کد خبر: 4361680
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۵ - ۰۶:۰۷
گزارش ایکنا از مراسم وداع با رهبر شهید

آخرین دیدار یک ملت با «آقای شهید ایران» در مصلا + فیلم

آیین مردمی وداع و بدرقه رهبر شهید ایران، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای و خانواده شهید ایشان از ساعت ۶ صبح با حضور خیل عظیم و تاریخی مردم در مصلای امام خمینی (ره) تهران آغاز شد و ایرانیان از اقصی نقاط کشور با حضور در این مراسم آخرین دیدار را با «آقای شهید ایران» انجام دادند؛ مراسمی که تا ساعت 20 فردا ادامه خواهد داشت و پس از آن در روز دوشنبه مراسم تشییع در تهران انجام خواهد شد.

مراسم «بدرقه آقای شهید ایران» آغاز شدبه گزارش ایکنا، مراسم وداع و بدرقه آقای شهید ایران، با حضور خیل عظیم و تاریخی عاشقان و عزاداران از اقصی نقاط کشور از ساعت 6 صبح امروز، شنبه 13 تیرماه به صورت رسمی در مصلای امام خمینی (ره) تهران آغاز شد.

شمار زیادی از مردم از ساعات پایانی شب خود را به مصلا رسانده بودند تا در نخستین ساعات مراسم وداع با پیکر مطهر حضرت آیت‌الله شهید سیدعلی خامنه‌ای شرکت کنند.

حاضران در مصلای امام خمینی(ره) در انتظار ورود پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب به جایگاه هستند. 

جایگاه طراحی شده در مصلا که پیکر مطهر رهبر شهید و خانواده شهید ایشان در آن قرار گرفته بود مزین به آیه شریفه «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَىٰ وَفُرَادَىٰ» (آبه 46، سوره سبا) بود.

فضای مصلای امام خمینی(ره) با قرائت قرآن کریم، مرثیه‌خوانی و حضور پرشمار عزاداران همراه است و اقشار مختلف مردم از سرتاسر کشور در این آیین حضور دارند.

ساعت ۷:۳۰ نیز سرود ملی جمهوری اسلامی ایران در محل مراسم با همخوانی زائران پخش شد. 

آخرین دیدار یک ملت با «آقای شهید ایران» در مصلا

و چه عظیم و جانکاه است این وداع. خیابان‌ها در سکوت نفس می‌کشند، ولی در این سکوت، فریادی است که از اعماق جان برمی‌آید. «باید برخاست»؛ این شعار محوری مراسم است که چون طنینی آسمانی، بر تارک این روز نقش بسته است.

«مشت گره کرده»، نشان رسمی این بدرقه است؛ نماد همان دست پدری که هرگز در برابر طوفانها نلرزید و تا آخرین نفس، استوار ماند.

جمعیت، موجی از انسان‌های داغدار است که از هر کوچه و خیابان به این سو سرازیر شده و می‌شوند. دیدگان نمناک و دست‌هایی که به نشانه بیعت با آرمان‌هایش به سوی آسمان بلند شده، صحنه‌های ماندگاری می‌آفریند. در این میان، زمزمه های صلوات و آیاتی از قرآن از میان خیل جمعیت به گوش می‌رسد؛ آیات الهی که با روح بلند این امام شهید عجین بود و مردمی که می‌دانند ایشان در طول حیات پربرکت خویش، همواره با قرآن مأنوس بوده است . این تلاوت‌ها، نه تنها نوای حزن است که نوای رستاخیز روحی تازه است که از این خون مقدس جوشیده است.

آخرین دیدار یک ملت با «آقای شهید ایران» در مصلا

مداحی‌های مردمی، با اشعاری که از دل برمی‌خیزد، این آسمان غبارآلود را شکافته و هر شنونده ای را به قیام برای حق و خونخواهی فرامی‌خواند. صدای یا حسین و یا زینب، با گریه‌های بی‌امان مردم در هم می‌آمیزد و ماتم سرور آزادگان جهان، بر این عزا سایه‌ای از عاشورایی دیگر می‌افکند؛ چه زیبا که این وداع، در ماه محرم، ماه پیروزی خون بر شمشیر رقم خورده است.

