کد خبر: 1371556
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۸
صابرفرزام در برنامه رادیویی «افق» ارائه کرد؛

گزارشی از رویکردهای جدید سازمان فعالیت‎های قرآنی دانشگاهیان کشور

گروه فعالیت‌های قرآنی: سرپرست سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور امروز با حضور در برنامه رادیویی «افق»، گزارشی از رویکردهای جدید این سازمان و خبرگزاری ایکنا ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا)، حمید صابرفرزام، سرپرست سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری بین‌المللی قرآن امروز، 16 بهمن‌ماه با حضور در ویژه‌برنامه «افق» رادیو قرآن، ضمن گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار کرد: در زمان دانشجویی و پس از فراغت از تحصیل در سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشجویان(عنوان سابق سازمان) که یکی از ارگان‌های زیر نظر جهاد دانشگاهی است، سال‌ها فعالیت داشته‌ام و خدا را شکر که دوباره توفیق نصیب شد به این سازمان برگردم و به عنوان خادم قرآن خدمت کنم.

سرپرست سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور درباره دستاوردهای قرآنی این سازمان و در رأس آن جهاد دانشگاهی، گفت: پس از انقلاب اسلامی، وضعیت دانشگاه‌ها مناسب نبود و به این نتیجه رسیدند که دانشگاه‌ها باید برای مدتی تعطیل شود که در نهایت شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد و جهاد دانشگاهی به عنوان بازوی اجرایی این شورا در سال 59 تشکیل شد ویکی از اصلی‌ترین دغدغه این نهاد از بدو تشکیل، برنامه‌های قرآنی و دینی بود.

وی با اشاره به نخستین دوره مسابقات قرآن دانشجویان کشور در سال 64 گفت: این مسابقات طی 24 دوره در جهاد دانشگاهی اجرا شد و اکثر افرادی که در حال حاضر در مسابقات ملی و بین‌المللی رتبه آورده‌اند برای اولین‌بار در مسابقات دانشجویی رتبه آورده بودند.

صابرفرزام ادامه داد: کم‌کم احساس نیاز شد که یک مرکز مستقل، فعالیت‌های قرآنی را مدیریت کند که براین اساس مرکز فعالیت‌های قرآنی دانشجویان کشور در سال 80 راه‌اندازی شد و این سازمان در حوزه‌های آموزشی، تبلیغی، مطالعاتی و مجازی روز به روز گسترش پیدا کرد و در سال 82 در دل این سازمان، خبرگزاری ایکنا متولد شد و در سال 84 این سازمان به سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشجویان تبدیل شد.

روزانه 800 خبر به 42 زبان بر روی سایت ایکنا قرار می‌گیرد

وی با بیان اینکه معاونت فعالیت‌های قرآنی دانشجویان، معاونت فن‌آوری اطلاعات و فضای مجازی و معاونت خبرگزاری ایکنا، سه معاونت حاضر در سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور هستند، افزود: خبرگزاری ایکنا در 15 رمضان سال 82 با هفت خبر در روز و دو کامپیوتر افتتاح شد که هم‌اکنون پس از 10 سال، بزرگ‌ترین خبرگزاری تخصصی قرآن جهان اسلام است و روزانه 800 خبر به 42 زبان تولید می‌کند و در حال حاضر 16 سرویس خبری، 29 شعبه استانی و هفت شعبه منطقه‌ای در حوزه بین‌الملل دارد.

در این بخش از برنامه رادیویی «افق» محمدرضا پورمعین، کارشناس‌مجری برنامه با بیان اینکه هر روز به ایکنا مراجعه می‌کنم و احساس می‌کنم تغییرات جدی در حوزه فعالیت‌های قرآنی ایکنا صورت می‌گیرد، از مدیرعامل ایکنا خواست تا درباره تغییرات پیش روی این خبرگزاری مطالبی را بیان کند که صابرفرزام عنوان کرد: تغییرات فی‌نفسه خوب است، مدیران قبلی از نظر کمی و کیفی زحمات بسیاری کشیده‌اند اما با توجه به اتفاقاتی که در سطح ملی و بین‌المللی می‌افتد احساس کردیم که باید یک سری فعالیت‌های جدید داشته باشیم و به همین دلیل رسالت‌های ما نیز تغییر کرده است.

