کد خبر: 4336682
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۷

اجرای طرح قرآنی «ابناالرضا» در البرز

رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش استان البرز، از آغاز مقدمات اجرای طرح قرآنی «ابناالرضا» در مدارس استان خبر داد و گفت: این برنامه گامی مهم در جهت تقویت فعالیت‌های قرآنی دانش‌آموزان و ارتقای ظرفیت فرهنگیان است.

هادی خانمحمدی رئیس اداره امور قرآنی آموزش و پرورش البرزهادی خانمحمدی، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش البرز در گفت‌وگو با ایکنا از البرز با اشاره به اجرای طرح ابناالرضا در این استان گفت: این طرح ویژه دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال طراحی شده و در قالب همکاری مشترک آموزش و پرورش و آستان قدس رضوی به اجرا درمی‌آید.

وی توضیح داد: این طرح در چارچوب تفاهم‌نامه آموزش و پرورش با بنیاد کرامت رضوی و کانون‌های خدمت رضوی استان‌ها طراحی و از سوی مرکز خادمیاری آستان مقدس رضوی به سراسر کشور ابلاغ شده است. هدف اصلی این برنامه، شناسایی و پرورش دانش‌آموزان علاقه‌مند و مستعد در حوزه‌های مختلف قرآنی شامل ترتیل‌خوانی، حفظ و تدبر است. ما در البرز، با هماهنگی کانون‌های تخصصی قرآنی، مقدمات لازم برای برگزاری این طرح را فراهم کرده‌ایم.

خانمحمدی بیان کرد: مسئولیت اصلی اجرای این طرح بر عهده کانون تخصصی قرآنی خدمت رضوی در استان است و آموزش و پرورش نقش حمایتی و همکارانه دارد. در این مسیر تلاش می‌کنیم با بهره‌گیری از روش‌های آموزشی نوین و مربیان مجرب، شرایطی فراهم شود که دانش‌آموزان به‌طور مستمر در فعالیت‌های قرآنی حضور یابند و مهارت‌های خود را در این حوزه ارتقا دهند.

این مسئول به چالش‌های اجرای این طرح نیز اشاره کرد و افزود: یکی از موانع موجود، محدودیت‌های اداری آموزش و پرورش است. ما به عنوان یک نهاد حاکمیتی تابع دستورالعمل‌ها، آیین‌نامه‌ها و ضوابط خاص خود هستیم و این امر مانع از آن می‌شود که بتوانیم از مربیان آزاد آستان قدس مستقیماً در مدارس استفاده کنیم. این مربیان، از نظر اداری نیروی آزاد محسوب می‌شوند و اعزام مستقیم آن‌ها به مدارس امکان‌پذیر نیست.

وی تصریح کرد: به همین دلیل تصمیم گرفتیم از ظرفیت این مربیان برای آموزش و توانمندسازی فرهنگیان استفاده کنیم. دوره‌های تربیت مربی برای همکارانی که پیش زمینه و تخصص قرآنی دارند برگزار می‌شود تا این آموزش‌ها به شکل بومی و پایدار در مدارس پیاده‌سازی شود. همچنین استفاده از ظرفیت دارالقرآن‌های آموزش و پرورش استان نیز در دستور کار قرار دارد تا دانش‌آموزان علاوه بر مراکز تخصصی آستان قدس، بتوانند در دارالقرآن‌های محلی نیز از آموزش‌های تخصصی بهره‌مند شوند.

خانمحمدی با اشاره به زمان‌بندی اجرای طرح گفت: با توجه به محدودیت زمانی تا پیش از سال جدید ۱۴۰۵، اجرای گسترده‌تر طرح پس از تعطیلات نوروز آغاز خواهد شد. در تابستان نیز فراخوان دانش‌آموزان واجد شرایط انجام می‌شود و آنان می‌توانند در مراکز تخصصی قرآنی آستان قدس یا دارالقرآن‌های آموزش و پرورش حضور یابند. هم‌اکنون در استان البرز ۱۰ دارالقرآن زیرمجموعه آموزش و پرورش فعال است و آماده ارائه آموزش‌های تخصصی به دانش‌آموزان هستند.

