تدابیر ویژه سران کشورها برای مدیریت بحران فعلی / وقتی کرونا عامل اتحاد می‌شود
کد خبر: 3885720
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۴

تدابیر ویژه سران کشورها برای مدیریت بحران فعلی / وقتی کرونا عامل اتحاد می‌شود

گسترش ویروس کرونا در جهان باعث شده که کشورهای درگیر این بیماری به اقداماتی بی‌سابقه برای مقابله با آن دست بزنند و گاه موجب همکاری و اتحاد رقبا برای مقابله با شیوع یک اپیدمی شده است.

تدابیر ویژه سران کشورها برای مدیریت بحران فعلی / وقتی کرونا عامل اتحاد می‌شود

به گزارش ایکنا، در میان تمام اظهارنظرهای علمی و واکنش‌های دنیای پزشکی، دنیای سیاست هم از این مسئله جدا نبوده و بسیاری از رهبران کشورهای جهان تلاش کرده‌اند که اراده خود را در مقابله با شیوع این بیماری، که در طول تاریخ کم‌سابقه بوده، نشان دهند. ابراز همدردی با قربانیان، اختصاص کمک‌های بشردوستانه به کشورهای قربانی این ویروس و حتی رفتارهای گاه عوام‌گرایانه از جمله این تلاش‌ها برای نشان دادن چهره‌ای مصمم از سوی رهبران برای مقابله با ویروس کروناست.

چین: دیدار از قلب بحران

اقدامات چین به عنوان کشوری که شیوع کرونا از آنجا آغاز شد و تلاش‌های مقامات این کشور برای جلوگیری از گسترش این بیماری زیر ذره‌بین رسانه‌ها و مقامات بین‌المللی بود. هرچند دولت چین علی‌رغم اقدام دیرهنگام علیه این بیماری و تلاش برای ساکت کردن افشاگران آن مورد انتقاداتی قرار گرفت، اما به‌ طور کلی عملکرد دولت این کشور در مهار همه‌گیری مورد تحسین قرار گرفت.

کرونا، عامل اتحاد رقبا و دشمنان

شاید چیزی که بیش از همه در روزهای اخیر در مورد واکنش مقامات چینی مورد توجه قرار گرفت، بازدید شی جین پینگ از شهر ووهان بود. حضور رئیس‌جمهور چین در این شهر علاوه بر اینکه نمایشی از قدرت‌نمایی سیاسی پینگ بود، این پیام را به چینی‌ها و جهانیان می‌داد: «ما موفق به مهار کرونا شده‌ایم».

آلمان: بیان حقیقت، بدون پرده‌پوشی

واکنش مقامات آلمانی به شیوع کرونا صریح بود. دویچه‌وله گزارش داد که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در کنفرانس مطبوعاتی خود گفت: به نظر کارشناسان، چون برای پیشگیری از شیوع این ویروس واکسنی وجود ندارد و راه‌های درمان بیماری هم هنوز پیدا نشده، احتمال می‌رود که ۶۰ تا ۷۰ درصد شهروندان آلمان به آن مبتلا شوند.

مرکل تصریح کرد: همه ارگان‌های دولتی وظیفه دارند در کند کردن روند گسترش ویروس سهیم باشند و این مهم نباید فقط به‌ عهده سیستم بهداشت و درمان باشد تا همگی با موفقیت این آزمون را پشت بگذاریم.

کرونا، عامل اتحاد رقبا و دشمنان

به گفته مرکل، آلمان برای مبارزه با کرونا یک میلیارد یورو هزینه خواهد کرد. حدود ۱۴۰ میلیون یوروی آن برای تحقیق درباره واکسن علیه ویروس کرونای نوظهور در نظر گرفته شده است. صدراعظم وعده داد که دولت زیان‌های وارده بر شرکت‌های آلمانی را تا حدی که بتواند جبران خواهد کرد.

بر اساس آمار رسمی‌، تا روز چهارشنبه(21 اسفند) بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر در آلمان به ویروس جدید کرونا مبتلا شده‌اند و سه نفر نیز بر اثر بیماری حاصل از این ویروس جان باخته‌اند.

دولت آلمان تلاش کرده که با اقدامات فوری از جمله تعطیلی برنامه‌هایی مانند لیگ فوتبال، مانع از شیوع هرچه بیشتر این بیماری شود. در برلین تمامی برنامه‌های فرهنگی و هنری که در سالن‌های بزرگ برگزار می‌شوند، از جمله اجرای نمایش‌ در سالن‌های تئاتر تعطیل شده‌اند.