احتیاج به یک سری خوراک برای زندگی روزمره مردم داریم

وی ادامه داد: هرچند که در حوزه پوشش برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی نیز کار می‌کنیم اما به هر حال در حال حاضر خبرگزاری‌های متعددی هستند که فعالیت‌های مختلف را پوشش خبری می‌دهند؛ ما در حال حاضر این احساس را داریم که در حوزه قرآنی و دینی به جز پوشش دادن خبرها و اتفاقات، احتیاج به یک سری تولید خوراک برای زندگی روزمره مردم در کشور و در حوزه بین‌الملل داریم.

صابرفرزام در ادامه یادآور شد: در حوزه بین‌الملل، سال‌ها است که جریان تکفیری‌ها نقش منفی ایفا می‌کنند که البته یکی از رسالت‌های ما این است که در این حوزه برای دنیا روشنگری کنیم و در مقابل جریان تکفیری‌ها پاسخ داشته باشیم و خوراک لازم را تولید کنیم.
سرپرست سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور افزود: برخی از مسلمانان در برخی از نقاط دنیا هستند که آشنایی با زبان انگلیسی و عربی ندارند و مسلمان‌‌‌زاده هستند و شاید خیلی با اصول و مبانی دینی آشنایی نداشته باشند، در این زمینه جریانات تکفیری خیلی ورود پیدا کرده‌اند و کار می‌کنند و به این دلیل که این مسلمان‌زاده‌ها با اسلام ناب محمدی آشنا نشده‌اند ممکن است در این جریان‌ها بیفتند و باید برای این افراد روشنگری داشته باشیم.

تهیه‌ خوراک لازم برای مسلمانان سایر کشورهای اسلامی از سوی ایکنا

وی در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه ما طی دو، سه سال اخیر به دلیل مشکلات، یک مقدار در بحث زبان‌ها دچار مشکل شده بودیم، ادامه داد: بعضی از زبان‌ها را به حالت نیمه تعطیل در آوردیم اما در زبان‌هایی که هم‌اکنون فعال هستند، مراجعات خوبی داریم و کامنت‌های خوبی دریافت می‌کنیم و سوژ‌ه‌های خوبی به ما داده می‌شود و این سوژه‌ها را در گفت‌وگوها و ارتباطاتی که با اساتید حوزه و دانشگاه داریم، مطرح می‌کنیم و این خوراک‌ها را برای آنها ارسال می‌کنیم.

مدیرعامل خبرگزاری ایکنا با اشاره به فعالیت‌های جدیدی که در این خبرگزاری آغاز شده است، عنوان کرد: در حال حاضر به جز اخبار پوششی و اقتباسی، یک سری گزارش‌های تحلیلی شروع کرده‌ایم و همچنین گزارش‌هایی در قالب گزارش مردمی و گفت‌وگو با اساتید حوزه و دانشگاه تهیه می‌کنیم و همچنین در حوزه اجتماعی و فرهنگی، به دلیل آسیب‌هایی که در فضای مجازی وجود دارد، این آسیب‌ها را دنبال می‌کنیم و به طور ویژه بازی‌های رایانه‌ای و آسیب‌هایی که در فضای مجازی وجود دارد را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم.

تحلیل بازی‌های رایانه‌ای از سوی خبرگزاری ایکنا

وی با یادآوری اینکه در حوزه فضای مجازی، بازی‌های رایانه‌ای موجود رصد می شود، گفت: گزارش‌های خوبی در این حوزه به روی خروجی خبرگزاری ایکنا ارسال می‌شود که پدران و مادران می‌توانند با مراجعه به سایت خبرگزاری تحلیل‌هایی که درباره این بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد را ببینند؛ همچنین در حوزه اسباب‌بازی‌ها هم کار کارهای خوبی انجام داده‌ایم و گزارش‌هایی که در این حوزه‌ها تولید شده مورد استقبال مخاطبان ما قرار گرفته است.

مدیرعامل خبرگزاری ایکنا ادامه داد: همچنین در حوزه سلامت و پزشکی این خبرگزاری، نظرات کارشناسان سلامت و کارشناسان حوزه و دانشگاه را درباره سلامت از دیدگاه قرآن و طب اسلامی بیان می‌کنیم.

