کد خبر: 4320253
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۹

تأکید معاون قرآنی وزیر ارشاد بر هم‌افزایی در خدمت به دینداری مردم

معاون قرآنی وزیر و رئیس مرکز عالی قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پنجمین هم‌اندیشی رابطان اقامه نماز دستگاه‌های زیر مجموعه این وزارتخانه، گفت: از ظرفیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نحوی استفاده کنیم که همه ما در نظام جمهوری اسلامی سرافراز باشیم و در این منظومه در خدمت دینداری مردم باشیم.

معاون قرآنی وزیربه گزارش ایکنا به نقل از  روابط عمومی و اطلاع رسانی مرکز عالی قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب‌سلیمانی، معاون قرآنی وزیر و رئیس مرکز عالی قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  در پنجمین هم‌اندیشی رابطان اقامه نماز دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که بعدازظهر یکشنبه، ۹ آذرماه به میزبانی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، گفت: هدف از این نشست‌ها، هم‌اندیشی و بهره‌گیری از تجربیات رابطین نماز در بخش‌های مختلف وزارت فرهنگ است. با این نگاه هر دو هفته یک بار دور هم جمع می‌شویم تا هم یک گزارشی از فعالیت‌های دستگاه‌های مختلف داشته باشیم و هم از تجربیات بخش‌های دیگر بهره‌مند شویم.

معاون قرآنی وزیر در بیان اهمیت حضور رابطین نماز دستگاه‌ها در بخش‌های مختلف و اینکه گزارش دهی عملکردها و اقدامات سایر دستگاه‌ها به افزایش آگاهی رابطین نماز کمک می‌کند، به ذکر خاطره‌ای از مرحوم علامه امینی(ره) اشاره کرد و گفت: در یکی از جلسات از علامه امینی(ره) صاحب کتاب الغدیر خواستند که به طلاب جوان یک توصیه و تذکر بدهند. ایشان سکوتی کردند و سپس با دست به کره زمین یا نقشه‌ای که در اتاق بود اشاره کرده و فرمودند: «شما باید آن‌قدر مطالعه کنید، آن‌قدر کتاب بخوانید و آن‌ قدر تحقیق کنید که اگر این کره زمین را بچرخانند و شما را در هر نقطه‌ای از دنیا قرار دهند، بتوانید از اسلام و تشیع دفاع کنید و پاسخگوی شبهات باشید».

معاون قرآنی وزیر افزود: این سخن ایشان در واقع تأکید بر وسعت علمی، نگاه جهانی، و مسئولیت سنگین طلبه‌ها بود؛ یعنی طلبه نباید تنها به محیط محدود خود بسنده کند، بلکه باید برای مواجهه با اندیشه‌ها و مکاتب مختلف در سراسر جهان آماده باشد. امروز هم که به سازمان اوقاف آمدیم با گزارش خوبی که معاونین و مسئولین محترم این سازمان ارائه دادند، گوشه ای از خدمات و زحمات ارزشمند دوستان در این سازمان آگاه شدیم.

وی ادامه داد: در این‌‌ رفت‌ و آمدها و دیدارهای مفید و هدفمند ظرفیت‌ها وتوانمندی‌های بخش‌های گوناگون شناسایی و زمینه همکاری بیش از گذشته فراهم‌ می‌شود.

اعتلای فرهنگ عمومی

حجت‌الاسلام ارباب‌سلیمانی تأکید کرد: از ظرفیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نحوی استفاده کنیم که همه ما در نظام جمهوری اسلامی سرافراز باشیم و بکوشیم در این منظومه در خدمت اعتلای‌ فرهنگ عمومی و دینداری مردم باشیم همانطور که مقام معظم رهبری این توصیه خوب و ارزشمند را در دیدار با اعضای هیئت دولت در دوم شهریور ۱۳۹۳ داشتند و فرمودند :«در خدمت به مردم، در خدمت به دین‌داری مردم باشید»، یعنی کاری کنید که مردم به دین، به معنویت، به اخلاق، به ارزش‌های الهی نزدیک‌تر بشوند.» تأکید ایشان بر این بود که خدمت به مردم باید همراه با تقویت ایمان و دینداری آنان باشد.لذا اگر ما که متولی ترویج‌ فرهنگ اقامه نماز در بخش های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم، از این ظرفیت های متنوع خوب استفاده کنیم و قطعا برکات فراوانی را شاهد خواهیم بود.