این اقدامات باعث شده که شمار مبتلایان در آلمان کمتر از حد انتظار باشد. بیشتر افراد، دلیل موفقیت نسبی آلمان را نظام پیشرفته و به‌روز بهداشتی در این کشور دانسته‌اند و به گفته پروفسور لوتار اچ ویلر، رئیس انستیتو روبرت کُخ برلین «از همان ابتدای کار از پزشکان خواسته شد تا از مردم آزمایش بگیرند تا به‌سادگی به منشأ اولین افراد مبتلا به اپیدمی رسید».

گام موفق کره جنوبی

کره جنوبی از جمله کشورهایی بود که بالاترین آمار شیوع کرونا را بعد از چین در اختیار داشت. با این همه اقدامات گسترده این کشور در مقابله با کرونا موفق بوده تا جایی که کارشناسان رفتار کره جنوبی در قبال این بیماری را الگویی برای سایر کشورها دانسته‌اند.

شاید تجربه این کشور از بیماری‌های مشابه مانند مُرس باعث شده که حالا کره جنوبی عملکرد موفقی در برابر کرونا داشته باشد. یکی از شیوه‌هایی که کره جنوبی برای مقابله با بیماری کرونا به‌ کار گرفته است، استفاده از تست‌های خیابانی است و افراد بدون نیاز به پیاده شدن از خودروی خود، از سوی کادر پزشکی تست کرونا می‌دهند.

کرونا، عامل اتحاد رقبا و دشمنان

یکی از مهم‌ترین عوامل در کنترل شیوع بیماری کرونا تست به موقع شهروندان است. کره جنوبی تا روز ۱۰ مارس (سه‌شنبه 20 اسفند) موفق شده بود از بیش از ۲۱۰ هزار نفر از شهروندان خود تست کرونا بگیرد. این در حالی است که تعداد کسانی که در ایتالیا تست کرونا داده‌اند ۶۰ هزار نفر، در بریتانیا ۲۶ هزار نفر و در آمریکا کمتر از 9 هزار نفر بوده‌اند.

یکی دیگر از کارهایی که کره جنوبی انجام داده، تولید اپلیکیشن برای کنترل آمد و شد افرادی است که قرنطینه شده‌اند. بر اساس این اپلیکیشن، دولت می‌تواند از محل حضور این دسته از افراد مطلع شود.

ژاپن و تغییر فرهنگ کار

دورکاری قرابت چندانی با فرهنگ کار کردن در ژاپن ندارد. در فرهنگ اداره‌محور ژاپن کار در خانه جزء موارد نادر است و انتظار می‌رود کارمندان ساعت‌های طولانی پشت میزهای خود مشغول به کار باشند.

کرونا، عامل اتحاد رقبا و دشمنان

با این همه دولت این کشور و چند شرکت بزرگ ژاپنی تلاش کردند که با ترویج فرهنگ دورکاری جلوی گسترش کرونا را بگیرند. برای مثال شرکت تبلیغاتی ژاپنی دنتسو(Dentsu)  اعلام کرد که پس از اینکه آزمایش یکی از کارکنان این کشور مثبت اعلام شده است، به ۵ هزار نفر از کارکنان خود اجازه داده است، از طریق اینترنت و از خانه کارهای خود را انجام دهند. چند شرکت بزرگ دیگر ژاپنی نیز در چند روز گذشته اعلام کرده‌اند که به کارکنان خود اجازه داده‌اند از طریق ارتباط از راه دور به کارهای خود بپردازند.‌

از طرف دیگر در ژاپن، اجرای سیاست سختگیرانه در مورد مسافران ورودی به این کشور باعث شد که شمار مبتلایان به کرونا در ژاپن کاهش داشته باشد. از سوی دیگر تمام پروازها از مبدأ سرزمین اصلی چین، هنگ‌کنگ، ماکائو و کره جنوبی تنها مجاز به فرود در فرودگاه «ناریتا» در نزدیکی توکیو و فرودگاه «کانسای» در نزدیکی اوساکا خواهند بود.