رئیس اداره قرآن، عترت و نماز البرز در خصوص برنامه‌های ماه مبارک رمضان نیز توضیح داد: وزارت آموزش و پرورش بسته تربیتی ویژه‌ای برای ماه رمضان ابلاغ کرده که ما در استان البرز آن را بومی‌سازی کرده‌ایم. بیش از ۱۰ برنامه قرآنی در مدارس طراحی شده است و محور اصلی تمامی این فعالیت‌ها، انس و آشنایی بیشتر دانش‌آموزان با قرآن است. این برنامه‌ها شامل محافل انس با قرآن در سطح مدرسه، مسابقات آوایی و پژوهشی، و طرح‌های موضوعی حفظ قرآن است.

وی اضافه کرد: مسابقات قرآن، عترت و نماز در طول ماه مبارک رمضان در ۱۳ رشته آوایی و پژوهشی و در مقاطع مختلف تحصیلی ابتدایی و متوسطه برگزار می‌شود. همچنین مسابقات حفظ موضوعی از طریق سامانه‌های اختصاصی انجام می‌شود تا دانش‌آموزان بتوانند از هر نقطه استان در این رقابت‌ها شرکت کنند. هدف ما این است که فعالیت‌های قرآنی به صورت مداوم و گسترده در مدارس جریان پیدا کند و دانش‌آموزان با انگیزه بیشتری در مسیر یادگیری قرآن قدم بردارند.

این مسئول به طرح‌های «زندگی با آیه‌ها» و «سفیران آیه‌ها» نیز اشاره کرد و گفت: این طرح‌ها به صورت فردی و گروهی اجرا می‌شوند و دانش‌آموزان می‌توانند با خانواده‌های خود در آن مشارکت داشته باشند. همچنین طرح «اتقان» با هدف ارتقای توانمندی‌های قرآنی آموزگاران برگزار می‌شود. این دوره‌ها در سه هفته و در روزهای پنجشنبه و جمعه برنامه‌ریزی شده‌اند و در طول ماه رمضان، حدود یک‌هزار و ۳۰۰ معلم با شیوه‌های نوین آموزش قرآن آشنا می‌شوند تا بتوانند این روش‌ها را در تدریس کتب درسی خود به کار گیرند.

وی ادامه داد: تاکید ما بر این است که آموزش قرآن محدود به دانش‌آموزان نباشد و فرهنگیان نیز به عنوان هدایت‌گران اصلی این برنامه‌ها، توانمند شوند. به همین منظور، برگزاری دوره‌های تخصصی تربیت مربی و ارتقای مهارت‌های قرآنی معلمان از اولویت‌های اصلی ماست. تجربه نشان داده است که وقتی معلمان به مهارت‌های نوین قرآنی مجهز شوند، انتقال مفاهیم به دانش‌آموزان به شکل موثرتری انجام می‌شود و نتایج بلندمدت طرح‌ها ملموس‌تر خواهد بود.

رئیس اداره قرآن، عترت و نماز استان البرز در پایان تصریح کرد: برنامه ویژه‌ای با همکاری سازمان دانش‌آموزی طراحی شده و تشکل‌های دانش‌آموزی در یازدهم اسفندماه در محفل انس با قرآن در امامزاده طاهر کرج حضور خواهند یافت. هدف ما از این حضور، تقویت روحیه مشارکت اجتماعی و ارتقای انگیزه دانش‌آموزان در فعالیت‌های قرآنی است. امیدواریم با اجرای این طرح‌ها، نسل جدیدی از دانش‌آموزان پرورش یابند که نه تنها با مفاهیم قرآنی آشنا هستند، بلکه توانمندی عملی در اجرای آموزه‌های قرآنی در زندگی روزمره دارند.

انتهای پیام
دبیر:
الناز دادمهر
خبرنگار:
مریم اصغرپور
captcha