کد خبر: 2844137
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۶
حسن‌زاده:

اوقات فراغت را با جاذبه‌های فرهنگی بیاراییم/ نیازسنجی جایگزین رفتارهای سلبی شود

گروه جامعه: رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی وزارت ورزش و جوانان با تأکید بر اینکه اوقات فراغت را باید با جاذبه‌های فرهنگی بیاراییم، اظهار کرد: با رفتارهای سلبی نمی‌توان افراد از تفریحات غیر سالم دور کرد بلکه احتیاح به نیاز سنجی داریم.

محمدتقی حسن‌زاده، رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی وزارت ورزش و جوانان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به ارزیابی میزان فرصت‌های تفریحات حلال و سالم برای جوانان پرداخت و گفت: با توجه به تغییر و تحولاتی که طی دو دهه اخیر در زمینه سبک زندگی به وجود آمده است اواقت فراغت از اهمیت دو چندانی برخوردار گشته که نیازمند توجه با رویکردهای جدیدتری است.

وی با بیان اینکه اوقات فراغت امروزه جنبه شبانه‌روزی پیدا کرده است و فقط به ایام خاصی از سال محدود نمی‌شود، گفت: برای مدیریت بهتر این زمان نیاز به زیرساخت‌ها و بسترهای لازم وجود دارد.

دیدگاه‌ها نسبت به اوقات فراغت متغیر است

حسن‌زاده به چند چالش جدی پیش روی برای ایجاد اوقات فراغت سالم اشاره و عنوان کرد: دید‌گاه و نگرش‌های متفاوت برنامه ریزان و متولیان این امر به اواقت فراغت و کارکرد آن سبب شده است از اوقات فراغت نتوان تعریف واحد و نیازسنجی کاملی صورت گیرد.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی وزارت ورزش و جوانان دومین چالش را برنامه ریزی و مدیریت اوقات فراغت دانست و تصریح کرد: با بازنگری سیاست‌های موجود باید خط مشی‌ها را مورد توجه و در یک چشم انداز ایده آل زمینه‌ها و بسترهای اوقات فراغت سالم و حلال را ایجاد کرد.

کافی نبودن امکانات زیرساختی برای اوقات فراغت سالم

حسن‌زاده در دسترس نبودن بسترهای لازم و امکانات زیرساختی برای گذارن اوقات فراغت را از دیگر چالش‌های موجود دانست و گفت: بسترهای سالم با توجه به خیل علاقه مندان به تفریحات سالم در دسترس نیست و یا از هزینه‌های بالایی برخوردار است. در این میان افراد کم درآمد آسیب می‌بینند.

وی اوقات فرغت را فرصت مغتنمی برای تجدید قوا و تقویت شادابی و نشاط در وجود افراد ارزیابی و عنوان کرد: نگاه امروز جوانان به موضوع اواقات فراغت نگاهی جمع گرا و در میان خانواده و گروه همسالان است. در بسیاری از جوامع اوقات فراغت به صورت فردی صورت می‌گرد اما این امر در ایران به گونه‌ای دیگر و به صورت خانواده محور است.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی وزارت ورزش و جوان اوقات فراغت سالم و حلال را فرصتی برای آموزش نیز دانست و اظهار کرد: اگر از ظرفیت‌های موجود در ارتباط با اوقات فراغت بتوان به بهترین شکل استفاده کرد می‌توان فرصتی را نیز به آموزش خانواده‌ها اختصاص داد.

حسن زاه به حضور ۲۴ میلیون جوان ۱۵ تا ۲۹ سال در کشور اشاره و عنوان کرد: ورزشگاه‌ها، پارک‌ها و موزه‌ها که می‌توانند بسترهای مناسبی برای گذران اوقات فراغت سالم باشند باید به صورت رایگان در اختیار جوانان قرار گیرند تا این قشر از جامعه به واسطه مشکلات مادی در معرض تفریحات غیرسالمی که هزینه‌ای نیز برای آنان در برندارد قرار نگیرد.

وی ادامه داد: اگر اوقات فراغت را با جاذبه‌های فرهنگی خود نیاراییم جوانان تحت تاثیر تفریحات فرهنگ مبتذل قرار می‌گیرند. تکنولوژی نوین توانسته با اهداف استعماری و هزینه‌های پایین در این زمینه ورود پیدا کند. فرهنگی در این میان موفق است که نیاز‌ها و خواسته‌های افزاد را به درستی تشخیص داده و در این زمینه برنامه ریزی کند وگرنه با ابزارهای فیزیکی و رفتارهای سلبی نمی‌توان افراد از تفریحات غیر سالم دور کرد.

captcha