کد خبر: 4348336
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۶:۳۱
امام جمعه ماهدشت:

مردم ایران با وجود فشار اقتصادی پای انقلاب ایستاده‌اند

حجت‌الاسلام علی رادمرد با تأکید بر نقش‌آفرینی مردم در صحنه‌های مختلف انقلاب اسلامی گفت: ملت ایران در سایه ایمان، بصیرت و روحیه ایستادگی، با وجود فشارهای اقتصادی و مشکلات معیشتی، همچنان پای آرمان‌های انقلاب ایستاده‌اند و این همراهی صبورانه، سرمایه‌ای بزرگ برای نظام اسلامی است.

حجت الاسلام علی رادمرد امام جمعه ماهدشت
به گزارش ایکنا از البرز، حجت‌الاسلام علی رادمرد، امام جمعه ماهدشت، چهارم اردیبهشت‌ماه در خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به جایگاه رفیع امام رضا(ع) در منظومه اعتقادی و فرهنگی شیعه اظهار کرد: نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) سال‌ها پیش از ولادت امام رضا(ع) فرمود: «سَتُدْفَنُ بَضْعَةٌ مِنِّی بِخُرَاسَانَ»؛ یعنی بخشی از وجود من در سرزمین خراسان به خاک سپرده خواهد شد. 
 
وی افزود: تعبیر «بضعه منی» که پیامبر اکرم(ص) در مورد امام رضا(ع) به‌کار برده‌اند، همان تعبیری است که درباره حضرت فاطمه زهرا(س) نیز بیان شده و این موضوع بیانگر پیوند عمیق وجودی و معنوی میان پیامبر اکرم(ص) و اهل‌بیت(ع) است؛ پیوندی که فراتر از نسب و خویشاوندی، در حقیقت اتصال نور نبوت و امامت را نشان می‌دهد.
 
امام جمعه ماهدشت بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) در ادامه این روایت نورانی فرمود: «مَا زَارَهَا مَكْرُوبٌ إِلَّا نَفَّسَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ كَرْبَهُ»؛ هر انسان اندوهگینی که با دل شکسته به زیارت امام رضا(ع) برود، خداوند متعال اندوه او را برطرف می‌کند و گره از کار او می‌گشاید. همچنین در ادامه این حدیث آمده است: «وَ لَا مُذْنِبُ إِلَّا غَفَرَ اللَّهُ لَهُ ذُنُوبَهُ»؛ هیچ گناهکاری نیست که به زیارت آن حضرت مشرف شود مگر آنکه با آمرزش الهی باز می‌گردد.
 
رادمرد با تأکید بر جایگاه این روایت در منابع معتبر اسلامی تصریح کرد: این معارف نشان‌دهنده آن است که زیارت امام رضا(ع) صرفاً یک عمل عبادی فردی نیست، بلکه دارای آثار اجتماعی، روحی و معنوی گسترده‌ای است که هم در بعد غم‌زدایی و هم در بعد گناه‌زدایی تجلی پیدا می‌کند. بر همین اساس، ماه ذی‌القعده در فرهنگ دینی، ماه انس و ارتباط عمیق‌تر با امام رضا(ع) شناخته می‌شود و شایسته است مؤمنان از این فرصت معنوی برای پالایش روح و تقویت ایمان بهره‌مند شوند.
 
امام جمعه ماهدشت در ادامه با اشاره به یکی از رویدادهای مهم تاریخ معاصر، یعنی شکست عملیات نظامی آمریکا در صحرای طبس، این حادثه را نمونه‌ای روشن از تجلی قدرت الهی در صحنه تاریخ دانست و گفت: شکست نیروهای ویژه ارتش ایالات متحده در عملیات موسوم به پنجه عقاب در منطقه طبس، نه صرفا یک شکست نظامی، بلکه رخدادی با ابعاد عمیق اعتقادی و الهی بود که معادلات قدرت جهانی را تحت تأثیر قرار داد.
 
وی افزود: این عملیات که با هدف آزادسازی گروگان‌های آمریکایی طراحی شده بود، با وجود تجهیزات پیشرفته و برنامه‌ریزی دقیق نظامی، به شکلی غیرمنتظره و ناگهانی با شکست مواجه شد؛ به گونه‌ای که حتی مقامات عالی‌رتبه وقت آمریکا نیز در تحلیل این واقعه دچار سردرگمی و حیرت شدند و نتوانستند توضیح روشنی برای این شکست ارائه دهند.
 
رادمر تصریح کرد: برخی اعترافات مقامات وقت آمریکا در آن دوران نشان می‌دهد که این حادثه برای آنان غیرقابل درک بوده و از نظر تحلیل‌های صرفاً مادی، قابل توجیه نبوده است.
 
 وی افزود: همین مسئله سبب شد تا این واقعه در حافظه تاریخی ملت‌ها به عنوان یک رخداد استثنایی و فراتر از محاسبات عادی نظامی ثبت شود.
 
امام جمعه ماهدشت با اشاره به تحلیل امام خمینی(ره) از این واقعه گفت: بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی این حادثه را نشانه‌ای از شکست هیمنه استکبار جهانی دانستند و تأکید کردند که قدرت‌های بزرگ در برابر اراده ملت‌ها و سنت‌های الهی ناتوان هستند. وی افزود: امام خمینی(ره) در پیام تاریخی خود در پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹ تصریح کردند که آمریکا با چنین اقداماتی نه تنها به اهداف خود نمی‌رسد، بلکه بیش از پیش در برابر ملت ایران و افکار عمومی جهان رسوا خواهد شد.
 
