کد خبر: 4321088
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۰

برپایی نشست بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی «انعکاس»

نشست بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی ویژه حلقه مطالعاتی «انعکاس» روزهای 15 و 22 آذرماه سال جاری به صورت برخط(آنلاین) و در بستر زوم برگزار می‌شود.

به گزارش ایکنا؛ کنفرانس سالانه مطالعات قرآنی جهان(IQSA)، ۱۳ تا ۱۷ نوامبر 2025 میلادی (۲۲ تا ۲۶ آبان‌ماه سال جاری) در دانشگاه «لویولا مری‌مونت» شهر «لس‌آنجلس» آمریکا در قالب ۱۵ پنل و ۶۸ ارائه برگزار شد.

 از جمله نکات قابل توجه در رویداد امسال، حضور پررنگ پژوهشگران ایرانی نسبت به سال‌های گذشته بود که توانستند با ارائه‌های علمی و مشارکت فعال خود، جایگاه مطالعات قرآنی ایران را به‌خوبی نمایان سازند.
 
در همین راستا، قرار است، شماری از پژوهشگران قرآنی حاضر در این کنفرانس، در نشست ویژه حلقه مطالعاتی «انعکاس» حضور یابند و دستاوردهای پژوهشی و تجربه‌های خود از این مشارکت را با عموم علاقه‌مندان در میان بگذارند.
 
به همین مناسبت، این نشست به‌صورت «عمومی» برگزار می‌شود و همه پژوهشگران، دانشجویان و علاقه‌مندان مطالعات اسلامی می‌توانند در آن شرکت کنند.
 
این نشست قرار است در روزهای ۱۵ و ۲۲ آذرماه سال جاری و به صورت برخط(آنلاین) و در بستر زوم «https://northwestern.zoom.us/j/96513862183» برگزار شود.
 
لیست اسامی سخنرانان و ساعت ارائه‌ها:
 
شنبه ۱۵ آذر:
 
۱۹:۳۰ حیدر داودی (دانشگاه نورث‌وسترن)
«طالوت» و «بقیه»: ساختار آخرالزمانی روایت طالوت در سوره بقره
 
۲۰:۲۰ فاطمه نجارزادگان (دانشگاه تهران، فارابی)
بازنگری در مفهوم «نشوز»: واکاوی دیدگاه‌ها و ارائه تفسیر بدیل
 
۲۱:۱۰ زینب وصال (مرکز GTU، برکلی)
آیه تطهیر به‌سان ویژگی نوشتاری: نوشته‌های قرآنی و الهیات مادی در حرم‌های امامان شیعه
 
۲۲:۰۰ محمد عثمانی (پژوهشگر مستقل)
اسلام و سیاست: تحلیلی بر طرح‌واره پیامبری محمد(ص) با تکیه بر متن قرآن
 
شنبه ۲۲ آذر:
 
۱۹:۳۰: محسن گودرزی (دانشگاه هاروارد)
گوشت شتر، یکتاپرستی و محکمات: قرائتی تاریخی از سوره آل‌عمران
 
۲۰:۲۰ وحید صفا (دانشگاه تهران)
«نصوح» در قرآن: پیشنهادی نو
 
۲۱:۱۰ الهه مهدوی (انعکاس)
کتیبه‌های قرآنی در نگاره‌های منسوب به کمال‌الدین بهزاد
 
۲۲:۰۰ مهدی صالح (دانشگاه هاروارد)
رستگاری در بکّه: معارضه بر سر الهیات عهد میان سوره آل‌عمران و یهودیان مدینه
 
حضور برای همه علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.
 
لازم به ذکر است که کنفرانس سالانه IQSA که توسط «انجمن بین‌المللی مطالعات قرآنی» برگزار می‌شود، مهم‌ترین رویداد سالانه مطالعات قرآنی در جهان است.
 
در این کنفرانس آخرین و جدیدترین دستاوردهای پژوهش‌های برون‌دینی در زمینه مطالعات قرآنی نمود می‌یابد. از همین‌رو، شرکت در این رویداد و مطالعه چکیده‌های ارائه‌ها، آینه‌ای به‌روی مهم‌ترین و تازه‌ترین مساهمت‌های پژوهشگران برجسته در مطالعات قرآنی خواهد بود. 
 
در کنفرانس امسال IQSA که در دانشگاه لویولا مری‌مونت شهر «لس‌آنجلس» آمریکا برگزار شد، تعدادی از برجسته‌ترین پژوهشگران مطالعات قرآن و اسلام از سرتاسر جهان در آن حضور یافتند.
 
از جمله نکات قابل توجه در رویداد امسال، حضور پررنگ پژوهشگران ایرانی نسبت به سالیان گذشته بود که از جمله این پژوهشگران می‌توان به «حیدر داودی، مرضیه سرومیلی، مهدی صالح، وحید صفا، محمد عثمانی، محسن گودرزی، زهرا مبلغ، الهه مهدوی، فاطمه نجارزادگان، زینب وصال» اشاره کرد. 
انتهای پیام
captcha