جبران عقب ماندگی‌های حوزه مجازی نیازمند انجام کارهای جدی در این حوزه است

سرپرست سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور درباره سایر معاونت‌های فعال در این سازمان گفت: معاونت فناوری اطلاعات از جمله معاونت‌های این سازمان است که هرچند پیش از این هم وجود داشته است اما در حال حاضر بازسازی شده و به این دلیل که در حوزه مجازی خیلی عقب هستیم و نتوانسته‌ایم محتوای لازم را در این حوزه تهیه کنیم و همچنین مقام معظم رهبری نیز نسبت به این موضوع حساس هستند و توصیه‌های زیادی در این زمینه داشته‌اند، در تلاش هستیم تا در این معاونت، کارهای جدی‌تر انجام دهیم تا بتوانیم عقب‌ماندگی‌های حوزه مجازی را جبران کنیم.

راه‌اندازی سایت ویکی‌‌ قرآن و قرآن بلاگز از سوی سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان

وی یادآور شد: معاونت فنآوری اطلاعات به جز پشتیبانی فنی سایت ایکنا، سایت ایسکا و پورتال قرآنی،  یک سری سایت دیگر را نیز در دست راه‌اندازی دارد و در این معاونت راه‌اندازی سایت ویکی قرآن و سایت قرآن بلاگز که برای وبلاگ‌های قرآنی است را در دستور کار داریم و همچنین قرآن‌مدیا که از سوی این معاونت راه‌اندازی خواهد شد نیز مرکزی برای فعالیت‌های صوتی و تصویری در حوزه قرآن خواهد بود.

وی با یادآوری اینکه تا پایان سال جاری میل‌سرور قرآنیان راه‌اندازی خواهد شد، ادامه داد: میل‌سرور قرآنیان با این هدف راه‌اندازی شده تا فعالان قرآنی از این پس با پسوند دومین قرانی فعالیت داشته باشند و همچنین در  شش ماهه اول سال بعد، کلینیک مشاوره تخصصی فضای مجازی قرآنی را راه راه‌اندازی می‌کنیم که هر کس بخواهد با مراجعه به این کلینیک مشاوره‌های رایگان برای فعالیت های مجازی در حوزه  قرآنی بگیرد.

صابرفرزام در ادامه افزود: معاونت فعالیت‌های قرآنی نیز از جمله معاونت‌های سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور است که این معاونت چهار اداره دارد؛ اداره «آموزش» که با توجه به نیازهای دانشجویان، آموزش‌های قرآنی را طرح‌ریزی و اجرا می‌کند و در این معاونت آموزش‌های دوره‌های تخصصی در حوزه آموزش عالی تا حوزه‌های آزاد و کوتاه‌مدت را داریم.

وی افزود: همچنین در حوزه دوره تربیت مربی، دوره‌های کوتاه‌مدت تخصصی، خبرنگاری قرآنی، عکاسی قرآنی، مدیریت فعالیت‌های قرآنی، دوره‌ مهارت‌های زندگی، قرآن و طب، روش تحقیق در قرآن، اصول ترجمه قرآن و... را برگزار می‌کنیم و کارگاه‌های یک روزه با موضوعات متنوع از دیگر برنامه‌هایی است که از سوی معاونت آموزش سازمان دنبال می‌شود.

مجوز نشریه علمی ـ پژوهشی را به زودی دریافت می‌کنیم

صابرفرزام ادامه داد: اداره «پژوهش» از دیگر اداره‌های زیر نظر معاونت فعالیت‌های قرآنی است که به عبارت دیگر این اداره، تامین محتوا و نقد و بررسی را بر عهده دارند و تدوین متون و تألیف کتاب‌های آموزشی و کمک آموزشی برای دانشجویان رشته‌های علوم قرآن و حدیث و برگزاری همایش‌های علمی، داوری مقالات و داوری کتاب‌های قرآنی از جمله فعالیت‌های این اداره است و همچنین در این اداره، انتشار نشریه علمی ـ تخصصی را داریم که به زودی مجوز علمی ـ پژوهشی این نشریه را نیز می‌گیریم.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت اداره «مسابقات و جشنواره‌ها» گفت: این اداره نیز از پرکارترین اداره‌ها در معاونت فعالیت‌های قرآنی است که سالانه چندین جشنواره برگزار می‌کند و تاکنون 24 دوره مسابقات ملی، هفت دوره جشنواره ملی قرآن، چهار دوره جشنواره بین‌المللی دانشجویان مسلمان، چهار دوره جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجویان، جشنواره فضاسازی سوره‌های قرآنی، جشنواره وبلاگ‌نویسان قرآنی و ... را برگزار کرده است و هم‌اکنون نیز در حال برنامه‌ریزی برای برگزاری اختتامیه جشنواره ملی ملکوت در هشتم اسفندماه است.

 

captcha