کد خبر: 4345084
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۴۰۵ - ۲۳:۳۰

واکنش‌ها به تهدید جنایتکارانه ترامپ با نزدیک‌شدن به ضرب‌الاجل تعیین شده

واکنش‌ها به تهدید جنایتکارانه ترامپ با نزدیک‌شدن به ضرب‌الاجل تعیین شده اظهارات تهدید‌آمیز و جنایتکارانه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، علیه ایران همزمان با نزدیک شدن به ضرب‌الاجل تعیین شده، واکنش‌ مقامات آمریکایی، اروپایی و سازمان ملل را برانگیخت.

به گزارش ایکنا به نقل از شبکه خبری العالم، ترامپ با تکرار تهدیدهای پیشین خود، تحولات پیش‌رو در روز جاری را «مهم» توصیف کرد و با تکرار اظهارات سخیف مدعی «پایان یک تمدن» و تغییرات اساسی در ایران شد.

ترامپ امروز، سه‌شنبه در شبکه اجتماعی خودش، سوشال تروث، با ادبیاتی وقیحانه نوشت در صورت عدم توافق ایران تا اواخر امروز «یک تمدن کامل امشب از بین خواهد رفت و هرگز بازنخواهد گشت. ا‌و در ادامه نوشته است: «من نمی‌خواهم چنین اتفاقی بیفتد. اما احتمالاً خواهد افتاد، اگر ایران به درخواست برای توافق توجه نکند.»

در واکنش به این تهدیدات ضد بشری، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد: آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان، بدون ذکر نام ترامپ، گفته از تهدیدهای اخیر علیه جمعیت غیرنظامی «عمیقاً نگران» است.… چون نشان می‌دهد ممکن است کل جمعیت‌های غیرنظامی یا تمدن‌ها مجبور به تحمل پیامدهای تصمیمات سیاسی و نظامی شوند».

او افزود: «هیچ هدف نظامی‌ وجود ندارد که تخریب گسترده زیرساخت‌های یک جامعه یا تحمیل عمدی رنج به جمعیت‌های غیرنظامی را توجیه کند.»

دفتر کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس، نیز ترامپ خواست از تهدید خود مبنی بر نابودی «یک تمدن کامل» عقب‌نشینی کند.

ولکر تورک، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد، هم «بیان تحریک‌آمیز» در جنگ خاورمیانه را محکوم کرد و هشدار داد که حملات عمدی به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی جنایت جنگی محسوب می‌شود. او نوشت «هر فردی که مسئول جرایم بین‌المللی باشد، باید در دادگاه پاسخگو شناخته شود.»

ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه سه‌شنبه شب در حالی که دونالد ترامپ بار دیگر تهدید به اینگونه حملات کرده است، اطمینان داد که فرانسه با حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی ایران مخالف است. 

رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه این سخنان را در پاسخ به سؤالی در مورد تجاوز نظامی علیه ایران و اتهامات اخیر رئیس جمهوری آمریکا علیه اروپا، که به ادعای ترامپ به اندازه کافی برای کمک به واشنگتن تلاش نمی‌کنند، اظهار داشت.

از سوی دیگر رسانه‌های غربی گزارش داده‌اند که اعضای حزب دموکرات در کنگره آمریکا در اقدامی هماهنگ می‌خواهند بر اکثریت جمهوری‌خواه در کنگره فشار بیاورند تا به نحوی جلوی بالاگرفتن جنگ این کشور با ایران را بگیرند.

تعداد زیادی از سناتورها و نمایندگان مجلس از حزب دموکرات در شبکه اجتماعی ایکس به پست ترامپ درباره نابودی تمدن ایرانی واکنش نشان دادند.

در همین زمینه سناتور کریس مورفی، از ایالت کانتیکات، گفته که تهدید ترامپ به لحاظ اخلاقی ایراد دارد. او با انتشار ویدیویی پرسیده که «آیا شما برای مجبور کردن همسایه‌تان به تغییر رفتارش فرزندش را تهدید به قتل می‌کنید؟» سناتور جان هیکنلوپر از ایالت کلورادو نیز در ویدیویی می‌گوید که همه آمریکایی‌ها باید علیه این «جنگ غیرقانونی» به پا خیزند. او خاطرنشان کرده که این تهدید «جنایت جنگی» است و خواهان پایان جنگ شده است.

سناتور امی کلوباچار، از ایالت مینه‌سوتا و سناتور کوری بوکر از ایالت نیوجرسی هم خواهان دخالت کنگره در جنگ و پاسخگو کردن دولت شده‌اند.

سناتور مارک وارنر، از ایالت ویرجینیا، در ویدیویی از مردم کشورش پرسیده است: «آیا این روشی است که مسائل جهانی را در قرن بیست و یکم حل می‌کنیم؟» او از مردم خواسته که با دولت مقابله کنند.

سناتور اد مرکی از ایالت ماساچوست هم با انتشار ویدیوبی خواهان برکناری ترامپ شده است.

دموکرات‌ها اگر چه در هر دو مجلس کنگره آمریکا در اقلیت هستند، اما درصدد هستند با مخالفت و تهدید خود دولت را وادار به عقب‌نشینی کنند.

انتهای پیام
captcha