کد خبر: 4347883
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۱:۰۳
میرزاجانی بیان کرد

ضرورت تقویت جریان همخوانی قرآن و تولید سرود‌های حماسی

معاون شورای عالی قرآن در مراسم رونمایی از ۲۲ اثر همخوانی قرآنی و سرود‌های حماسی، گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تقویت جریان همخوانی قرآن و تولید سرود‌های حماسی هستیم؛ چراکه این آثار می‌توانند به‌عنوان ابزار‌هایی مؤثر در انتقال مفاهیم قرآنی، تقویت هویت دینی و ایجاد روحیه مقاومت در جامعه نقش‌آفرینی کنند.

به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم رونمایی از ۲۲ اثر همخوانی قرآنی و سرود‌های حماسی، عصر امروز، اول اردیبهشت‌ماه با حضور محمدباقر اعلمی، رئیس سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین علی تقی‌زاده، رئیس سازمان دارالقرآن، رحیم قربانی، رئیس فرهنگسرای قرآن، محمدتقی میرزاجانی، معاون پژوهش و آموزش شورای عالی قرآن و جمعی از مدیران و فعالان قرآنی، پیشکسوتان این حوزه و مدیران حوزه فرهنگ و هنر در فرهنگسرای قرآن برگزار شد.

رحیم قربانی، رئیس فرهنگسرای قرآن، در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره امام قرآنی شهید و دیگر شهدای والامقام، اظهار کرد: این روز‌ها کشور ما شاهد تجسم عینی آیات الهی است و هر جا که انسان در محافل، جلسات و میدان‌های مردمی حضور پیدا می‌کند، می‌تواند تفسیر عملی و ملموس آیات قرآن کریم را مشاهده کند؛ واقعیتی که شاید پیش از این، تا این اندازه برای ما قابل لمس نبود.

وی با تأکید بر نقش جامعه قرآنی در این شرایط، افزود: جامعه قرآنی به‌عنوان یک مرجع اثرگذار، وظیفه دارد در نشر و ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت، جهاد و شهادت پیشگام باشد. از همان روز‌های ابتدایی آغاز جنگ تحمیلی سوم، فعالان این حوزه در قالب یک قرارگاه قرآنی گرد هم آمدند و همگام با رزمندگان خط مقدم و نیرو‌های حافظ امنیت، فعالیت‌های ویژه‌ای را در دستور کار قرار دادند.

قربانی ادامه داد: در این میان، گروه‌های همخوانی و تواشیح به‌عنوان بخشی از بدنه فعال جامعه قرآنی، نقش قابل توجهی ایفا کردند. بسیاری از قاریان قرآن با روحیه‌ای جهادی اعلام آمادگی کردند تا در تجمعات و مراسم مردمی حضور یابند و به‌صورت شبانه‌روزی در این عرصه فعالیت کنند. این حضور گسترده، نشان‌دهنده بعثتی درونی میان فعالان قرآنی است که آنان را به میدان عمل کشانده است.

وی با اشاره به پیشتازی برخی گروه‌ها، گفت: گروه‌هایی همچون «اهل‌ بیت (ع)» و «محمد رسول‌الله (ص)» از جمله مجموعه‌هایی بودند که از همان ابتدا به‌صورت جهادی وارد میدان شدند و با اجرای برنامه‌های مختلف، زمینه را برای حضور سایر گروه‌ها نیز فراهم کردند. این حرکت، به‌تدریج به یک جریان گسترده در حوزه تولید آثار قرآنی و حماسی تبدیل شد.

رئیس فرهنگسرای قرآن با اشاره به ضرورت تولید آثار رسانه‌ای، تصریح کرد: برای گسترش فضای فرهنگی مبتنی بر مفاهیم ایثار و مقاومت، نیازمند تولید آثار فاخر و اثرگذار بودیم. بر همین اساس، فرهنگسرای قرآن از همان روز‌های نخست، با همکاری مجموعه‌های مختلف، تولید آثار تصویری را آغاز کرد و در مدت کوتاهی، ۱۴ قطعه با موضوع آیات ایثار، مقاومت و جهاد تولید شد.

