کد خبر: 4358123
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۵۵
حجت‌الاسلام مصطفی رستمی تأکید کرد

ضرورت روایتگری و پاسداری از آرمان شهدا

ضرورت روایتگری و پاسداری از آرمان شهدا رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها‌ ضمن تأکید بر ضرورت روایتگری و پاسداری از آرمان شهدا گفت: شهدا با عمل به پیمان الهی، الگویی ماندگار برای جامعه اسلامی شدند و امروز مسئولیت حفظ آرمان‌ها و روایت صحیح راه آنان برعهده نسل‌های آینده است.

ضرورت روایتگری و پاسداری از آرمان شهدابه گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها طی سخنانی در مراسم بزرگداشت سالگرد شهدای جنگ 12 روزه و گرامیداشت خاطره شهدای جنگ تحمیلی سوم و همچنین تجلیل از خانواده‌های شهدای دانشگاه که امروز، ۲۴ خردادماه در محل آمفی‌تئاتر سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار کرد: آنچه در آموزه‌های قرآن کریم به مؤمنان وعده داده شده، معامله‌ای بزرگ و بی‌بدیل با خداوند متعال است؛ همان تجارتی که خداوند در کلام وحی می‌فرماید: «إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَىٰ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ» و سپس بشارت می‌دهد: «فَاسْتَبْشِرُوا بِبَيْعِكُمُ الَّذِي بَايَعْتُمْ بِهِ». همه ما به این آیات الهی ایمان داریم، اما آنان که در میدان عمل، خطر را به جان می‌خرند و عزیزترین سرمایه‌های خود را در راه خدا تقدیم می‌کنند، مصادیق حقیقی این وعده الهی هستند.

وی افزود: شهدا حجت‌های الهی برای جامعه ما و گواه حقانیت مکتب ایثار، شهادت، عاشورا و کربلا هستند. آنان کسانی‌ هستند که در عمل صداقت خود را در پیمانی که با خدا بسته بودند به اثبات رساندند و جان خویش را در طبق اخلاص نهادند. خداوند نیز این معامله را پذیرفت و به زندگی و مجاهدت آنان برکت بخشید.

حجت‌الاسلام رستمی گفت: در محضر خانواده‌های شهدا باید با صراحت اذعان کرد که حسرت و غبطه ما نسبت به جایگاه والای آنان، حقیقتی انکارناپذیر است. شهدای عزیز به عالی‌ترین مقامی که یک انسان می‌تواند در مسیر بندگی و کمال به آن دست یابد، نائل شدند. شاید درک این حقیقت برای همه آسان نباشد، اما برای کسانی که به خداوند، قرآن و سخنان پیامبر اکرم(ص) ایمان دارند، روشن است که هیچ مقام و فضیلتی بالاتر از شهادت وجود ندارد. چنانکه رسول خدا(ص) فرمودند: بالاتر از هر نیکی، نیکی دیگری وجود دارد تا آنکه انسان در راه خدا به شهادت برسد و پس از آن، برتر از شهادت مقامی نیست.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: خداوند متعال عزیزان این خانواده‌ها را به چنین مرتبه‌ای رساند و این افتخاری بزرگ برای آنان است. در کنار شهدا، باید از کسانی نیز یاد کرد که از قافله شهادت بازماندند تا روایتگر حماسه شهیدان باشند، از آرمان‌های آنان پاسداری کنند و اجازه ندهند حقیقت راه و سیره شهدا دستخوش تحریف شود. این افراد نیز از اجر، منزلت و همراهی معنوی شهیدان بهره‌مند هستند و جامعه وظیفه دارد نسبت به آنان احساس مسئولیت کند.

وی افزود: بی‌تردید راهی که شهدا پیمودند، همان مسیر علوی و حسینی است؛ راهی که اولیای الهی آن را برگزیدند و برای تحقق آن از جان خود گذشتند. امیرالمؤمنین علی(ع) در توصیف این حقیقت می‌فرمایند که اگر در برابر هزاران شمشیر قرار گیرند و پاره‌پاره شوند، برای ایشان آسان‌تر از آن است که در بستر از دنیا بروند. این همان روحیه‌ای است که در فرهنگ شهادت و ایثار متجلی شده است.

حجت‌الاسلام رستمی افزود: امروز یاد و نام امام شهید، شهدای همراه ایشان، شهدای جنگ 12 روزه و تمامی شهیدانی را که برای دفاع از ایران اسلامی و عزت ملت ایران جان خود را فدا کردند، گرامی می‌داریم. آنان با ایثار و فداکاری خود، اقتدار و عظمت ایران را به جهانیان نشان دادند و برگ زرینی در تاریخ این سرزمین رقم زدند. همچنین یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و تمامی شهدای راه حق و حقیقت را ارج می‌نهیم و به خانواده‌های معظم آنان ادای احترام می‌کنیم.

وی تصریح کرد: مسیر شهدا راهی نیست که تنها برای یادآوری و برگزاری مراسم مورد توجه قرار گیرد؛ بلکه راهی زنده و جاری است که همه ما را به تأمل و مسئولیت‌پذیری فرا می‌خواند. روزی فرا خواهد رسید که عملکرد ما در ترازوی ارزش‌ها و معیارهایی سنجیده شود که شهدا با جان خود ترسیم کردند. آن روز از ما خواهند پرسید که در برابر مسئولیت‌های خود چگونه عمل کردیم و تا چه اندازه ادامه‌دهنده راه آنان بودیم.

حجت‌الاسلام رستمی بیان کرد: نگاهی به زندگی شهدا نشان می‌دهد که آنان در میان انتخاب‌های گوناگون زندگی، آگاهانه مسیر ایثار و مجاهدت را برگزیدند. خاطرات، وصیت‌نامه‌ها و یادداشت‌های آنان سرشار از دغدغه‌های معنوی و آرمان‌خواهانه است. بسیاری از آنان سال‌ها پیش از شهادت، آرزوی رسیدن به این مقام را در دل داشتند و همواره نگران بودند که مبادا از این مسیر نورانی بازبمانند.

وی اظهار کرد: خاطرات نقل‌ شده از برخی شهدای جوان و نخبه کشور نیز نشان‌دهنده عظمت روحی و معنوی آنان است. شهیدانی که در کنار تلاش‌های علمی و تخصصی، زندگی خود را وقف خدمت به مردم و دفاع از ارزش‌ها کردند و در نهایت به آرزوی دیرینه خود، یعنی شهادت در راه خدا، دست یافتند. زندگی این عزیزان گواه روشنی بر پیوند علم، ایمان، خدمت و ایثار است.

وی گفت: ما شهدا را حاضر و ناظر بر اعمال و رفتار خود می‌دانیم و امیدواریم بتوانیم در برابر آنان و آرمان‌های بلندشان سربلند باشیم. یکی از مهمترین معیارهای این سربلندی، تکریم خانواده‌های شهدا و پاسداشت راهی است که این عزیزان برای آن جان خود را فدا کردند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در پایان بیان کرد: در پایان ضمن ادای احترام و تواضع در برابر خانواده‌های شهدا، از آنان می‌خواهیم ما را از دعای خیر خود محروم نکنند و از شهیدان عزیز نیز مسئلت داریم که در پیشگاه خداوند متعال و اهل‌ بیت عصمت و طهارت(ع)، شفیع و دستگیر ما باشند.

انتهای پیام
خبرنگار:
مجتبی افشار
دبیر:
فاطمه بختیاری
captcha