کد خبر: 4369416
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۳۹

ارتقای تلاوت دانش‌آموزان با برگزاری اردو‌های آموزشی مستمر

داور بخش لحن در رشته‌های قرائت تحقیق و ترتیل مسابقات قرآن دانش‌آموزی با تأکید بر اهمیت هم‌زمان شاخص‌های فنی تلاوت گفت: برگزاری اردو‌های آموزشی چندمرحله‌ای و مستمر می‌تواند به رفع اشکالات و ارتقای سطح متسابقان قرآنی کمک کند.

فاطمه رحیمی
فاطمه رحیمی‌فرد، داور لحن رشته‌های قرائت تحقیق و ترتیل چهل و چهارمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش مازندران که این هفته در ساری برگزار شد، در گفت‌و‌گو با ایکنا از مازندران، با اشاره به شاخص‌های ارزیابی تلاوت قرآن کریم اظهار کرد: همه شاخص‌ها در جایگاه خود دارای اهمیت و ارزش هستند و نمی‌توان یکی از آنها را مهم‌تر از دیگر شاخص‌ها دانست.
 
وی افزود: تجوید، وقف و ابتدا، صوت و لحن، هر کدام از مؤلفه‌های اساسی یک تلاوت مطلوب به شمار می‌روند و تلاوتی موفق خواهد بود که میان این عناصر تناسب و هماهنگی لازم برقرار شود.
 
این داور مسابقات قرآن با بیان اینکه تجوید به معنای تحسین و زیبا خواندن آیات قرآن است، تصریح کرد: اساس زیبایی یک تلاوت خوب، رعایت اصول و نکات تجویدی است؛ با این حال، این بخش که نیازمند تمرین‌های مداوم و پیوسته است، گاه از سوی متسابقان مورد غفلت قرار می‌گیرد.
 
رحیمی‌فرد با تشریح تفاوت‌های بخش لحن در قرائت ترتیل و تحقیق بیان کرد: در تلاوت ترتیل، بخشی با عنوان «اسلوب ترتیل» وجود دارد که در آن، ریتم، ضرب‌آهنگ ویژه ترتیل‌خوانی، مکث‌ها و نحوه اجرای صحیح آنها مورد توجه قرار می‌گیرد.
 
وی ادامه داد: در قرائت تحقیق نیز عواملی همچون تکیه‌های صوتی و قدرت تنغیم، از امتیاز و جایگاه ویژه‌تری برخوردار است و متسابق باید توانایی خود را در استفاده صحیح و متناسب از ظرفیت‌های صوتی و لحنی نشان دهد.
 
داور لحن رشته‌های قرائت تحقیق و ترتیل با اشاره به حضور استعداد‌های جدید در مسابقات گفت: در کنار تکرار برخی الگو‌های رایج، شاهد حضور استعداد‌های تازه‌ای در مقطع متوسطه اول بودیم که از دوره ابتدایی وارد این مقطع شده‌اند و توانسته‌اند حضور مطلوبی در عرصه مسابقات داشته باشند.
 
وی بر ضرورت توجه جدی به فرایند‌های آموزشی متسابقان تأکید کرد و افزود: برگزاری اردو‌های آمادگی و آموزشی برای ارتقای سطح شرکت‌کنندگان ضروری است، اما این اردو‌ها نباید به یک جلسه محدود شود.
 
رحیمی‌فرد خاطرنشان کرد: اردو‌های آموزشی باید طی چند هفته و با فاصله زمانی مناسب برگزار شود تا متسابقان بتوانند راهکار‌های ارائه‌شده را در فاصله جلسات به کار گیرند، اشکالات خود را برطرف کنند و در نشست‌های بعدی، مجدد به ارائه و اجرای تلاوت بپردازند.
انتهای پیام
خبرنگار:
علی پاداشی
دبیر:
صدیقه صادقین
captcha