این بدرقه، تنها یک وداع نیست، این طلیعه‌ای است برای فتحی مبین، عهدی دوباره با مکتبی که اینک با خون شهیدش آبیاری شده است، تجدید عهد با ابرمرد بزرگ جهان اسلام که در مقابل طاغوت زمان و جنایتکاران مستکبر ایستاد و از راه حق و حقیقت لحظه ای غفلت نکرد؛ «باید برخاست» که این خون، چنان جوشان است که دیگر سکون و سکوت را بر دل‌های آزادگان جهان روا نخواهد داشت.

نوای مداحی حاج مهدی رسولی با مضمون خونخواهی و انتقام با شعار «انتقام، انتقام» همراه شد و جمعیت یکصدا بر گرفتن انتقام خون پاک آقای شهید ایران تأکید کردند. سپس عزاداران حاضر در مصلا با مشت‌های گره کرده و سردادن شعارهای الله اکبر با امام شهید هم عهد شدند و خواستار خونخواهی قائد شهید شدند و یکصدا شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» سر دادند.

در ادامه حاضران در مراسم همراه با صدای مجید یراق بافان، صلوات خاصه امام رضا(ع) را قرائت کردند و پس از آن احمد بابایی به شعرخوانی حماسی پرداخت و حاج محمدرضا بذری، مداح اهل بیت(ه) مرثیه سرایی کرد. 

ار صحنه های ماندگار در این مراسم، حضور لرهای غیور ایران با لباس محلی خودشان بود که خود را به مراسم وداع با قائد شهید امت در مصلی امام خمینی (ره) رسانده بودند.

آخرین دیدار ملت ایران با «آقای شهید ایران» در مصلا + فیلم

اجرای مداحی «باید برخاست» با نوای محسن محمدی پناه بخش دیگر مراسم بود که حال و هوای حماسی و شورانگیز به مراسم داد‌.

در ادامه و با توجه به تأکیدات فراوان رهبر شهید انقلاب به مسئله قرائت قرآن و انس با قرآن، قرائت قرآن توسط یونس شاهمرادی، قاری بین المللی کشورمان، انجام شد.  

در بخش دیگر این مراسم سید محمود علوی ذاکر اهل بیت به مدیحه سرایی پرداخت‌.

امروز همان مردمی که از چهار ماه پیش حماسه آفریدند تا به این روز برسند، امروز با دلی پر از اندوه اما استوار، شانه از غم رهبرشان سبک می‌کنند. این مردم، این لحظه را غنیمت می‌شمارند تا با حضورشان، آخرین ادای احترام را به شهیدشان تقدیم کنند؛ وداعی که خود، حماسه‌ای دیگر است.

با وجود گرمای شدید هوا نه تنها از جمعیت کاسته نشده بلکه لحظه به لحظه به این جمعیت اضافه می‌شود. این مردم یک صدا در میدان فریاد می‌زنند که انتقام خون رهبر شهید تنها راهی است که به دل آنها آرامش می دهد.

حضور پاکستانی‌ها در مراسم وداع با پیکر مطهر قائد شهید امت اسلامی در مصلی تهران

از دیگر نکات جالب توجه این مراسم حضور پاکستانی‌ها در مراسم وداع با پیکر مطهر قائد شهید امت اسلامی در مصلی تهران بود.

مداحی امیر عباسی با نوحه های ماندگار عاشورایی و سینه زنی مردم به یاد حضرت سیدالشهدا(ع) و رهبر شهید از دیگر بخش های این مراسم بود. 

مراسم در ادامه با نوای دلنشین و خاطره انگیز حاج صادق آهنگران حال و هوای عاشورایی و کربلایی به یاد دوران دفاع مقدس پیدا کرد و حاضران در فراق «جان فدای  ملت» اشک ریختند. 

ادامه مراسم پس از اقامه نماز ظهر و عصر و از حدود ساعت 13: 30 از سر گرفته شد و شعرخوانی حماسی در وصف رهبر شهید و خونخواهی و انتقام خون قائد شهید امت اجرا شد.  

مراسم وداع با پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب تا ساعت ۲۰ فردا، یکشنبه ۱۴ تیر ادامه خواهد داشت و صبح فردا مراسم نماز بر پیکر رهبر شهید انقلاب در مصلای امام خمینی (ره) با حضور مردم و مسئولان برگزار خواهد شد.

مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب و خانواده ایشان نیز روز دوشنبه ۱۵ تیرماه در تهران برگزار خواهد شد. 

خبر در حال تکمیل است.

انتهای پیام
خبرنگار:
سمیرا باباجهد انصاری
دبیر:
مهدی مخبری
captcha