بازتاب درگذشت فعال رسانه‌های قرآنی در صفحات معارفی رسانه‌ها
کد خبر: 3928652
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۲

بازتاب درگذشت فعال رسانه‌های قرآنی در صفحات معارفی رسانه‌ها

علیرضا فتحی‌پور، حافظ کل قرآن و فعال رسانه‌ای در حوزه قرآن کریم روز گذشته پس از تحمل یک دوره بیماری در سن ۴۸ سالگی درگذشت.

به گزارش ایکنا؛ خبر درگذشت علیرضا فتحی‌پور، حافظ کل قرآن و فعال رسانه‌ای در حوزه قرآن کریم امروز بیستم مهرماه در صفحات معارفی رسانه‌ها، مورد توجه قرار گرفته است؛

تسنیم

صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم تا ساعت ۱۴ امروز تعداد هشت خبر منتشر کرده است که عناوین آنها عبارت از «سبک زندگی رضوی | اثر صله رحم در کاهش اضطراب و طول عمر»، «معجزات نبوی | ماجرای شکافته شدن ماه با معجزه پیامبر(ص)»،‌ «سخنرانی شیخ حسین انصاریان با کپسول اکسیژن در منزل شخصی + عکس»،‌ «اتاق‌های فکری که به دنبال ضعف جریان اربعین‌اند»،‌ «کتاب دعاشناسی با تکیه بر آیات و روایات منتشر شد»،‌ «کرونا موضوع اصلی برگزاری دوره سی‌وچهارم کنفرانس وحدت اسلامی/ نشست خبری اول ماه ربیع»، «مدیر گروه علوم قرآنی رادیو قرآن دعوت حق را لبیک گفت» و «از مکروه بودن غسالی و قصابی تا احکام دینی جراحی زیبایی/ آیا آرایشگران در قبال قصد مشتری از آرایش، مسئولیتی دارند؟» هستند.

در بخش‌هایی از خبر «کرونا موضوع اصلی برگزاری دوره سی‌وچهارم کنفرانس وحدت اسلامی/ نشست خبری اول ماه ربیع» آمده است: کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی هر ساله در هفته وحدت در بازه زمانی هشتم تا سیزدهم آبان‌ماه در سالن اجلاس سران و هتل آزادی با حضور بیش از 500 مهمان داخلی و خارجی از شخصیت‌های تقریبی جهان اسلام برگزار می‌شد. سی‌و‌چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی امسال در شرایطی برگزار می‌شود که حمید شهریاری، دبیرکل جدید مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای اولین بار و پس از سال‌ها حضور حجت‌الاسلام محسن اراکی، دبیرکل سابق مجمع، ریاست ستاد اجرایی این دوره بر عهده خواهد داشت.

از ماه‌ها پیش با توجه به شرایط خاص کشور به دلیل شیوه ویروس منحوس کرونا، زمزمه‌هایی درباره عدم برگزاری سی‌و‌چهارمین دوره کنفرانس و یا برگزاری مجازی آن شنیده می‌شد، اما همانطور که انتظارش را داشتیم، این برنامه نیز مانند بسیاری از برنامه‌‌های کشور قرار است به صورت مجازی برگزار شود؛ این خبر را حجت‌الاسلام شهریاری تأیید کرده است.

فارس

صفحه قرآن و فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس تا ساعت ۱۴ امروز سه خبر را روی خروجی خود برده است و طبق روال روزانه در ابتدا ترتیل یک صفحه از قرآن منتشر شده است و تیتر دیگر اخبار عبارت از ««علیرضا فتحی‌پور» فعال قرآن و رسانه درگذشت/ پیام تسلیت نهاد‌ها و چهره‌ها»، و «نکته‌ای قرآنی در اهمیت ایثار مدافعان سلامت و امنیت» است.

در بخش‌هایی از خبر نخست آمده است: علیرضا فتحی‌پور حافظ کل قرآن و فعال رسانه‌ای در حوزه قرآن کریم روز گذشته پس از تحمل یک دوره بیماری در سن ۴۸ سالگی درگذشت.

مدیریت گروه علوم قرآنی رادیو قرآن آخرین مسئولیت وی بود و سردبیری خبرگزاری شبستان از دیگر سوابقش به شمار می‌رود، همچنین کارشناسی و اجرای برنامه‌های ترنم آیات، راز آسمان، راز آفرینش و ... رادیو قرآن، برنامه به رنگ خدا در رادیو ایران، مجری‌کارشناس برنامه اردیبهشت شبکه چهار سیما، مجری‌کارشناس برنامه‌های قرآنی بشارت، به سوی ظهور و برنامه تلویزیونی روز خدا در کارنامه فتحی‌پور به چشم می‌خورد.

ایسنا

صفحه دین و اندیشه خبرگزاری ایسنا تا ساعت ۱۴ به انتشار چهار خبر پرداخته که عناوین آنها عبارت از «نمایشگاه مجازی اربعین تجلی وحدت در کثرت در فرانسه برپا شد»، «اعلام زمان برگزاری انتخابات کانون مداحان استان تهران»، «مروری بر کتاب «درآمدی بر تاریخ جامعه‌شناسی شناخت»»‌ و «۸۰ هیئت از خادمان رضوی به سراسر کشور اعزام می‌شوند» هستند.

در بخش‌هایی از خبر اخیر آمده است: معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: ۸۰ هیئت از خادمان آستان قدس رضوی با پرچم متبرک بارگاه منور رضوی در طول دهه پایانی ماه صفر به سراسر کشور اعزام می‌شوند.