هنگ‎کنگ و کمک نقدی به شهروندان

مقامات این کشور سیاستی متفاوت را در قبال شهروندان خود پیش گرفته‌اند. این کشور اعلام کرده است که به هر یک از ساکنان دائمی خود امسال، نزدیک به ۱۲۰۰ دلار پرداخت خواهد کرد. مقامات هنگ‌کنگ دلیل این پرداخت را تلاش برای کمک به وضعیتی اعلام کرده‌اند که در آن اقتصاد این شهر دچار آسیب شده است.

فرهنگ‌سازی در بریتانیا

در بریتانیا بیش از هر چیز دیگری قفسه‌های خالی فروشگاه‌های زنجیره‌ای باعث بروز ترس و وحشت از کرونا شد. با این همه مسئولان سوپرمارکت‌های بریتانیا از مشتریانشان درخواست کرده‌اند بر ترس خود از شیوع ویروس کرونا غلبه کنند و بیشتر از چیزی که نیاز دارند، خرید نکنند.

سوپرمارکت‌ها در نامه‌ای مشترک، از مشتریان خواستند که معقول خرید کنند تا بقیه هم دست خالی از مغازه‌ها بیرون نروند. در این نامه نوشته شده است «اگر با یکدیگر همکاری کنیم جنس کافی برای همه وجود دارد».

این نامه پس از آن منتشر شد که تعدادی از مغازه‌ها سوپرمارکت‌ها شروع به چرخشی کردن فروش محصولاتی خاص کردند تا از تمام شدن آن‌ها جلوگیری کنند.

کرونا، عامل اتحاد رقبا و دشمنان

از سوی دیگر، دولت بریتانیا تلاش دارد که در شرایطی که بیشتر هتل‌ها در این کشور بدون مسافر و خالی مانده‌اند، آنها را به مراکز بستری بیماران مبتلا به کرونا تبدیل کند. همچنین بوریس جانسون، نخست‌وزیر این کشور دستور خرید و انتقال صدها عدد تخت‌خواب از بیمارستان‌های خصوصی در این کشور را صادر کرده تا ظرفیت پذیرش بیمارستان‌های عمومی را افزایش دهد.

فیلیپین و بستن بزرگترین شهر

در فیلیپین از روز یکشنبه تمام سفرهای داخلی از مبدأ مانیل و به مقصد مانیل ممنوع شد. رودریگو دوترته، رئیس‌جمهور این کشور، برای جلوگیری از گسترش ویروس جدید کرونا ناگهان پنجشنبه(22 اسفند) محدودیت‌های مسافرتی را اعلام و سفرهای زمینی، دریایی و هوایی به مانیل، پایتخت فیلیپین و از آنجا را به مدت یک ماه متوقف کرد.

دولت فیلیپین متخصصان پزشکی و افرادی را که در مانیل زندگی یا کار می‌کنند از این امر مستثنی دانست. همچنین حدود ۴۰ هزار مأمور پلیس در ایست بازرسی‌های جاده‌هایی که به مانیل منتهی می‌شود، مستقر شده‌اند. این ایست بازرسی‌ها در نیمه شب به وقت محلی کار خود را آغاز کردند.

وقتی دشمنان دشمن مشترک دارند

در این میان ابراز همدردی و اعلام آمادگی برای کمک از سوی دولت کره شمالی به همسایه جنوبی خود بیش از همه قابل توجه بود. روز پنجشنبه خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گزارش داد که چئونگ وانگ دائه، وزیر ارتباطات عمومی کره جنوبی اعلام کرده که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی نامه‌ای را برای مون جائه این، رئیس‌جمهور کره جنوبی ارسال کرده تا حمایتش را از تلاش‌های کره جنوبی با هدف مقابله با ویروس کرونا اعلام کند.

کرونا، عامل اتحاد رقبا و دشمنان

بر اساس این گزارش وی گفت: رهبر کره شمالی در این نامه از تلاش‌های کره جنوبی برای مقابله با ویروس کرونا استقبال کرده و برای مردم کره جنوبی آرزوی سلامتی کرده و رهبر کره شمالی گفته است که به‌طور کامل از مقابله سئول با ویروس کرونا حمایت می‌کند و دوستی و اعتماد کامل خود را به رئیس‌جمهور کره جنوبی نشان داده است. رئیس‌جمهور کره جنوبی نیز در پاسخ به این نامه از رهبر کره شمالی تشکر کرده است.

گزارش از محمدحسن گودرزی

انتهای پیام
captcha