کد خبر: 4347258
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۵
یادداشت

شهر موشکی؛ شهری زیر زمینی تا شلیکی آسمانی

این نوشتار براساس مشاهدات میدانی از صحنه میدان در شهر موشکی، تا مرز راز مگو توصیف شده است.

شهر موشکی

شهر موشکی، شهری زیرزمینی با شلیک‌های آسمانی است و خط مقدم نبرد در بهشت زیرزمین است. سیدجواد هاشمی‌فشارکی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه و مؤلف کتاب «مبانی طراحی سازه‌های مقاوم در برابر انفجار» در این نوشتار مشاهدات میدانی خود از صحنه میدان در شهر موشکی را نوشته که در ادامه می‌خوانیم:

«شهرها محل زیست و فعالیت عادی انسان‌ها بر روی زمین در بستر دشت یا کوهستانند و شهرهای امن، محل زیست انسان در شرایط ناامنی مثل شهر باستانی اویی در شمال کاشان و ... که محل فعالیت دفاعی در برابر تهدیدات خارجی بوده است. بزرگ‌ترین فضای زیرزمینی با کاربری حمل و نقل مسافر درون شهری، متروها هستند و کوچکترین فضای زیست انسان مقابر اموات هستند.

پیشینه

مردان مؤمنی از عهد دقیانوس به غار پناه بردند و شدند اصحاب کهف، آخرین پیامبر الهی جهت عبادت به غار حرا می‌رفتند، در هنگام هجرت از مکه به  مدینه پیامبر(ص) در غار ثور پناه گرفتند. در برخی مکان‌ها نیز شهدای گمنام دفاع مقدس هشت ساله را دفن کردند و تحت عنوان کهف‌الشهدا محل زیارت شده است.

توصیف کلی شهر موشکی

شهر موشکی، شهری است زیرزمینی، معمولاً دارای چندین ورودی و خروجی اضطراری بوده و دارای دو معبر شریانی اصلی و تعدادی شریان فرعی و تعدادی فضا با کاربری‌های مورد نیاز است. سازه آن بتن مسلح مقاوم در دل کوه یا زیر زمین در اعماق ده‌ها متری ایجاد شده است و همانند شهر دارای تاسیسات مولد برق اضطراری، مخازن آب و سوخت، فضای کار، فضای خدماتی، استراحت و غیره در این سازه عظیم پیچ در پیچ است.

میزان عمق سازه از سطح روئین آن و جنس سازه به گونه‌ای است که هیچ بمبی قادر به نفوذ از بالا نیست و دهانه‌های ورودی آن نیز دارای چند پیچ و موج شکن بوده و بعد از آن چند درب ضد انفجار هوشمند در دو مرحله دارد، به گونه‌ای که هیچ موشک و پهپادی و موجی امکان ورود به داخل را نداشته و نخواهد داشت.

امکانات موجود در شهر

فضاهای داخل به گونه‌ای طراحی شده‌اند که امکان تعمیرات، سوختگیری، خدمات، تجهیز و مهیا شدن پرستوها برای خروج و اجرای مأموریت هستند. همچنین سنگرهای استراحت و فراغت و سرویس‌های بهداشتی و فضای پخت و امکانات خوراک و زیست فراهم است و برای هرگونه حادثه و خطری تجهیزات لازم پیش‌بینی شده و آموزش‌های لازم داده شده و از آمادگی‌های لازم برخوردارند. چند مرکز کنترل داخل و بیرون داشته و کاملاً خود اتکا برای زیست و فعالیت و حیات مأموریتی در مدت زیادی حتی در صورت قطع ارتباطات هستند.

زینت نمای داخلی شهر موشکی

تصاویری از شهید حاجی‌زاده، شهید باقری و سایر شهدای موشکی در نقاط مختلف شهر موشکی نصب است و همچنین یادمان بسیار زیبایی از شهدا و مقاومت در جداره آن ایجاد شده است که حس و حال شهدا را زنده می‌کند. بر روی دیوارهای بتنی، نوشته‌هایی از سخنان امامین انقلاب درج شده است که برجسته‌ترین آنان این سخن امام شهید است: «اگر یک روزی بخواهیم اقدام کنیم احتیاج به نیروی نیابتی نداریم «و» مردان شرافتمند با ایمانی در یمن عراق لبنان فلسطین و ان‌شاالله در آینده‌ای نزدیک در سوریه با ظلم و جنایت و رژیم منحوس تحمیلی صهیونیستی مبارزه می‌کنند.»

