کد خبر: 4320948
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۶
فاطمه آزموده بیان کرد

نهج‌البلاغه؛ نسخه شفابخش درد و رنج‌های بشر

شرکت‌کننده چهل‌وهشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در رشته معارف نهج‌البلاغه گفت: بشر با درد و رنج‌های بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند که نسخه شفای آن در نهج‌البلاغه وجود دارد.

فاطمه آزموده، شرکت‌کننده چهل‌وهشتمین دوره مسابقات قرآن کریم در رشته معارف نهج‌البلاغهفاطمه آزموده، شرکت‌کننده چهل‌وهشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در رشته معارف نهج‌البلاغه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا از قم، درباره اهمیت تبیین مفاهیم نهج‌البلاغه در جامعه اظهار کرد: امسال سال علوی بود زیرا با شب‌های قدر آغاز شد و رهبر معظم انقلاب هم در روز اول فروردین به همه فعالان فرهنگی توصیه کردند که حتماً مطالعه نهج‌البلاغه را انتخاب کنند.

وی افزود: به فرموده رهبر معظم انقلاب نهج‌البلاغه کتابی است که مانند یک نسخه شفابخش در کنار طاقچه خانه ماست، اما هیچ‌کس از آن استفاده نمی‌کند؛ در حالی که بشر با درد و رنج‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کند که نسخه شفای آن در نهج‌البلاغه وجود دارد.

شرکت‌کننده مسابقات معارفی قرآن با بیان اینکه بسیاری از شیعیان هنوز با معارف نهج‌البلاغه نیستند، افزود: کلام امیرالمؤمنین امام علی(ع) در این کتاب پایین‌تر از کلام خدا و بالاتر از کلام خلق خداست، اما از معارف آن غافل شده‌ایم. مهمترین ویژگی نهج‌البلاغه، جامعیت آن است یعنی تمام مباحث سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، حکومت، زمامداری، زندگی فردی و اجتماعی و هر آنچه بشر امروز برای زندگی خوب نیاز دارد، حضرت به آن اشاره می‌کنند.

آزموده در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر انس و الفت داشتن این معارف در ایام جنگ ۱۲ روزه گفت: نهج‌البلاغه مربوط به دوران خلافت ظاهری حضرت است؛ زمانی که جنگ‌های متعددی اتفاق می‌افتاد. حضرت علی(ع) در همه این مباحث بر روحیه، استقامت، پایمردی و صبر تأکید می‌کردند. در یکی از خطبه‌ها به محمد بن حنفیه، پسرشان هفت مورد را به‌عنوان رمز پیروزی بیان می‌کنند که با عمل به این موارد می‌توان بر دشمن غلبه کرد.

وی درباره نقش و مرجعیت دانشجویان قرآنی اظهار بیان کرد: اقدامی که می‌توانیم در جهت رفع عدم حضور و یا کمی فعالیت این دانشجویان کنیم این است که همان‌طور که محافل انس با قرآن داریم، محافل انس با نهج‌البلاغه هم داشته باشیم و این محافل را می‌توان از مدارس آغاز کرد.

آزموده گفت: در عرصه آموزش نهج‌البلاغه ورود پیدا کردم و علاوه‌بر آن در خانه و به فرزندانم که یک پسر ۱۴ ساله، دختر ۱۰ ساله و پسر ۶ ساله هستند، بسیاری از معارف نهج‌البلاغه را آموزش داده‌ و داستان جنگ‌ها و رویدادهای تاریخی زمان امیرالمؤمنین(ع) را در قالب قصه برای آنان بازگو می‌کنم تا بدانند چه اتفاقاتی برای حضرت علی(ع) افتاده و اهمیت خلافت پس از رسول خدا(ص) چه بوده است.

شرکت‌کننده مسابقات معارفی قرآن درباره ارزیابی خود از روند مسابقات گفت: شاهد رشد کیفی مسابقات امسال بودیم و اضافه کردن بخش خطابه علاوه‌بر افزایش جذابیت اجرای شرکت‌‌کنندگان باعث آمادگی بیشتر آنان و استقبال بیشتر حضار در سالن شد.

انتهای پیام
خبرنگار:
هانیه محمدنژاد
دبیر:
محدثه نعیمی فرد
captcha