کد خبر: 4329117
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۱

افزایش بی‌سابقه نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان در هند

براساس یک گزارش، در سال گذشته میلادی، کشور هند شاهد رکورد بی‌سابقه‌ای در زمینه نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان و مسیحیان بوده است.

به گزارش ایکنا به نقل از الدیار، طبق گزارشی که توسط روزنامه انگلیسی ایندیپندنت منتشر شده، هند در سال ۲۰۲۵ شاهد افزایش بی‌سابقه‌ای در زمینه نفرت‌پراکنی و تحریک به خشونت علیه مسلمانان و مسیحیان بوده است.

ماروشا مظفر، خبرنگار این روزنامه، گزارش خود را بر اساس مطالعه اخیر مرکز نفرت‌پراکنی هند، وابسته به مرکز مطالعه نفرت‌پراکنی سازمان‌یافته در واشنگتن تهیه کرده است.

طبق این مطالعه، این تشدید نفرت‌پراکنی با تنش‌های نظامی بین هند و پاکستان در سال گذشته مرتبط است، زیرا اقلیت‌های مذهبی در مواقع ناآرامی به اهداف آسان‌تری تبدیل می‌شوند.

در این گزارش توضیح داده شده است که سال ۲۰۲۵ با بیش از ۱۳۰۰ مورد حادثه نفرت‌پراکنی که مسلمانان و مسیحیان را در سراسر هند هدف قرار داده و رکوردی در زمینه حجم و شدت نفرت‌پراکنی ثبت شده است.

این آمار، معادل تقریباً چهار حادثه در روز است که افزایشی ۱۳ درصدی در مقایسه با سال ۲۰۲۴ و تقریباً دو برابر تعداد ثبت‌شده در سال ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد که نشان‌دهنده یک شتاب نگران‌کننده است.

بر اساس این گزارش، یک چهارم سخنرانی‌های ضبط‌شده حاوی دعوت صریح به خشونت علیه مسلمانان بود، در حالی که بیش از ۱۳۰ سخنرانی شامل دعوت مستقیم به استفاده از اسلحه بود که نشان‌دهنده تشدید خطرناک این پدیده بدون هیچ عامل بازدارنده‌ای است.

این گزارش نقش دولت و فضای سیاسی را در دامن زدن به نفرت‌پراکنی برجسته کرد، به طوری که تقریباً 88 درصد از حوادث نفرت‌پراکنی در ایالت‌های تحت حاکمیت حزب بهاراتیا جاناتا (BJP) به رهبری نخست وزیر نارندرا مودی رخ داده است.

اوتار پرادش با 266 حادثه در صدر فهرست قرار گرفت و پس از آن، ماهاراشترا (193حادثه)، مادیا پرادش (172حادثه)، اوتاراکند (155حادثه) و دهلی (76 حادثه) قرار گرفتند.

طبق این گزارش، این حوادث نشان‌دهنده افزایش 25 درصدی نسبت به سال قبل است. در مقابل، ایالت‌های تحت حاکمیت احزاب مخالف شاهد کاهش 34 درصدی بودند و تنها 154 حادثه در این ایالت‌ها ثبت شده است.

بیش از ۲۷۰ سخنرانی خواستار تخریب یا برچیدن مساجد شدند، در حالی که حداقل ۱۲۰ سخنرانی خواستار تحریم اقتصادی و اجتماعی اقلیت‌ها شدند. ایالت مهاراشترا بالاترین درصد سخنرانی‌های پرخطر را ثبت کرد که نزدیک به ۴۰ درصد آن‌ها شامل دعوت صریح به خشونت بود.

این گزارش نشان داد که گروه‌های راست‌گرای هندوی سازمان‌یافته، مانند ویشو هندو پریشاد و باجرانگ دال، در بیش از یک پنجم این حوادث دست داشته‌اند. راهبان و رهبران مذهبی نیز در ۱۴۵ حادثه، اغلب در حضور یا تحت حفاظت پلیس دخیل بوده‌اند.

طبق این گزارش، ۵۰ درصد از سخنرانی‌ها مبتنی بر نظریه‌های توطئه‌ای بودند که توسط گروه‌های راست افراطی در هند ترویج می‌شدند و هدف آن‌ها به تصویر کشیدن اقلیت مسلمان به عنوان نیرویی بود که به دنبال تسلط بر هند و تغییر هویت جمعیتی و مذهبی آن است.

انتهای پیام
خبرنگار:
میترا فرهادی
دبیر:
معصومه امام وردی
captcha