کد خبر: 4368420
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۳۷
نماینده مردم تبریز در مجلس:

جهاددانشگاهی نقش فعال‌تری در حل مسائل کشور ایفا کند

علیرضا نوین با بیان اینکه اولویت‌های آینده جهاددانشگاهی باید بر توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی، زیست‌فناوری، تجهیزات پزشکی پیشرفته، امنیت غذایی، فناوری‌های آب و محیط زیست، انرژی‌های نو، اقتصاد دیجیتال و تجاری‌سازی پژوهش‌ها متمرکز باشد، گفت: این نهاد باید نقش فعال‌تری در جلوگیری از مهاجرت نخبگان، هدایت پایان‌نامه‌ها به سمت حل مسائل کشور و تبدیل پژوهش به ثروت ایفا کند.

علیرضا نوین، نماینده مردم تبریز در مجلسعلیرضا نوین، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، به مناسبت ۱۶ مرداد سالروز تشکیل جهاددانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا از آذربایجان‌شرقی، با اشاره به جایگاه جهاددانشگاهی، اظهار کرد: جهاددانشگاهی از معدود نهادهایی است که توانسته حلقه اتصال دانشگاه با نیازهای واقعی جامعه باشد. این نهاد در حوزه درمان ناباروری با تأسیس و توسعه مراکز درمانی مانند پژوهشگاه رویان، ایران را به یکی از کشورهای صاحب‌نام منطقه در درمان ناباروری و پژوهش سلول‌های بنیادی تبدیل کرده است. در حوزه پزشکی نیز تولید دانش فنی و تجهیزات مورد نیاز سلامت، در بخش کشاورزی توسعه فناوری‌های نوین و در صنعت اجرای پروژه‌های کاربردی برای حل مشکلات کشور، از جمله دستاوردهای این نهاد به شمار می‌رود.

وی افزود: کارنامه جهاددانشگاهی نشان می‌دهد هر جا مأموریت مشخص و حمایت کافی وجود داشته، این نهاد توانسته نتایج قابل توجهی به دست آورد. از توسعه فناوری‌های پزشکی و مهندسی گرفته تا اجرای طرح‌های پژوهشی در صنایع نفت، گاز، معدن و کشاورزی، همگی نشان می‌دهد این مجموعه ظرفیت حل مسائل کشور را دارد.

نوین ادامه داد: با این حال، بسیاری از فناوری‌های تولیدشده به دلیل نبود ارتباط پایدار میان دانشگاه، صنعت و دستگاه‌های اجرایی به مرحله بهره‌برداری گسترده نمی‌رسند.

نماینده مردم تبریز در مجلس تصریح کرد: از نگاه مجلس، ضروری است سهم پروژه‌های ملی که به جهاددانشگاهی واگذار می‌شود افزایش یابد، بودجه پژوهش‌های کاربردی تقویت شود و دستگاه‌های اجرایی نیز مکلف شوند در حل مسائل تخصصی از ظرفیت این نهاد بهره بگیرند. همچنین باید مسیر تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی و حضور شرکت‌های دانش‌بنیان وابسته به جهاددانشگاهی در بازارهای داخلی و خارجی هموارتر شود.

وی با اشاره به عملکرد جهاددانشگاهی در دوران جنگ رمضان، گفت: جهاددانشگاهی بار دیگر ثابت کرد که صرفاً یک نهاد پژوهشی نیست، بلکه در شرایط بحرانی نیز در کنار مردم قرار دارد. حضور گروه‌های تخصصی در حوزه‌های درمان، سلامت، خدمات آزمایشگاهی، فعالیت‌های فرهنگی و رسانه‌ای، تولید محتوای امیدبخش و تلاش برای پاسخگویی به نیازهای کشور، جلوه‌ای از همان روحیه جهادی بود که از ابتدای انقلاب در این نهاد شکل گرفته است.

نوین خاطرنشان کرد: این تجربه نشان داد سرمایه اصلی جهاددانشگاهی، نیروی انسانی متخصص و متعهد آن است، سرمایه‌ای که در شرایط بحران می‌تواند در کنار سایر دستگاه‌ها به افزایش تاب‌آوری ملی و حفظ انسجام اجتماعی کمک کند.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مدیریت جهادی در جهاددانشگاهی یعنی اعتماد به جوانان، تکیه بر توان داخلی و حرکت به سمت حل مسئله، اظهار کرد: شکل‌گیری مجموعه‌هایی مانند رویان، ایسنا و ایکنا، بدون اتکا به ساختارهای بزرگ دولتی، نمونه‌ای از همین نگاه است. برای تقویت این الگو باید میدان بیشتری به نخبگان جوان داده شود، از شرکت‌های دانش‌بنیان همکار جهاددانشگاهی حمایت شود و سازوکاری ایجاد شود که دستاوردهای پژوهشی این نهاد سریع‌تر وارد چرخه تولید و اقتصاد کشور شوند.

وی با بیان اینکه اولویت‌های آینده جهاددانشگاهی باید بر توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی، زیست‌فناوری، تجهیزات پزشکی پیشرفته، امنیت غذایی، فناوری‌های آب و محیط زیست، انرژی‌های نو، اقتصاد دیجیتال و تجاری‌سازی پژوهش‌ها متمرکز باشد، گفت: این نهاد باید نقش فعال‌تری در جلوگیری از مهاجرت نخبگان، هدایت پایان‌نامه‌ها به سمت حل مسائل کشور و تبدیل پژوهش به ثروت ایفا کند. مجلس شورای اسلامی نیز آمادگی دارد با تقویت قوانین حمایتی، افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه پژوهش و فناوری و رفع موانع حقوقی شرکت‌های دانش‌بنیان، زمینه بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های ارزشمند جهاددانشگاهی را فراهم کند.

انتهای پیام
خبرنگار:
طاها اعتمادی
دبیر:
امرعلی گل محمدی
captcha