وی افزود: این تولیدات در شرایطی انجام شد که فضای کشور کاملاً تحت تأثیر تحولات جنگی بود؛ به‌گونه‌ای که در زمان ضبط برخی آثار، صدای پدافند و عبور هواپیما‌ها به گوش می‌رسید، اما با این وجود، هنرمندان و فعالان قرآنی با روحیه‌ای جهادی، کار تولید را با قوت ادامه دادند.

قربانی همچنین به تولید اثر «مظهر مقاومت» اشاره کرد و گفت: این اثر به‌صورت خودجوش و با پیشنهاد یکی از اساتید تولید و در آستانه سال تحویل آماده شد. امروز نیز این اثر در میادین مختلف اجرا می‌شود و توانسته است ارتباط خوبی با مخاطبان برقرار کند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، پس از حملات رژیم صهیونیستی به مراکز علمی کشور، ضرورت حضور در فضای دانشگاهی نیز احساس شد. در همین راستا، با همکاری رسانه ملی و گروه‌های همخوانی، تولید پنج اثر در محل دانشگاه علم و صنعت انجام شد تا مفاهیم اقتدار علمی و پیشرفت کشور به‌صورت هنرمندانه به تصویر کشیده شود.

رئیس فرهنگسرای قرآن با اشاره به دیگر تولیدات انجام‌شده گفت: در کنار این آثار، یک اثر صوتی نیز توسط گروه «سبحان» تولید شد؛ همچنین با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر تلاوت سوره مبارکه فتح، یک اثر جمع‌خوانی ساده و در عین حال فنی از این سوره نیز تهیه شد تا مردم بتوانند به‌راحتی در محافل و تجمعات از آن استفاده کنند.

وی با جمع‌بندی اقدامات صورت‌گرفته، اظهار کرد: در مجموع، ۲۲ اثر در این ایام با همکاری اساتید، گروه‌های قرآنی و نهاد‌های مختلف تولید شده، اما این مسیر همچنان نیازمند استمرار و تقویت است. باید آثار بیشتری تولید شود تا مفاهیم ناب قرآنی در سطح گسترده‌تری در جامعه منتشر گردد.

قربانی با تأکید بر ضرورت حمایت نهاد‌ها گفت: این مراسم علاوه بر رونمایی از آثار، فرصتی برای تقدیر از تلاش‌های فعالان این عرصه و همچنین جلب توجه نهاد‌های فرهنگی و قرآنی به ضرورت حمایت از این جریان است. انتظار می‌رود اساتید و گروه‌های مختلف، با درک شرایط جهادی موجود، نقش خود را در تولید آثار فاخر و اثرگذار بیش از پیش ایفا کنند.

همخوانی قرآن؛ پرچم برافراشته مقاومت فرهنگی در میدان جنگ روایت‌ها

محمدتقی میرزاجانی، معاون شورای عالی قرآن، نیز در بخشی از این مراسم با اشاره به شرایط حساس کشور در ایام موسوم به جنگ تحمیلی سوم، اظهار کرد: جامعه قرآنی کشور در این مقطع، بار دیگر نشان داد که نه‌تنها در حوزه‌های آموزشی و ترویجی، بلکه در میدان‌های اجتماعی، فرهنگی و حتی عرصه‌های راهبردی نیز حضوری فعال، مسئولانه و اثرگذار دارد.

وی با بیان اینکه حضور در میدان، شاخصه اصلی جریان قرآنی در این ایام بوده است، افزود: فعالان و مجموعه‌های قرآنی در میادین مختلف حضور یافته و با اجرای برنامه‌های متنوع قرآنی، تلاش کردند تا روحیه امید، مقاومت و پایداری را در میان مردم تقویت کنند. این حضور میدانی، صرفاً نمادین نبود، بلکه با برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری دقیق همراه بود و توانست اثرات قابل توجهی در فضای عمومی جامعه بر جای بگذارد.

میرزاجانی با اشاره به مواضع رسمی جامعه قرآنی، گفت: در این ایام، شاهد اتخاذ مواضع قاطع و صریح از سوی جامعه قرآنی بودیم که در قالب چندین بیانیه مهم منتشر شد. از جمله این بیانیه‌ها، بیانیه بیعت با رهبر معظم انقلاب بود که با امضای بیش از ۱۱ هزار نفر از فعالان قرآنی همراه شد و جلوه‌ای از انسجام و همبستگی این جامعه را به نمایش گذاشت.

