کد خبر: 4357129
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۷:۵۳
یک پژوهشگر مسائل غرب آسیا:

وحدت ساحات و جنگ فرسایشی کفه ترازو را به نفع محور مقاومت سنگین می‌کند

نجاح محمد علی، کارشناس و پژوهشگر امور منطقه‌ای، با توجه به تشدید درگیری بین محور مقاومت و ایالات متحده، رژیم صهیونیستی و متحدانشان، به تشریح اوضاع کنونی در منطقه پرداخت و تصریح کرد: وحدت ساحات و جنگ فرسایشی کفه ترازو را به نفع محور مقاومت سنگین می‌کند.

فردا/وحدت ساحات و جنگ فرسایشی کفه ترازو را به نفع محور مقاومت سنگین می‌کند

به گزارش ایکنا، نجاح محمد علی، تحلیلگر عراقی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی المسیره توضیح داد که هرگونه بسته شدن کامل تنگه هرمز و باب المندب، به ویژه برای ایالات متحده و متحدان اروپایی آن، زیان‌های قابل توجهی خواهد داشت و خاطرنشان کرد که این کشورها برای توقف و پایان دادن به جنگ، فشار بر رئیس جمهور آمریکا را آغاز کرده‌اند و در برخی موارد حتی اعلام می‌کنند که این جنگ، جنگ آنها نیست.

او افزود: این موضع تنها به گفتمان سیاسی رسمی محدود نمی‌شود، بلکه در رسانه‌ها و افکار عمومی، از جمله در بریتانیا، نیز مطرح می‌شود، جایی که اظهاراتی مبنی بر رد مشارکت در اتحادهای نظامی برای باز کردن تنگه‌ها، با توجه به اینکه جنگ، جنگ آنها نیست، مطرح می‌شود.

نجاح محمد علی در تفسیر خود از نتایج این درگیری خاطرنشان کرد که امروزه دیگر سؤال این نیست که «چه کسی پیروز است»، بلکه سؤال این است که «چه کسی کارت‌های امتیاز را در دست دارد» و چه کسی می‌تواند در یک جنگ فرسایشی طولانی‌مدت مقاومت کند، با توجه به اینکه این نوع جنگ به محور مقاومت، به رهبری ایران، یمن و لبنان، خدمت می‌کند و مخالفان آنها را در وضعیت ناتوانی برای ادامه استقامت طولانی مدت مورد نیاز قرار می‌دهد.

او خاطرنشان کرد: جنگ فرسایشی طولانی به محور مقاومت توانایی مانور و بهره‌برداری از زمان را می‌دهد، برخلاف مشکلاتی که ایالات متحده و متحدان منطقه‌ای آن در تحمل هزینه‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی آن با آن مواجه هستند.

او به بُعد سیاست داخلی در ایالات متحده پرداخت و خاطرنشان کرد: رئیس جمهور ایالات متحده علاوه بر اختلالات بنیادی در طول تعطیلات کنگره، با شرمساری فزاینده‌ای در رابطه با انتخابات میان‌دوره‌ای روبرو است که ممکن است بر توانایی دولت ایالات متحده برای تصمیم‌گیری‌های قاطع در دوره آینده تأثیر بگذارد.

در همین زمینه، نجاح محمد علی گفت که محور مقاومت، شامل ایران، یمن و لبنان، توانایی استفاده از چندین کارت برای فشار سیاسی و نظامی را دارد که منجر به سردرگمی دولت آمریکا شده و آن را به سمت جستجوی معامله یا راه‌حل‌های سیاسی برای کاهش تنش سوق می‌دهد.

او همچنین به پیامی که وزیر امور خارجه پاکستان در جریان سفرش به ایران در جریان عملیات اخیر علیه رژیم صهیونیستی ابلاغ کرد، اشاره کرد که محتوای آن در چارچوب تعاملات منطقه‌ای مربوط به تشدید تنش و واکنش‌های متقابل ارائه شده است.

طبق آنچه او بیان کرد، موضع ایران بر اساس یک معادله روشن است که توقف خصومت‌ها باید شامل همه جبهه‌ها شود، در غیر این صورت با اشاره به وحدت و یکپارچگی ساحات بین طرف‌های مختلف محور مقاومت، رویارویی ادامه خواهد یافت.

نجاح محمد علی در تحلیل خود از تحولات، معتقد است آنچه در حال رخ دادن است، نشان‌دهنده‌ همسویی آشکار بین محور مقاومت و محور مخالف به رهبری ایالات متحده و رژیم صهیونیستی است، به طوری که اختلافاتی در درون اردوگاه غرب بروز کرده و نشانه‌هایی از نارضایتی در برخی محافل سیاسی آمریکا و حتی در کنگره دیده می‌شود.

او اشاره کرد که برخی از اعضای کنگره آمریکا شروع به پیوستن به آرائی کرده‌اند که خواستار محدود کردن اختیارات دولت در رابطه با جنگ‌ها هستند، که به نظر او یک شاخص سیاسی مهم بوده که ممکن است بر روند حمایت از سیاست‌های تشدیدکننده در مرحله بعدی تأثیر بگذارد.

این کارشناس و پژوهشگر مسائل غرب آسیا در پایان سخنان خود گفت: فشارهای داخلی و خارجی بر دولت آمریکا ممکن است به سمت یک آرامش موقت یا توقف برخی عملیات‌ها برود، اما این امر همچنان به موازنه‌های درگیری جاری و توانایی طرف‌های محور مقاومت برای ادامه سیاست فرسایشی و تحمیل معادلات میدانی و سیاسی در منطقه مرتبط است. معادله کاملاً تغییر کرده است؛ ایران و یمن به جای صبر استراتژیک، حملات پیشگیرانه را تشدید می‌کنند.

انتهای پیام
captcha