رادمرد بیان کرد: امام راحل در این پیام، با تحلیل دقیق شرایط آن روز، به این نکته مهم اشاره کردند که ملت ایران ملتی اهل ایمان، جهاد و ایستادگی است و هیچ قدرتی نمی‌تواند اراده این ملت را در هم بشکند. وی افزود: از منظر امام خمینی(ره)، این حادثه یک رویداد نظامی نبود، بلکه تجلی یک حقیقت تاریخی و الهی بود که نشان می‌داد اراده خداوند در معادلات سیاسی و نظامی جهان نقش تعیین‌کننده دارد.
 
وی در ادامه با اشاره به دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره این‌گونه حوادث تاریخی، گفت: به تعبیر رهبر معظم انقلاب، حوادثی مانند طبس و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، نمادهایی از تقابل ایمان ملت ایران با نظام سلطه جهانی هستند.
 
امام جمعه ماهدشت افزود: رهبر انقلاب بارها تأکید کرده‌اند که تحلیل این رویدادها نباید محدود به محاسبات مادی و نظامی باشد، بلکه باید نقش ایمان، معنویت و سنت‌های الهی در این تحولات مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه بدون درک این ابعاد، فهم درستی از تاریخ انقلاب اسلامی حاصل نخواهد شد.
 
وی اظهار کرد: تجربه چهار دهه گذشته نشان داده است که هر جا ملت ایران با اتکای به ایمان دینی و وحدت ملی در صحنه حضور داشته، دشمنان با شکست مواجه شده‌اند و هر جا از این ظرفیت غفلت شده، آسیب‌هایی ایجاد شده است.
 
رادمرد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شرایط حساس کشور در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، بر اهمیت مدیریت صحیح افکار عمومی و ضرورت شفافیت در اطلاع‌رسانی تأکید کرد و گفت: امروز یکی از مهم‌ترین میدان‌های تقابل با دشمن، میدان رسانه و روایت است و دشمن تلاش می‌کند با ایجاد ابهام، تردید و بی‌اعتمادی در جامعه، سرمایه اجتماعی نظام را هدف قرار دهد.
 
وی افزود: در چنین شرایطی، مسئولان باید با دقت، صداقت و شفافیت کامل با مردم سخن بگویند و اجازه ندهند خلأ اطلاعاتی، زمینه‌ساز سوءاستفاده رسانه‌های معاند شود. اگر موضوعی در سطح بین‌المللی مطرح شده و دشمن نیز از آن آگاه است، منطقی نیست که مردم داخل کشور در بی‌خبری یا ابهام باقی بمانند، بلکه اطلاع‌رسانی دقیق می‌تواند از شکل‌گیری شایعات و روایت‌های غلط جلوگیری کند.
 
امام جمعه ماهدشت تصریح کرد: اعتماد عمومی مهم‌ترین سرمایه اجتماعی کشور است و دشمنان همواره در تلاش برای تخریب این سرمایه هستند؛ بنابراین هم مردم باید در برابر جنگ رسانه‌ای دشمن هوشیار باشند و هم مسئولان باید با عملکرد شفاف، این اعتماد را تقویت کنند.
 
وی در ادامه با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور اظهار کرد: مردم ایران در شرایط سخت اقتصادی با صبوری و نجابت مثال‌زدنی در کنار نظام و انقلاب ایستاده‌اند، اما در عین حال انتظار دارند مشکلات معیشتی آنان به صورت جدی و عملی مورد رسیدگی قرار گیرد.
 
رادمرد افزود: گرانی‌های بی‌ضابطه و افزایش هزینه‌ها در برخی بخش‌ها، فشار مضاعفی بر اقشار مختلف جامعه وارد کرده و لازم است دستگاه‌های مسئول با نظارت دقیق‌تر، از سوءاستفاده‌های اقتصادی جلوگیری کنند. وی تأکید کرد: تناسب میان درآمدها و هزینه‌ها باید به گونه‌ای تنظیم شود که فشار اقتصادی بر دوش مردم کاهش یابد.
 
امام جمعه ماهدشت همچنین با اشاره به برخی تصمیمات اداری در حوزه خدمات عمومی اظهار کرد: برخی اخبار درباره انتقال خدمات تأمین اجتماعی از ماهدشت به کرج موجب نگرانی مردم شده است و این موضوع نیازمند بررسی دقیق و کارشناسی است.
 
وی افزود: تا زمانی که زیرساخت‌های خدمات غیرحضوری به‌طور کامل فراهم نشده، نباید تصمیماتی اتخاذ شود که موجب افزایش رفت‌وآمد مردم و تحمیل هزینه‌های اضافی بر آنان شود.
 
رادمرد تصریح کرد: خدمت‌رسانی به مردم باید بر پایه تسهیل، عدالت و کاهش زحمت شهروندان باشد، نه افزایش مشکلات آنان.
 
وی اظهار کرد: مسئولان باید در تصمیم‌گیری‌های کلان، همواره رضایت و رفاه مردم را در اولویت قرار دهند و از هرگونه تصمیمی که موجب ایجاد نارضایتی اجتماعی می‌شود، پرهیز کنند؛ چراکه خدمت به مردم، بالاترین وظیفه در نظام اسلامی است.

 

انتهای پیام
دبیر:
الناز دادمهر
captcha