
به گزارش ایکنا به نقل از صدی البلد، وی که در ۱۵ ژوئن ۱۹۴۵ در روستای قلج در شهرستان خانکه، استان قلیوبیه متولد شد، میراث طولانی و برجستهای از خدمت به قرآن کریم در داخل مصر و خارج از کشور از خود به جای گذاشت.
شیخ اسماعیل حلمی حجاب در خانوادهای متوسط بزرگ شد و حفظ قرآن را از سنین پایین زیر نظر استاد محمود عامر آغاز کرد و در 9 سالگی زیر نظر شیخ عبدالحمید سلطان به پایان رساند. وی علوم تجوید و قرائتهای مختلف قرآن را زیر نظر استاد توفیق السروجی آموخت و پدربزرگش نقش مهمی در حمایت و تشویق او به حفظ قرآن داشت.
استعداد این قاری مصری در تلاوت در سنین کودکی آشکار شد و شهرتش پس از دریافت گواهینامه تجوید از مرکز قرائت قرآن شبرا، در روستای خود و روستاهای مجاور گسترش یافت.
وی با صدای دلنشین و تلاوت استادانهاش، در محافل انس با قرآن و گرامیداشت مناسبتهای دینی شرکت میکرد و همین امر باعث شد که خیلی زود معروف شود.
اسماعیل حلمی حجاب در مأموریتهایی که توسط وزارت اوقاف برای احیای شبهای ماه رمضان در چندین کشور عربی، اسلامی و غیر اسلامی سازماندهی شده بود، شرکت کرد. وی قرآن کریم را در ایالات متحده، دانمارک، فنلاند، اسپانیا، هلند، نیجریه، زامبیا و سایر کشورها تلاوت و از اولین قاریانی بود که در ایسلند تلاوت قرآن انجام داد و این امر به معرفی زیباییهای تلاوت به غیرعربزبانان کمک کرد.
وی به خاطر فروتنی، قناعت و اخلاصش در خدمت به قرآن کریم شناخته میشد. او در میان قاریان و دوستداران تلاوت قرآن مشهور و به عنوان «قاری قانع و راضی» شناخته شد که گواهی بر زهد و رضایت او در برابر اراده الهی بود.
شیخ اسماعیل حلمی حجاب در سال ۱۹۸۷ رسماً در رادیو و همچنین تلویزیون مصر به عنوان قاری منصوب شد و تلاوتهایش در کنار تلاوتهای دیگر قاریان که رادیو و تلویزیون مصر را با تلاوتهای خاشعانه خود غنی میکردند، ضبط شد.
این قاری مصری در سوم سپتامبر ۲۰۰۶، پس از مسیری پربرکت در خدمت به کتاب خدا، با به جا گذاشتن میراثی از تلاوتهای عطرآگین و آوازهای نیک در میان اهل قرآن و دوستداران آن، درگذشت.
در ادامه فرازهایی از سوره مبارکه زمر و آیات نخستین سوره مبارکه غافر را با صوت استاد اسماعیل حلمی حجاب میشنوید.