کد خبر: 4341935
تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۵
مسئول قرارگاه پیشرفت منطقه‌ای بنیاد برکت:

امروز نقطه عطف تاریخی و طلایی برای جهاد تبیین قرآنی است

امروز نقطه عطف تاریخی و طلایی برای جهاد تبیین قرآنی است میثم نعمتی با بیان اینکه فضای جهادی امروز باید به یک فرصت بی‌بدیل برای نشر معارف قرآن تبدیل شود، تصریح کرد: تا پیش از این، ارتباط عموم جامعه با قرآن و اهل بیت (ع) عمدتاً در قالب هیئات و برخی محافل محدود می‌شد. اما امروز، در دل میدان جهاد و در میان جمعیت‌هایی که در خیابان‌ها و مساجد گرد هم آمده‌اند، باید معارف قرآنی را دست به دست کنیم.

میثم نعمتی

به گزارش ایکنا، میثم نعمتی، مسئول قرارگاه پیشرفت منطقه‌ای بنیاد برکت در چهارمین نشست فعالان قرآنی کشور که با محوریت تبیین تحولات اخیر و بررسی نقش‌آفرینی جامعه قرآنی در شرایط جنگی و با هدف هم‌اندیشی و تبیین وظایف فعالان قرآنی در عرصه‌های حساس کشور عصر روز گذشته چهارشنبه 27 اسفندماه به صورت مجازی برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای اخیر، به ویژه شهید لاریجانی و تسلیت شهادت این اندیشمند و نویسنده برجسته، اظهار کرد: شهید لاریجانی با قلم شیوا و گویای خود، مشت محکمی بر دهان استکبار و یاوه‌گویان کوبید و در نهایت نیز امضای شهادت خود را از دشمنان گرفت. این شهادت نشان داد که خداوند چه شخصیت‌هایی را برای لحظات حساس تاریخ ذخیره کرده بود.

باز شدن دریچه جهاد؛ از دفاع مقدس تا نبرد با استکبار جهانی

نعمتی با اشاره به فضای جدید ایجاد شده در کشور، گفت: مدت‌ها بود که آرزوی ایجاد این جوشش و کشش الهی را در میان مردم داشتیم. پس از دفاع مقدس، باب جهاد عمدتاً در جبهه مقاومت و توسط نیرو‌های خاص گشوده بود، اما اکنون این باب عظیم الهی به روی عموم مردم کشور گشوده شده است. این فرصتی بی‌نظیر در تاریخ انقلاب است؛ همان لحظاتی که شهدای ما و حضرت امام خمینی (ره) آرزوی رسیدن به آن را داشتند. امروز ما به نابودی اسرائیل نزدیک‌تر از همیشه هستیم و این نزدیک شدن، تکلیف ما را سنگین‌تر می‌کند.

مسئول قرارگاه پیشرفت منطقه‌ای بنیاد برکت با بیان اینکه این فضای جهادی باید به یک فرصت بی‌بدیل برای نشر معارف قرآن تبدیل شود، تصریح کرد: تا پیش از این، ارتباط عموم جامعه با قرآن و اهل بیت (ع) عمدتاً در قالب هیئات و برخی محافل محدود می‌شد. اما امروز، در دل میدان جهاد و در میان جمعیت‌هایی که در خیابان‌ها و مساجد گرد هم آمده‌اند، باید معارف قرآنی را دست به دست کنیم.

وی با طرح یک پرسش کلیدی از فعالان قرآنی خواست به آن بیندیشند: اگر باب جنگ و جهاد در قرآن تا این اندازه مهم و پرتکرار است، چرا امروز از ظرفیت عظیم این آیات برای تبیین موقعیت کنونی استفاده نمی‌کنیم؟

نعمتی با تشریح دو سطح از مخاطبان، وظیفه جامعه قرآنی را چنین تقسیم‌بندی کرد: ابتدا نیرو‌های درگیر در میدان: کسانی که در شهر‌های مختلف و مناطق عملیاتی حضور دارند، وظیفه اصلی‌شان جهاد و مقاومت است. دوم عموم مردم و فعالان قرآنی در سایر نقاط: کسانی که درگیر مستقیم جنگ نیستند، وظیفه‌ای سنگین‌تر و ویژه‌تر دارند: «جهاد تبیین» و «جهاد ترویج».

