بيانيه مرجع عراقی خطاب به مبلغین و خطبای حسینی
کد خبر: 4073794
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۵
در آستانه محرم منتشر شد؛

بيانيه مرجع عراقی خطاب به مبلغین و خطبای حسینی

آیت‌الله‌ العظمی سید محمدتقی مدرسی از مراجع تقلید در عراق در بیانیه‌ای خطاب به مبلغین و خطبای حسینی در آستانه محرم اظهار کرد: عاشورا نقطه عطفی بزرگ در تاریخ بشریت است و باید از آن در راه اصلاح و اتحاد امت اسلامی بهره ببریم.

بيانيه مرجع عراقی خطاب به مبلغین و خطبای حسینیبه گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی محمدتقی مدرسی، آیت‌الله‌العظمی سید محمدتقی مدرسی در آستانه فرا رسیدن ماه محرم‌ الحرام اظهار کرد: ایام سوگواری سید و سالار شهیدان علیه‌‌السلام فرصت مناسبی برای اصلاح امت و ایجاد وحدت است، این مناسبت از بزرگترین اتفاقات سرنوشت‌ساز در تاریخ امت اسلامی است و باید با درس‌گرفتن از آن و تعامل روحی و جسمی با این واقعه بزرگ، آینده امت خود را ترسیم کنیم.

وی خطاب به مبلغین و خطبای حسینی تأکید کرد: «امت اسلامی امتی است که خداوند آن را برگزید تا وارث زمین باشد و در مورد آن فرمود: «كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ: شما بهترين امتى هستيد كه براى مردم پديدار شده‌ايد»؛ بنابراین بزرگان امت اسلامی باید با درک درست عبرت‌ها و درس‌های عاشورا، آن را مبدأ اصلاح قرار دهند و تلاش کنند که افراد حسینی منبع روشنایی جهانیان باشند.

آیت‌الله‌العظمی مدرسی در همین راستا، به خطبا و مبلغین حسینی نکاتی را یادآور شد که بدین شرح است:

اول: «تشویق مردم به پرورش روحیه فداکاری و بخشندگی در خود؛ چرا که حماسه عاشورا، حماسه بخشندگی و مکتبی سرشار از شوق ایمانی است. قهرمانان حماسه عاشورا از هر جنس و سنی، تمام مایملک خود را در راه خدا تقدیم کردند و مصداق این آیه شریف بودند: «إنَّ ٱللَّهَ ٱشْتَرَىٰ مِنَ ٱلْمُؤْمِنِينَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَٰلَهُم بِأَنَّ لَهُمُ ٱلْجَنَّةَ يُقَٰتِلُونَ فِى سَبِيلِ ٱللَّهِ فَيَقْتُلُونَ وَيُقْتَلُونَ: در حقيقت، خدا از مؤمنان، جان و مالشان را به بهاى‌ اينكه بهشت براى آنان باشد، خريده است؛ همان كسانى كه در راه خدا مى‌جنگند و مى‌كُشند و كشته مى‌شوند» و این به راستی حقیقت فداکاری و جان‌فشانی است.

دوم: «تأکید بر پایبندی به اخلاق والا؛ اخلاق رکن اساسی دین اسلام است. بنابراین باید اخلاق والای انسان مسلمان به‌ویژه مؤمن حسینی را به جهانیان نشان دهیم. باید فکر و ذکر یک فرد حسینی و سرشار از روحیه عاشورایی، خدمت و کمک به دیگران باشد و حتی لحظه‌ای به سلب و یا ضایع‌کردن حقوق مردم فکر نکند. این همان پیام امام حسین(ع) است برای امت که فرمود: «من از سر غرور و سرمستی، خروج نكرده و از اطاعت سر نپيچيده‌ام؛ بلكه فقط برای اصلاح امور امت جدّم از اطاعت سرپيچيده‌ و خروج کرده‌ام».

سوم: «تأکید بر مفهوم وحدت (وحدت صف و کلمه) و اجتناب از هر چه باعث تفرقه بین فرزندان امت شود؛ چرا که دشمنان در کمین نشسته و برای ایجاد دوگانگی و تفرقه همواره در تلاشند تا از این راه بتوانند بر ما مسلط شوند و داشته‌هایمان را برُبایند. بنابراین باید از منابر اباعبدالله(ع) در راستای تأکید بر مفهوم وحدت بهره ببریم. به خصوص اینکه عناصر ایجاد وحدت همچون دیدگاه و هدف مشترک و نیز مناسبتی همچون عاشورا و اربعین نداریم که این‌گونه همگان را مجذوب خود کند و میلیون‌ها نفر را در خود ذوب کرده و روح فرشته‌وار در آنان بدمد، که وابستگی‌های سیاسی و قومی و قبیله‌ای در میانشان تفرقه نیندازد. امروزه ما نیازمند وحدتی هستیم که خداوند، رسول گرامی اسلام و اهل‌ بیت(ع) ما را بدان فراخوانده‌اند و خطبای حسینی باید مردم را بر وحدت و یکپارچگی تشویق کنند، چرا که وحدت، دژ امت و عامل تقویت و پیروزی بر دشمن است. خداوند در قرآن‌ کریم می‌فرماید: «وَٱعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ ٱللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُواْ: و همگى به ريسمان خدا چنگ زنيد، و پراكنده نشويد»؛ و چه ریسمانی محکم‌تر از ولایت امیرالمؤمنین و اهل‌بیت(ع).

چهارم: خطبا و مبلغین باید براساس نیاز جامعه به موعظه و ارشاد بپردازند. همانطور که بیان سیره و مصیبت‌ها در مجالس ضروری است، اهتمام به امور مردم و ارائه توصیه‌های مناسب با نیاز روز جامعه و تشویق مردم بر اجتناب از هر چه ناخوشایند است (همچون غیبت، شایعه‌پراکنی، رشوه، فساد و …) نیز ضرورت دارد، زیرا این قبیل امور، جامعه را نابود کرده و از ارزش‌های عاشورا دور می‌کند.

انتهای پیام
captcha