رئیس مرکز عالی قرآن و عترت خطاب به حجت‌الاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: یکی از مواردی که در تفاهم نامه ستاد اقامه نماز کشور با سازمان اوقاف ذکر شده است، برگزاری دوره های متنوع آموزشی است که در همین گزارشی که ارائه شد شاهد برپایی این دوره ها بودیم. من عرضم این است که برخی از این دوره ها را می توان بصورت مشترک با وزارتخانه انجام داد. این ظرفیت‌ها را به اشتراک بگذاریم و نوعی هم افزایی و هم گرایی ایجاد کنیم.

برنامه‌های سال آتی ارشاد

وی در پایان به موضوع بارگذاری برنامه‌های پیشنهادی برای سال ۱۴۰۵ بخش‌های مختلف وزارت‌ متبوع در سامانه سجاده اشاره کرد و گفت: شایسته است در بارگزاری این برنامه‌ها برای سال آینده سرعت لازم و دقت ویژه صورت گیرد.

معاون قرآنی وزیر نقش بقاع متبرکه را در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم مهم دانست و پیشنهاد داد از ظرفیت این اماکن مقدسه استفاده بهینه کنیم و در یک ساعت مشخص در بقاع متبرکه سراسر کشور صلوات خاصه امام‌ رضا (ع) را پخش کنیم تا انسجام و معنویت بیشتری را شاهد باشیم.

در ادامه این نشست،  حجت‌‌الاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف نیز با اشاره به اینکه امام جماعت به عنوان مدیر طبیعی مسجد شناخته می‌شود، گفت: ائمه جماعت و عالمان بزرگ برای پرفروغ کردن خانه های خدا تلاش بسیار کرده‌اند و ما نیز امروز باید برای رونق مساجد همت کنیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: در این زمینه کاستی‌هایی وجود دارد چراکه ما نسبت به دیگر کشورها در مقام مقایسه در بحث رونق مساجد باید نمره بالاتری داشته باشیم. آن‌ها از مساجدشان حمایت‌های بسیاری می‌کنند و ما نیز باید مساجد را به رونق درخور برسانیم.

وی افزود: مساجد منشأ حدوث انقلاب بودند و بعد از انقلاب نیز باید منشأ بقای انقلاب باشند و با توجه به توقعی که مقام معظم رهبری دارند باید برای رونق خانه‌های خدا همت کنیم، در این زمینه مردم می‌توانند برای بقای مساجد محله‌شان هزینه کنند تا مساجد رونق بگیرند.

جنگ نرم دشمن

حجت‌‌الاسلام خاموشی با اشاره به برنامه‌ دشمن در جنگ نرم، اظهار کرد: مسجد اهمیت ویژه‌ای در جامعه اسلامی دارد و لازم است اماکن دینی و مساجد را برای مقابله با جنگ نرم دشمن تقویت نماییم. زیرا امروز مهمترین ابزار دشمن برای تهاجم به کشور ما جنگ نرم و امید دشمن هم به همین جنگ است.

حجت‌الاسلام خاموشی بیان کرد: قرآن کریم تصریح می‌کند اگر کسی با نماز مانوس شود از فحشا و منکر دور می‌شود، امروز اگر جامعه اصلاح شده می‌خواهیم باید نماز را توسعه و ترویج دهیم و مسئولان نیز نسبت به فرهنگسازی نماز دغدغه مند شوند. سازمان اوقاف تلاش دارد که از ظرفیت‌های خود برای توسعه و ترویج فرهنگ نماز استفاده کند.

یادآور می‌شود، در پایان این مراسم معاون وزیر و رییس مرکز عالی قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از عوامل و دست اندرکاران برگزاری اقامه نماز در سازمان اوقاف تقدیر کرد.

انتهای پیام
خبرنگار:
مجتبی افشار
دبیر:
فاطمه بختیاری
captcha