کد خبر: 4346564
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۹:۳۱

حضور فعال زنان در مدرسه علمی امام صادق(ع)

در مدرسه جعفربن الصادق(ع)، زن نه سایه‌ مرد که شریکِ معرفت است و این، روایت دینی است که اگر درست فهم شود، نه نیمی از جامعه که تمام انسان در آن دیده می‌شود.

حضور فعال زنان در مدرسه علمی امام صادق(ع)حجت‌الاسلام یحیی جهانگیری سهروردی، پژوهشگر مطالعات اسلامی، در یادداشتی که در اختیار ایکنا قرار داد، نوشت: «هرگز گمان مبر که همه‌ آن چهار هزار راوی مدرسه‌ امام صادق(ع) همه مرد بودند، آن حضرت، دانش را جنسیت نبخشید و حقیقت را به مردان منحصر نساخت، مدرسه‌اش را گشود تا «دانش» نه صرفا با مردان روایت شود و نه منحصرا مردانه فهمیده گردد بلکه فراجنسیت و «انسانی» فهم شود.
 
در مدرس و مکتب او، زنانِ فرهیخته، نه در حاشیه که در متنِ روایت ایستادند، نه شنونده‌ صرف که راویانِ فکر و فقه شدند.
 
از آن جمله‌اند، اُم اسود شیبانی؛ اُم اسحاق،اُم سعید اَحمَسی، سعیده ذهبیه و نام‌هایی دیگر که در سطرهای تاریخ، کم‌رنگ مانده‌اند اما در متن حقیقت پررنگ‌اند.
 
در مدرسه جعفربن الصادق(ع)، زن نه سایه‌ مرد که شریکِ معرفت است و این، روایت دینی است که اگر درست فهم شود، نه نیمی از جامعه که تمام انسان در آن دیده می‌شود.
 
مدرسه علمی امام صادق(ع) نمونه‌ای روشن از نگاهی است که در آن امامت، افق دانش را برای همه انسان‌ها، فارغ از جنسیت گشوده است.
انتهای پیام
دبیر:
محدثه نعیمی فرد
captcha