وی همچنین به برگزاری تجمعات مردمی اشاره کرد و ادامه داد: تجمع مرکزی جامعه قرآنی کشور در میدان ولی‌ عصر (عج) یکی از جلوه‌های مهم این حضور اجتماعی بود که با استقبال گسترده همراه شد و نشان داد جریان قرآنی در بزنگاه‌های مهم، در کنار مردم و برای مردم حضور دارد.

معاون شورای عالی قرآن، برگزاری محافل متعدد قرآنی در سراسر کشور را از دیگر اقدامات مهم برشمرد و تصریح کرد: این محافل با محوریت تلاوت، تدبر و تبیین آیات قرآن کریم، نقش مهمی در ارتقای سطح معنوی جامعه و تقویت گفتمان مقاومت ایفا کردند. در کنار آن، راه‌اندازی پویش‌های متعدد قرآنی نیز توانست مشارکت عمومی را افزایش داده و فضای مجازی را به بستری برای نشر مفاهیم قرآنی تبدیل کند.

وی با اشاره به برگزاری سلسله نشست‌های مجازی فعالان قرآنی، گفت: این نشست‌ها فرصتی برای هم‌افزایی، تبادل تجربه و هماهنگی بیشتر میان فعالان این حوزه فراهم کرد و به انسجام فعالیت‌ها کمک شایانی نمود. همچنین حضور نمایندگان جامعه قرآنی در جمع نیرو‌های حافظ امنیت و تقدیر از زحمات آنان، از دیگر اقدامات ارزشمندی بود که نشان‌دهنده قدردانی این جامعه از تلاش‌های شبانه‌روزی مدافعان امنیت کشور است.

میرزاجانی در ادامه به تولیدات محتوایی اشاره کرد و افزود: در این ایام، تولیدات ارزشمندی در حوزه محتوا صورت گرفت که بخش عمده‌ای از آن‌ها به همت دبیرخانه طرح ملی «زندگی با آیه‌ها» انجام شد. آثاری همچون کتاب «رهبر شهید» و اجرای طرح «یک صفحه، یک آیه» از جمله این اقدامات بودند که توانستند پیوندی عمیق میان زندگی روزمره مردم و مفاهیم قرآنی ایجاد کنند.

وی همچنین به نقش رسانه و فضای مجازی پرداخت و گفت: تولیدات رسانه‌ای و فعالیت در فضای مجازی، بخش مهمی از جهاد تبیین را به خود اختصاص داد و فعالان قرآنی توانستند با بهره‌گیری از این ظرفیت، پیام قرآن را به شکلی گسترده و اثرگذار به مخاطبان منتقل کنند.

معاون شورای عالی قرآن در بخش دیگری از سخنان خود، با تقدیر از فعالیت‌های گروه «محمد رسول‌الله (ص)»، اظهار کرد: این گروه یکی از نمونه‌های موفق و الگو در عرصه تولید آثار قرآنی و حماسی است که با ویژگی‌هایی همچون اخلاص، روحیه جهادی، حضور مستمر در میدان، پرکاری و موقع‌شناسی، توانسته آثار ارزشمندی را تولید کند.

وی ادامه داد: آنچه این گروه را متمایز می‌کند، درک درست از شرایط زمان و تولید آثاری متناسب با مناسبت‌ها و رخداد‌های روز است. این ویژگی باعث شده تا آثار آن‌ها نه‌تنها از نظر هنری، بلکه از حیث تأثیرگذاری اجتماعی نیز در سطح بالایی قرار گیرد.

میرزاجانی در پایان تأکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تقویت جریان همخوانی قرآن و تولید سرود‌های حماسی هستیم؛ چراکه این آثار می‌توانند به‌عنوان ابزار‌هایی مؤثر در انتقال مفاهیم قرآنی، تقویت هویت دینی و ایجاد روحیه مقاومت در جامعه نقش‌آفرینی کنند.

انتهای پیام
دبیر:
معصومه امام وردی
captcha