کد خبر: 4335281
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۸
مسئول کانون قرآن و عترت دانشگاه‌ آزاد خوزستان:

فعالیت‌های قرآنی با پشتوانه فکری همراه باشد

علی سیاحی با تأکید بر ضرورت تفکر و ایده‌پردازی در فعالیت‌های قرآنی گفت: کار فرهنگی و قرآنی اگر تهی از پشتوانه تفکر و صبر باشد، به کار نمایشی تبدیل می‌شود و نتیجه آن آمارهایی می‌شود که با واقعیت جامعه همخوانی ندارد.

قرآن کریمعلی سیاحی، مسئول کانون قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آزاد اسلامی خوزستان در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان، درباره فعالیت‌های این کانون در دانشگاه گفت: فعالیت‌های حوزه قرآن و عترت به دو بخش تقسیم شده است؛ بخش نخست مربوط به درس «انس با قرآن کریم» است که به آموزش قرائت و روخوانی قرآن کریم می‌پردازد. این درس در ۷۰ کلاس برای دانشجویان دختر و پسر به‌صورت مجزا تشکیل می‌شود که تمامی دانشجویان موظف به گذراندن آن هستند.

وی درباره فرآیند جذب اساتید درس «انس با قرآن کریم» بیان کرد: فرآیند اخذ مجوز تدریس اساتید این درس در تهران انجام می‌شود. اساتید ثبت‌نام می‌کنند و در صورت موفقیت در آزمون کتبی و مصاحبه و کسب حد نصاب نمره، مجوز دریافت می‌کنند. افرادی که دارای مجوز هستند نیز براساس ضوابط، مجوز آنان تمدید می‌شود. امور آموزشی و گزینش و مصاحبه اساتید درس «انس با قرآن» توسط این مجموعه انجام می‌شود.

مسئول کانون قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آزاد اسلامی خوزستان ادامه داد: در تمامی دانشگاه‌های آزاد شهرستان‌های استان، یک کارشناس قرآن و عترت مشغول به کار است که پیگیر امور اساتید درس انس با قرآن هستند. شورای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان مجموعه‌ای از کارشناسان واحدهای قرآن و عترت دانشگاه‌های آزاد استان را دربر‌می‌گیرد.

وی ادامه داد: بخش دوم فعالیت‌های قرآنی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد، مشتمل بر برنامه‌هایی چون مسابقات قرآن، کرسی‌های تلاوت، ویژه برنامه‌های ماه مبارک رمضان همچون طرح «زندگی با آیه‌ها»، شامل برگزاری جلسات ختم قرآن و کارگاه‌های تفسیر ویژه استادان و... است.

سیاحی درباره مسابقات قرآن دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این رویداد به‌صورت سراسری و سالانه از مرحله درون واحدی آغاز و تا مرحله ملی ادامه پیدا می‌کند. این مسابقات در رشته‌های آوایی، کتبی، هنری و ادبی در سه بخش دانشجویی، کارکنان و اساتید برگزار می‌شود. مرحله ملی این مسابقات، ویژه دانشجویان است. هر سال در مسابقات کشوری رتبه‌های زیادی کسب کرده‌ایم و در مسابقات سال گذشته، واحد سوسنگرد و اهواز موفق به کسب رتبه‌های برتر شدند.

مسئول کانون قرآن و عترت نهاد رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه فعالیت‌هایی به‌صورت ثابت در دستور کار این کانون است، گفت: از جمله این برنامه‌ها «یکشنبه‌های قرآنی» است؛ در این برنامه هر هفته یکشنبه‌ها، کرسی تلاوت در محوطه دانشگاه پس از نماز ظهر و عصر برگزار می‌شود. این برنامه که با حضور قاریان برتر استان برگزار می‌شود، با استقبال خوبی همراه بوده است.

وی افزود: همچنین طرح «یک استاد، یک حافظ» را اعلام کردیم تا هر استاد، افراد مستعد در حوزه‌های حفظ و قرائت قرآن را هدایت کند. اخیرا، محفلی به نام «تکریم قرآن» در دانشگاه برگزار کردیم که علاوه بر برنامه قرائت، با فعالیت‌های هنری همچون خطاطی همراه بود. از برنامه‌های پیش‌ رو نیز «کافه قاف» است که قرار است به‌صورت پاتوق هفتگی در محوطه دانشگاه به‌منظور هم‌اندیشی قرآنی برگزار شود. 

سیاحی درباره فعالیت‌های هیئت مذهبی دانشگاه گفت: طی دو سال گذشته برنامه‌های خوبی اجرا شده است و هیئت در مناسبت‌ها و برنامه‌ها نقش فعال و محوری داشته است. یکی از برنامه‌های ثابت هیئت، قرائت زیارت آل‌یاسین است که هر سه‌شنبه به‌صورت ثابت پس از نماز ظهر و عصر برگزار می‌شود. 

مسئول کانون قرآن و عترت نهاد رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری جلسات هم‌افزایی مسئولان دستگاه‌های قرآنی به میزبانی این کانون بیان کرد: این اقدام ایده‌ای است که در ماه‌های اخیر اجرا کردیم، هدف این بود که فعالیت‌های قرآنی از حالت جزیره‌ای خارج شود و برخی از برنامه‌های قرآنی را به‌صورت متمرکز در استان انجام دهیم. بسیاری از ارگان‌ها و نهادها در برگزاری برنامه‌ها، از جمله دعوت از قاریان کشوری، با مضیقه مالی مواجه هستند، در همین راستا نشست مشترکی با بخش قرآنی اداره اوقاف، تبلیغات اسلامی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، سپاه و آموزش‌ و پرورش برگزار کردیم. یکی از ثمرات این نشست، برگزاری محفل بزرگ انس با قرآن و تقدیر از برگزیدگان مسابقات قرآنی بود. با اجتماع ظرفیت‌ها، کارهای قرآنی فاخری می‌توان انجام داد.

سیاحی با تأکید بر ضرورت تفکر و ایده‌پردازی در فعالیت‌های قرآنی گفت: کار فرهنگی و قرآنی اگر تهی از پشتوانه تفکر و صبر  باشد، به کار نمایشی تبدیل می‌شود و نتیجه آن آمارهایی است که با واقعیت جامعه همخوانی ندارد و آمارسازی اتفاق می‌افتد.

انتهای پیام
دبیر:
کامله بوعذار
captcha