حکم بخشیدن ملک قبل از فوت چیست
کد خبر: 3946385
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۲
زلال احکام؛

حکم بخشیدن ملک قبل از فوت چیست

اگر پدر خانواده در زمان بیماری ملکی را به فرزند پسر هدیه داده و همه وراث هم امضا و اثر انگشت کنند که اعتراضی ندارند، آیا بعد فوت پدر می‌توانند اعتراض و هدیه را باطل کنند؟

حکم بخشیدن ملک قبل از فوت چیست
به گزارش ایکنا، به آیات ۱۸۰ سوره بقره و ۱۰۶ سوره مائده «آیه وصیت» گفته‌اند. خداوند در آیه ۱۸۰ سوره بقره چنین می‌فرماید: «کُتِبَ عَلَیْکُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَکُمُ الْمَوْتُ إِن تَرَکَ خَیْرًا الْوَصِیَّةُ لِلْوَالِدَیْنِ وَالأقْرَبِینَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَى الْمُتَّقِینَ؛ بر شما مقرر شده است که، چون یکی از شما را مرگ فرا رسد اگر مالی بر جای گذارد برای پدر و مادر و خویشاوندان (خود) به طور پسندیده وصیت کند (این کار) حقی است بر پرهیزگاران».

پرسش از بخشیدن ملک قبل از فوت 

اگر پدر خانواده در زمان بیماری ملکی را به فرزند پسر هدیه داده و همه وراث هم امضا و اثر انگشت نمایند که اعتراضی ندارند، آیا بعد فوت پدر می‌توانند اعتراض کند که هدیه را باطل کنند؟

پاسخ آیت‌الله خامنه‌ای

اگر ملک یاد شده، در زمان حیات پدر، پس از هبه، تحویل فرزند پسر داده شده است، ملک او شده است و ورثه حقی درباره آن ندارند، در غیر این صورت جزو ترکه میت محسوب می‌شود و به همه ورثه می‌رسد.

پاسخ آیت‌الله مکارم

هر کس می‌تواند در حیات خود چیزی از اموال خود را به بعضی از فرزندان یا به افراد دیگر ببخشد، و به آن‌ها تحویل دهد. در این صورت، مال آن شخص خواهد شد؛ و در صورتی که ببخشد و تحویل ندهد ملک آن طرف نخواهد شد؛ بنابراین در صورتی که پدر در حالت اختیار و سلامت عقل ملک را به فرزندش هبه نموده و تحویل داده است سایر ورثه حقی در آن ملک ندارند و نمی‌توانند آن را مطالبه کنند.

سیدنادعلی اولیایی

انتهای پیام
captcha