فرصت طلایی تبیین برای اقشار جدید

نعمتی با اشاره به موج جدید بیداری و توجه جهانی به اقتدار جمهوری اسلامی، گفت: امروز افرادی به ما مراجعه می‌کنند که تا دیروز با نظام فاصله داشتند یا حتی منتقد بودند. آنها با دیدن اقتدار ملت ایران در برابر قدرت‌های جهانی، به این باور رسیده‌اند که در معارف قرآن و اهل بیت (ع) حرف‌هایی برای گفتن وجود دارد. این تشنگی در جهان ایجاد شده و ما باید با جرعه‌جرعه آیات قرآن، آن را سیراب کنیم.

وی افزود: حتی رسانه‌ها و افرادی که هیچ اعتقادی به مبانی دینی و انقلابی نداشتند، امروز با مشاهده حضور بموقع و خالصانه نیرو‌های جهادی در میدان، از مواضع قبلی خود ابراز پشیمانی کرده و به حامی تبدیل شده‌اند. این همان قدرت نرم جهاد و ایثار است.

راهبرد پیشنهادی؛ از خانواده تا جامعه جهانی

مسئول قرارگاه پیشرفت منطقه‌ای بنیاد برکت در جمع‌بندی سخنان خود، با تأکید بر ضرورت شناخت موقعیت تاریخی کشور گفت: باید بدانیم در نقطه‌ای از تاریخ ایستاده‌ایم که بی‌نظیر است. این درک، به ما دقت در تشخیص تکلیف و بهره‌برداری از فرصت‌ها را می‌دهد.

وی افزود: حرکت از پیرامون به مرکز موضوع مهم دیگری است که باید به آن توجه شود. این جهاد و تبیین نباید فقط در میدان خلاصه شود. باید از خانواده و همسایگان آغاز شده و تا محل کار و ارتباطات اجتماعی ادامه یابد. نکته بعدی ارائه قرآن به زبان روز است. باید با انتخاب آیات متناسب با نیاز روز، آنها را به زبان شیوا و قالب‌های جذاب (مانند پیام‌کوتاه، محتوای مجازی و گفت‌و‌گو‌های چهره‌به‌چهره) به مخاطبان جدید که تازه به جرگه علاقمندان پیوسته‌اند، ارائه دهیم.

مسئول قرارگاه پیشرفت منطقه‌ای بنیاد برکت با تاکید بر بهره‌گیری از ارتباطات بین‌المللی گفت: افرادی که با کشور‌های دیگر ارتباط دارند، باید با همتی مضاعف، این معارف را به زبان‌های دیگر و برای مخاطبان جهانی تبیین کنند.

وی تصریح کرد: وظیفه ما فعالان قرآنی، تنها به تلاوت خلاصه نمی‌شود؛ بلکه باید با حضور در میدان، در کنار مردم و با تمسک به سیره رهبر شهیدمان، پویش‌هایی، چون قرائت سوره فتح، ذکر دعای توسل و دعای چهاردهم صحیفه سجادیه را هر شب در اجتماعات و محافل خود زنده نگه داریم. این حضور و این تبیین قرآنی، همان رسالتی است که امام زمان (عج) از ما انتظار دارد و مطمئناً تا پیروزی نهایی و شکل‌گیری حکومت جهانی اسلام، این مسیر پرافتخار ادامه خواهد یافت.

به گزارش ایکنا چهارمین نشست خبری مجازی فعالان قرآنی، با تأکید بر لزوم همافزایی نیرو‌های جهادی و قرآنی و تبدیل تهدید‌ها و حوادث به فرصت‌هایی برای خودسازی و جهان‌سازی، به کار خود پایان داد.

انتهای پیام
خبرنگار:
وهاب خدابخشی
captcha