تلاوت چنددقیقه‌ای معرف قاری برتر فینال است؟
کد خبر: 4014763
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۵

تلاوت چنددقیقه‌ای معرف قاری برتر فینال است؟

هر چند مسئولان برگزارکننده مسابقات سراسری قرآن از تمهیداتی همچون اضافه کردن 30 درصد نمره مرحله مقدماتی به نمره فینال استفاده کرده‌اند تا به نوعی نتایج را به عدالت نزدیک‌تر کرده و قاریان برتر را با تلاوت‌های بیشتری بسنجند، اما بسیاری از قاریان همچنان معتقدند، یکی از بهترین روش‌ها برای انتخاب قاریان برتر افزایش زمان تلاوت در رقابت حضوری است.

یادداشت در مورد فینال مسابقات

به گزارش ایکنا، نتایج مرحله نیمه‌نهایی چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم طی هفته جاری اعلام شد و فینالیست‌های این دوره در رشته‌های مختلف معرفی شدند تا فرصت حدود یک‌ماهه‌ای برای آمادگی بیشتر جهت حضور در مرحله پایانی را پیدا کنند.

بر اساس آنچه در شیوه‌نامه مسابقات سراسری قرآن آمده است، در صورت برگزاری مرحله فینال، جمع امتیازات مرحله مقدماتی و فینال به صورت 30 درصد مقدماتی و 70 درصد نهایی، ملاک انتخاب نفرات برتر خواهد بود. جمع‌بندی امتیازات دو مرحله نشان می‌دهد پیش‌بینی می‌شود، در فینال این رویداد، شاهد یک تلاوت کمتر از 10 دقیقه خواهیم بود. بنابراین پر بی‌راه نخواهد بود اگر بگوئیم قرار است نفرات برتر رشته قرائت تحقیق چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن، تنها با یک تلاوت کوتاه شناسایی شوند.

این در حالی است که بسیاری از قاریان همچنان معتقدند با یک تلاوت کوتاه نمی‌توان به توانمندی یک قاری پی برد. اینها بر این باورند که افزودن 30 درصد نمره به مرحله مقدماتی هم نمی‌تواند تأثیر چندانی بر کلیت کار داشته باشد. زمانی که تلاوت فینال کوتاه باشد، شانس هم می‌تواند در معرفی نفرات برتر تأثیرگذار باشد. چرا؟ چون ممکن است یک شرکت‌کننده با قرعه خوبی، که قبلاً بارها انجام داده، به خوبی آن را اجرا کند و قاری دیگری هم با قرعه سختی، که اولین بار است با آن برخورد می‌کند، مواجه شود. برای اینکه عامل شانس را کم‌‌رنگ کنیم باید تعداد فیلترها بیشتر شود تا خروجی مسابقات، آماده‌ترین‌ افراد باشد. این فیلترها گاهی با اضافه شدن یک مرحله به مسابقات و گاهی هم با افزایش زمان تلاوت خود را نشان می‌دهد. 

سال گذشته نیز در حالی که مسابقات از شرایط خاصی برخوردار بود و برگزارکنندگان این رویداد ملی ناگزیر از برگزاری مجازی آن بودند، اعتراضات زیادی در مورد یک مرحله‌ای بودن فینال و کوتاه بودن زمان تلاوت‌ها مطرح شد. حتی تعدادی از قاریان شرکت‌کننده طی نامه‌ای خواستار اضافه شدن مرحله دیگری شدند. با اینکه سازمان اوقاف (با توجه به آن اعتراضات) مرحله نیمه‌نهایی را به دوره چهل و چهارم اضافه کرد، اما به نظر می‌رسد خواسته قاریان در سال گذشته نه اضافه شدن یک مرحله مجازی به مسابقات، که افزایش زمان تلاوت حضوری بوده است، ‌آنها بر این باورند که تنها با داشتن تلاوتی طولانی‌تر در یک رقابت حضوری است که توانمندی قاری به خوبی سنجیده می‌شود.

بنابراین اگر برگزارکنندگان به فاصله یک ماه تا شروع این رویداد کشوری، تمهیدی در نظر بگیرند که هر قاری در فینال مسابقات تلاوتی حداقل 15 دقیقه‌ای داشته باشد، در این صورت است که می‌توان شاهد بهترین خروجی در رشته قرائت تحقیق بود.

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha