تلاوت قرآن موضوعیت دارد و مقدمه هیچ کاری نیست + عکس و صوت
کد خبر: 3969963
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۸
احمد ابوالقاسمی در «مجمع قرآنیان اسلامشهر»:

تلاوت قرآن موضوعیت دارد و مقدمه هیچ کاری نیست + عکس و صوت

احمد ابوالقاسمی در مجمع قرآنیان اسلامشهر ضمن تأکید بر اهمیت موضوعیت داشتن تلاوت قرآن بیان کرد: اینکه مقام معظم رهبری نسبت به نَفس تلاوت قرآن و جلساتی ویژه تلاوت تأکید دارند برای این است که تلاوت موضوعیت دارد و وقتی موضوعیت آن درک شد، در یک بازه زمانی بلندمدت می‌توان اثرات آن را دید که عبارت از تشکیل یک جامعه قرآنی است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، محفل انس با قرآن با تلاوت قاریان بین‌المللی و پیشکسوت از جمله، حبیب‌الله پوراحمدی، احمد ابوالقاسمی، حسین فردی، محسن قاسمی، هادی موحدامین،‌ وحید خزایی، لطیف اسکندری و حمید جلیلی شامگاه پنجشنبه، 16 اردیبهشت‌ماه به میزبانی «مجمع قرآنیان اسلامشهر» برگزار شد.

احمد ابوالقاسمی در این محفل پیش از تلاوت آیاتی از قرآن، به ایراد سخن در باب اهمیت و موضوعیت‌ داشتن تلاوت زیبا پرداخت و ضمن ابراز خوشحالی از توفیق حضور در جمع قرآنیان اسلامشهر بیان کرد: در این جلسه پیشکسوتانی حضور دارند که شاید بیشترین لذت از تلاوت‌های شما جوانان را بردند، چون شاهد تلاوت‌هایی بودند که سال‌ها قبل زیر بنای آن را ریختند و تلاش آنها موجب تربیت چنین قاریانی در اسلامشهر شده است.

محفلی در طراز جهانی

مدیر اسبق رادیو قرآن تصریح کرد: به جرئت می‌توانم بگویم کمترین جلسه قرآنی در سطح جهان می‌توان پیدا کرد که همانند این جلسه باشد و چند قاری در سطح حرفه‌ای بتوانند قرآن بخوانند. اگر قاریان این جلسه تا صبح هم به تلاوت قرآن می‌پرداختند، باز هم کسی خسته نمی‌شد و تک‌تک آنها مصداق این عبارت هستند که «یکی مرد جنگی به از صد هزار».

این قاری بین‌المللی قرآن ضمن تمجید از برگزاری چنین جلسه‌ای بیان کرد: این جلسه به شرط اخلاص بیشتر، می‌تواند منشأ اتفاقات بسیار خوبی باشد، تا تأثیر کار نیز در ابعاد جهانی نمود پیدا کند. وقتی به شهرستان‌های مختلف سفر می‌کنم، قاریانی را می‌بینم که به خوبی تلاوت می‌کنند، اما مجالی برای عرضه تلاوتشان نیست و این محیطی که شما در اختیار دارید، می‌تواند فضا را فراهم کند، البته مورد غبطه دیگران است و همه آرزوی این را دارند تا در چنین جلسه‌ای قرآن بخوانند؛ جلسه‌ای که همه قاری هستند و دیگر سخن از تکلف در قرائت نیست و همه حاضرین در آن نیز تلاوت را به خوبی درک می‌کنند.

جلسات تلاوت قرآن؛ محوری‌ترین کار فرهنگی

ابوالقاسمی افزود: لازم است به این جمع خسته نباشید، بگویم و این نکته را متذکر شوم که یکی از محوری‌ترین کارهای فرهنگی، برگزاری همین جلسات تلاوت قرآن است. مقام معظم رهبری می‌فرمودند هر کجا هستید، تصور کنید آنجا مرکز عالم است و از آنجا باید دنیا را تکان دهید. اگر قاریان قرآن خودشان برای تلاوتشان ارزش قائل نباشند و به یکدیگر انگیزه ندهند، با اعتقاد هم پشت رحل نخواهند نشست. بنابر این باید اعتماد به نفس را تقویت کنند و همه ما باید باور کنیم که در حال انجام دادن کار بزرگی هستیم.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در مورد تلاوت قرآن فرمایشاتی دارند که اگر بخواهیم به آنها بپردازیم، یقیناً ساعت‌ها زمان می‌برد تا بفهمیم ایشان چه نکاتی را فرموده‌اند و ممکن است حتی ما هم عمق فرمایشات ایشان را درک نکنیم، چه رسد به کسانی که اهل تلاوت قرآن هم نیستند. در اینجا قصد دارم به علت اهمیت رهبر انقلاب به مقوله تلاوت و همچنین دلیل تشویق ائمه(ع) و رسول خدا(ص) نسبت به زیبا خواندن قرآن اشاره کنم. رهبر معظم انقلاب فرمودند: جلساتی برای تلاوت قرآن داشته باشید که فقط تلاوت قرآن صورت گیرد و مردم پس از استماع، به منزل بروند. ممکن است کسی سؤال کند آیا اشکالی دارد، مردم پس از تلاوت قرآن، تفسیر آن را هم گوش کنند؟ اشکالی ندارد، اما وقتی ایشان چنین تأکیدی می‌کنند به این معنا است که تلاوت قرآن موضوعیت دارد و مقدمه کار دیگری نیست، حتی مقدمه تفسیر هم نیست.

این قاری بین‌المللی قرآن بیان کرد: گاهی اوقات وقتی به محفلی دعوت می‌شوم، از من می‌پرسند، قرار است چه آیاتی تلاوت شود تا معنای آیات را نمایش دهند، با این کار مخالفت می‌کنم و علتش هم این است که معتقدم صرف پخش شدن تلاوت قرآن تأثیر خود را می‌گذارد. همچنین اگر معنای چیزی برای ما روشن باشد، تکرار کردن را نفی نمی‌کنم؛ برای نمونه ما هر روز در نماز بارها سوره حمد را می‌خوانیم و معنا آن را هم می‌دانیم اما نفس تکرار آیات اثرگذار است. اینکه رهبری می‌گویند: مردم قرآن بشنوند و بروند؛ یعنی فکر نکنید، اتفاقی نیفتاده است. خیر، همه اتفاق در همان تلاوت قرآن افتاده است.

حافظان و قاریان، دو گروه جدا از هم نیستند

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت مسئله حفظ قرآن و ارتباط وثیق بین تلاوت و حفظ اشاره و تصریح کرد: تمام حرکاتی که در کشور ما پیرامون مسئله حفظ قرآن انجام شده، از جلسات قرائت قرآن آغاز شده است و هیچ‌ فردی نباید حافظان و قاریان را دو گروه جدا از یکدیگر تلقی کند. نکته حائر اهمیت این است که قاری قرآن؛ یعنی کسی که قرآن را به زیبایی می‌خواند، کمک می‌کند تا مردم بهتر و بیشتر قرآن را بشنوند. وقتی مردم تلاوت زیبا بشنوند موجب می‌شود مردم ساعت‌ها تلاوت قرآن گوش کنند و نتیجه این فرایند در یک بازه چندصد ساله خود را نشان می‌دهد.

ابوالقاسمی گفت: جامعه‌ای که چندین دهه در آن تلاوت زیبای قرآن پخش شده مردم را به شوق آورده تا تلاوت بشنوند و همین مسئله موجب می‌شود تا قرآن را حفظ شوند، چون گوش آنها با قرآن آشنا شده است. وقتی یک نفر در یک بازه زمانی 50 سال روزی 10 دقیقه قرآن شنیده، عملاً حافظ قرآن می‌شود و نمونه آن را در حفظ شدن ادعیه می‌بینیم که مردم بسیاری از این ادعیه را به دلیل زیاد شنیدن حفظ شده‌اند. بنابر این تلاوت، موجب شوق مردم به استماع و این شوق موجب حفظ قرآن می‌شود و وقتی مردم قرآن را حفظ شدند، می‌توانند آن را در زندگی خود جاری کنند.

وی تصریح کرد: بنابر این نقطه‌ای که شما نشسته‌اید، نقطه مهمی است و اتفاقاً مظلوم‌ترین نقطه نیز همین نقطه است. با برخی افراد که سخن از جلسه قرآن به میان می‌آوریم می‌گویند به جلسه قرآن برویم که چه اتفاقی بیفتد؟ این نگرش اشتباه است. مثل این است که به آنها بگوییم شما نماز خواندید به چه دردی خورد. طبیعتاً شما بعد از نماز بال درنمی‌آورید و پس از تلاوت بنده نیز این اتفاق نخواهد افتاد، بلکه اثر این کار فرهنگی در بلندمدت خودش را نشان می‌دهد و پس از یک بازه زمانی است که تفاوت یک انسان اهل نماز با یک انسان اهل مسکرات روشن خواهد شد. بنابر این این طور نیست که اتفاقی نیفتد.

یاد بگیریم که از تلاوت قرآن دفاع کنیم

ابوالقاسمی گفت: باید یاد بگیریم که از کار خودمان دفاع کنیم. ما قرآن را برای این می‌خوانیم که مردم اشتیاقشان به شنیدن بیشتر شود و وقتی این اشتیاق بیشتر شد آنها بیشتر تلاوت قرآن را می‌شنوند و موجبات حفظ قرآن فراهم خواهد شد و پس از این مرحله می‌توانند قرآن را زندگی خود جاری کنند.

وی افزود: یک نکته دیگر در این است که ائمه جماعات ما، خیلی التفاتی به قرائت زیبا و همچنین تلاوت سوره‌های متنوع در نماز ندارند. یکبار که برای داوری مسابقات به جامعةالمصطفی(ص) رفته بودم، امام جماعت به جای سوره توحید سوره دیگری را خواند که دو یا سه صفحه هم بود. در آن زمان با وجود اینکه مدیر رادیو قرآن بودم و از صبح تا شب تلاوت قرآن می‌شنیدم، نه‌تنها از تلاوت این امام جماعت خسته نشدم، بلکه بیشترین لذت را هم بردم.

ابوالقاسمی به منطقه امامزاده حسن(ع) تهران و قاری‌پرور بودن این منطقه اشاره کرد و گفت: همانطور که در اسلامشهر کسی مانند استاد صفری از دهه هفتاد برای پرورش این نسل قاری تلاش کرده و اکنون این خروجی‌ها را می‌بیند، یک زمانی هم آقای مروت در منطقه امامزاده حسن(ع) جلسه قرآن داشت که مسجدش بیش از بیست متر هم نبود، اما چند استاد بین‌المللی در این جلسه تربیت شدند که شاگردان آنها قاریان بین‌المللی هستند. تراکم قاری در منطقه امامزاده حسن(ع) از تمام دنیا بالاتر است و من این آمار را با دلیل و مدرک مطرح می‌کنم. منطقه هفده چهارهزار شهید تقدیم کرده که این نیز یک آمار کم‌نظیر است و از طرفی بیشترین قاری را نیز تربیت کرده است.

وی در انتهای سخنان خود به یک حدیث قدسی اشاره و بیان کرد: خداوند فرمود روز قیامت قرآن دارای زیباترین چهره است و همه از زیبایی چهره آن به‌هم می‌ریزند. خداوند به قرآن خطاب می‌کند به عزت و جلالم سوگند که کسی که تو را در دنیا تکریم کرد، تکریم می‌کنم و کسی که قدر تو را ندانست نیز خوار خواهم کرد. بنابر این قدر این جایگاه را بدانیم و بر اخلاص خود بیفزاییم تا تأثیرگذاری ما نیز بیشتر شود.

در این محفل باشکوه انس با قرآن، قاریان یکی پس از دیگری به تلاوت پرداختند که در ادامه صوت آنها تقدیم می‌شود.

تلاوت حبیب‌الله پوراحمدی

کد

تلاوت احمد ابوالقاسمی

کد

تلاوت حسین فردی

کد

تلاوت لطیف اسکندری

کد

تلاوت محسن قاسمی

کد

تلاوت حمید جلیلی

کد

تلاوت وحید خزایی

کد

تلاوت هادی موحدامین

کد
انتهای پیام
captcha