محمدصادق براتی اظهار کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا و ممنوعیت پیاده‌روی زائران به مشهد مقدس در ایام دهه پایانی ماه صفر، با هماهنگی معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری و همکاری آستان قدس رضوی مقرر شد ۸۰ هیات از خادمان بارگاه منور رضوی با به همراه داشتن پرچم متبرک حرم مطهر امام رضا(ع) به انضمام هدایای متبرک به ۸۰ نقطه کشور که در سنوات گذشته بیشترین زائر پیاده به مشهد را داشته‌اند، اعزام شوند.

ایرنا

صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز تا ساعت ۱۴ امروز دو خبر را منتشر کرده است که تیتر آنها عبارت از «درس‌گفتارهایی از جایگاه و نقش زنان در پاسداشت قیام حسینی» و «کارگروه‌های چهل‌ودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی آغاز به‌کار کردند» هستند.

در بخش‌هایی از خبر اخیر آمده است: نصرت‌الله لطفی قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور گفت: یکی از مهمترین و فراگیرترین مناسبت های تقویمی سال و وظیفه سازمانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی است. دهه فجری که یک پدیده منحصر به فرد، یادبود حیات دوباره ملت ایران و کشور عزیز ما است.

وی افزود: مهمترین ویژگی این ایام به عنوان گسترده ترین جشن ملی، تجدید میثاق سنواتی آحاد مردم شریف، متدین و همیشه حاضر در صحنه ایران، مقتدر و با صلابت فارغ از هرنوع گرایش سیاسی، با اسلام، قرآن، نبی مکرم اسلام (ص) و آرمان والای احیاگر اسلام ناب محمدی‌(ص)، حضرت امام خمینی‌(ره) است، به طوری که برگزاری سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از سوی مردم مخصوص این نهضت الهی بوده و در هیچ جای دنیا نظیر نداشته و ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان

صفحه قرآن و عترت این خبرگزاری تا ساعت ۱۴ به انتشار یک خبر پرداخته که تیتر آن عبارت از «رعایت اعتدال در دوستی در کلام امیرالمومنین (ع)» است.

مهر

صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر تا این ساعت خبری منتشر نکرده است.

ایبنا

صفحه دین خبرگزاری کتاب ایران نیز تا این ساعت به انتشار 9 خبر پرداخته که تیتر آن عبارت از «​داور کتاب سال حوزه بر اثر کرونا درگذشت»، «یامکن کاری یا اگر کردی تمامش کن همی»، «پایه‌های لرزان خود فهمی ما ایرانیان»، «عاشورا از وجه عقلانی کمتر تحلیل شده است/ لزوم تبیین انطباق شریعت با عقلانیت»، «چرا یزد پنج سال دیرتر از شهرهای دیگر ایران به دست افغانان افتاد؟»، «آیا کار کودکان معضلی اجتماعی است؟»، «بررسی کارنامه جامعه‌شناس فیلسوف»، «رونمایی از کتاب عاشورایی «بزمگاه خون» در لامِرد فارس» و «نسخ خطی «شرح لمعه»، «الکفایه فی الفقه» و مثنوی مولانا توسط کتابخانه ملی ایران خریداری شد» هستند.

خبر «عاشورا از وجه عقلانی کمتر تحلیل شده است/ لزوم تبیین انطباق شریعت با عقلانیت»،‌ گفت‌وگوی سیدمهدی شجاعی با ایبنا است که در بخش‌هایی از آن آمده است: عموم آثاری که درباره عاشورا و کربلا عرضه شده مبتنی بر سابقه‌ها و زمینه‌های ذهنی و فکری مخاطب بوده است و چون مخاطب مسلمان و شیعه مد نظر بوده، همین شیوه و روش هم به جا و درست بوده است. یعنی فرض خالق اثر بر این بوده که مخاطب عمده مسائل و مطالب اصلی و بنیادین را می‌داند و باور دارد و به ظرائف و جزئیات و لایه‌هایی پرداخته که برای مخاطب حرف تازه‌ای داشته باشد و کمتر به این نکته توجه شده که مخاطب غریبه یا ناآشنا به این مقدمات چگونه می‌تواند به درک درستی از واقعه عاشورا و کربلا دست پیدا کند. رسالت این کتاب، تبیین مسائل بنیادین برای مخاطب بیرون از خانواده اسلام و مسلمانی و تشیع است. اگر حتی ممکن است حرف‌های تازه‌ای هم برای مخاطب درون خانواده داشته باشد.

وقایعی مثل عاشورا علاوه بر وجوه اعتقادی، معرفتی و تاریخی، از وجه عقلانی هم باید مورد تأمل و تحلیل قرار بگیرد. وجوه معرفتی جای خود، شریعت هم با عقلانیت در انطباق کامل است و این انطباق باید برای نسل‌های امروز و آینده تبیین شود. متأسفانه در حوزه فرهنگ و معارف دین، روی این وجه کمتر کار شده اما پرسشگری نسل نقاد موجب شده که اندیشمندان و فضلای حوزه دین و معرفت دغدغه این وجوه را پیدا کنند و قدم‌های اولیه‌ای را هم در این مسیر بردارند. در کتاب «خون خدا» نیم‌نگاهی به وجه عقلانی واقعه عاشورا هم وجود دارد.

میزان

صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان امروز خبری را منتشر نکرده است.

انتهای پیام
captcha