کد خبر: 4363981
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۵۵

حمایت اعضای اتحادیه اروپا از وضع تحریم تجاری علیه رژیم صهیونیستی

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد که بیشتر کشورهای عضو این اتحادیه از اتخاذ تدابیری علیه تجارت با شهرک‌های غیرقانونی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اشغالی حمایت می‌کنند.

حمایت اعضای اتحادیه اروپا از وضع تحریم تجاری علیه رژیم صهیونیستی / امادهبه گزارش ایکنا به نقل از میدل‌ایست‌مانیتور، کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که بیشتر کشورهای عضو این اتحادیه از تحریم تجارت با شهرک‌های غیرقانونی رژیم اسرائیل در کرانه باختری اشغالی حمایت می‌کنند.

وی افزود: سفیران کشورهای عضو، مامور شده‌اند این موضوع را پیگیری کنند و احتمال برگزاری نشستی فوق‌العاده نیز وجود دارد.

کالاس پس از نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، در یک نشست خبری گفت: کمیسیون اروپا بنا به درخواست شورای اروپا، گزینه‌هایی را برای تشدید محدودیت‌های تجاری علیه شهرک‌های اسرائیلی ارائه کرده است.

وی افزود: اقدام علیه تجارت با شهرک‌های اسرائیلی بیشترین حمایت را از سوی کشورهای عضو به دست آورد. ما از سفیران خواسته‌ایم این روند را پیش ببرند و احتمالا نشست فوق‌العاده‌ای نیز در این باره برگزار خواهد شد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تأکید بر اینکه این اقدامات، متوجه شهرک‌های غیرقانونی است و نه خود رژیم اسرائیل، افزود: این گزینه‌ها علیه شهرک‌های غیرقانونی است که تحقق راه‌حل دو دولتی را تضعیف می‌کنند.

کالاس در ادامه گفت: پیشنهادهای کمیسیون اروپا، ممنوعیت کامل یا جزئی واردات کالاهای تولیدشده در شهرک‌های اسرائیلی، اعمال الزامات سخت‌گیرانه‌تر برای صدور مجوز صادرات و همچنین احتمال استفاده از تعرفه‌های گمرکی را شامل می‌شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: هر ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بر غیرقانونی بودن شهرک‌های اسرائیلی بر اساس حقوق بین‌الملل اتفاق نظر دارند و سیاست کنونی اتحادیه مبنی بر تفکیک محصولات شهرک‌ها از سایر کالاهای اسرائیلی، به دلیل اجرای ناهماهنگ، تاثیر چندانی بر کاهش مبادلات تجاری نداشته است.

کالاس همچنین گفت بر اساس یک نظر حقوقی، این اقدامات می‌تواند با رأی اکثریت واجد شرایط کشورهای عضو اتحادیه اروپا به تصویب برسد.

در همین حال رویترز از اختلاف نظر میان وزرای اتحادیه اروپا بر سر محدود کردن واردات از شهرک‌های صهیونیست‌نشین خبر داد و نوشت: کمیسیون اروپا و شماری از کشورهای عضو بر این باورند که هرگونه اقدام در این زمینه مستلزم اجماع همه کشورهای عضو اتحادیه است. در مقابل، برخی دیگر از دولت‌های عضو و همچنین اداره حقوقی شورای اتحادیه اروپا، که نماینده کشورهای عضو است، معتقدند چنین تصمیمی می‌تواند با رأی اکثریت واجد شرایط، یعنی موافقت دست‌کم ۱۵ کشور عضو که نماینده ۶۵ درصد جمعیت اتحادیه باشند، به تصویب برسد.

گیدعون سعر ،وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی کالاس را متهم کرده است که با استفاده از «ترفندهای دیپلماتیک» در تلاش است ممنوعیت تجارت با شهرک‌های اسرائیلی را به تصویب برساند. وی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: روابط اسرائیل و اروپا باید بر پایه گفت‌وگو و انصاف استوار باشد.

انتهای پیام
captcha