تهدیدات  شهر موشکی

در طول «جنگ رمضان» دشمن روزانه چندین بمب و موشک به دهانه‌های شهر زیرزمینی و چندین بمب در اطراف آن شلیک می‌کرد و چندین بمب ضد نفرات نیز در محوطه آن تخلیه می‌کرد و خسارات و صدماتی وارد می‌کرد، ولی در طول دو جنگ ۱۴۰۴ توسط امریکا و رژیم صهیونی، این دشمنان بشریت، هیچ اختلال اساسی در مأموریت شهر موشکی به وجود نیامده و نخواهد آمد.

شهری با معادله‌های معکوس 

اینجا از نور طبیعی خبری نیست، ولی منور است به نور ایمان. اینجا آفتاب خورشید جهان نمی‌تابد، ولی آفتاب خورشید ولایت پرتابش است. اینجا مهتاب نمی‌تابد ولی مهتاب فرماندهی پرسوست. اینجا ستاره‌های دنیا دیده نمی‌شود ولی قدمگاه رزم ستاره‌های مجاهد هست.

اینجا بعد از اصابت موشک دشمن، فضا کمی غبارآلود می‌شود، ولی از غبار فتنه خبری نیست و همه چیز حق و باطل بسیار با وضوح قابل مشاهده است. اینجا در ساعات خاموشی محیط کاملاً تاریک می‌شود، ولی دل‌ها نه تنها تاریک نیستند، بلکه با مناجات و نگهبانی خود می‌درخشند. اینجا معبری از نور شهدایی است که پیش از این بدان قدم گذاشته، شهید سلامی و پاکپور و حاجی‌زاده و ده‌ها رزمنده موشکی.

هوای داخل معمولاً سردتر از بیرون است ولی روابط برادرانه و اخوت بسیار گرم است. اینجا صدای انفجار مهیب دشمن ترسناک نیست، بلکه لبخند به سخره گرفتن تلاش مذبوحانه دشمن را به همراه دارد، چرا که قدرت و عنایت خدا را دیده‌اند و باور دارند و آینده درخشان دنیای بی‌ شیطان بزرگ را رقم می‌زنند.

شهری در خط مقدم میدان 

اینجا آشیانه موشک‌های سجیل و خرمشهر تماماً تولید ایرانی است و با شلیک آن به قلب دشمن جنایتکار آنان را ذلیل ساخته است. اینجا خط مقدم میدان نبرد با استکبار جهانی و در رأس آن آمریکای جنایتکار و اسرائیل وحشی است.

پشتیبانان خط مقدم 

دشمن زبون با تلاش‌های مذبوحانه گاهی مدخل ورودی یا راه منتهی به شهر موشکی را بمباران می‌کرد لکن در زمان کوتاهی مهندسی رزمی این رانندگان شجاع لودر و بولدوزر این معبرسازان بی‌سنگر بی‌مهابا تلاش کرده و راه را برای پرستوهای مهاجر به سرعت باز می‌کردند اگرچه در این راه شهدایی چون شهید صوفی شهید کرمیار را نیز تقدیم شده است.

سخن پایانی 

شهر موشکی شهر امنی در پناه ایمان به خداوند قادر متعال است. شهری که با ملاحظات دفاعی و امنیتی ساخته شده و به تمام تجهیزات امکانات و وسایل ضروری مورد نیاز به صورت خوداتکا مجهز و مهیای هرگونه نبردی است. شهر رؤیایی هوشمند با کنترل از راه دور، اتاق فرمان مرکزی، شلیک اضطراری از داخل ضد پهپاد، ضد رادار، ضد تهدید سایبری، ضد ش م ه، ضد کماندو و غیره با قابلیت زیست چندماهه بدون نیاز به بیرون با حضور جوانان پولادین کل الجبل راسخ، مردانی راست‌قامت چون کوه در دل کوه، حیات جهادی دارند زیرزمینی‌اند ولی به وقت لازم آسمان را در خواهند نوردید.

شهر موشکی بهشت زیرزمینی است، که بهشتیان در آن جهاد در خط مقدم میدان، دشمنان بشریت را ذلیل کرده و ایران انقلاب و اسلام را عزت بخشیده‌اند. بدون هیچ امیدی به وادادگان غرب‌زده دستگاه میدان دیپلماسی، در میدان نظامی خواهند خروشید و تا تحقق سیاست‌های رهبر سوم انقلاب اسلامی از پای نخواهند نشست و این معبری برای باز شدن راه قدس و عبور از پیچ تاریخی و مقدمه‌ساز ظهور مهدی عجل‌الله در گام دوم انقلاب اسلامی خواهد بود.

انتهای پیام
captcha