کد خبر: 1235931
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۵
حضرت امام خامنه‌ای

سخنان كانديداها واقعی و متكی بر اطلاعات درست باشد/ تأكيد بر رعايت قانون در روابط دولت و مجلس

رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأكيد بر اينكه سخنان كانديداها بايد واقعی، صميمی، متكی بر اطلاعات درست و صادقانه باشد، اظهار كردند كانديداهای انتخابات رياست جمهوری بايد فقط واقعيت را به مردم بگويند؛ هم واقعيت اوضاع كشور و هم واقعيت در مورد خودشان.


گروه سياسی: رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأكيد بر اينكه سخنان كانديداها بايد واقعی، صميمی، متكی بر اطلاعات درست و صادقانه باشد، اظهار كردند: كانديداهای انتخابات رياست جمهوری بايد فقط واقعيت را به مردم بگويند؛ هم واقعيت اوضاع كشور و هم واقعيت در مورد خودشان.


به گزارش خبرگزاری قرآن(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت امام خامنه‌ای صبح امروز، چهارشنبه، 8 خردادماه در ديدار رئيس، هيئت‌رئيسه و نمايندگان مجلس شورای اسلامی، با تأكيد بر اينكه مجلس در رأس امور و قوه مجريه نيز در وسط ميدان كارهای سنگين اجرايی است، رعايت قانون و تعامل دو طرفه و انصاف را در همكاری دولت و مجلس ضروری برشمردند و با اشاره به انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوری گفتند: همه بايد تلاش كنند تا انتخابات پرشور و با حضور عمومی مردم برگزار شود زيرا اقتدار و استحكام نظام اسلامی از ابتدای پيروزی انقلاب اسلامی تاكنون بر مبنای حضور و پشتيبانی مردمی بوده است.


رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزاری پرشور انتخابات را زمينه‌ساز مصونيت، اقتدار، امنيت كشور و برطرف‌كننده تهديدهای دشمنان خواندند و افزودند: نظام جمهوری اسلامی ايران، نظام ريشه‌دار است كه ريشه آن مردم و پشتيبانی يك‌پارچه مردمی است.


حضرت امام خامنه‌ای، پشتيبانی مردمی از نظام اسلامی را مايه عزت و بركت كشور و نظام و خود مردم دانستند و تأكيد كردند: براساس اين قاعده، انتخابات كه مظهر حضور مردم است بايد پرشور برگزار شود.


ايشان با اشاره به وجود قوانين خوب و معقول در همه مراحل انتخابات و نبود بن‌بست در هيچ مرحله‌ای، خاطرنشان كردند: تاكنون نيز همه مراحل براساس روال قانونی انجام شده است و داوطلبان انتخابات نيز در مصاحبه‌های خود بر تمكين از قانون تأكيد كردند و اين تمكين را هم بعد از اعلام بررسی صلاحيت‌ها انجام دادند كه بايد از همه آنها بويژه كسانی كه احراز صلاحيت نشدند، تشكر و قدردانی كرد.


رهبر معظم انقلاب اسلامی اين رفتار را نشان‌دهنده ارجحيت و اهميت قانون دانستند و افزودند: ممكن است ما از قانون هم ناراضی باشيم، اما تمكين ما در مقابل قانون، موجب فصل‌الخطاب شدن قانون می‌شود.


آگاهی و هوشياری و بصيرت مردم در تشخيص كانديداهای انتخابات رياست جمهوری نكته ديگری بود كه حضرت امام خامنه‌ای در موضوع انتخابات به آن اشاره كردند.


ايشان گفتند: با توجه به بالاتر بودن سطح آگاهی و بصيرت مردم ايران در مسائل سياسی، از سطح متوسط جهانی و همچنين زمينه‌ای كه برنامه‌های انتخاباتی صدا و سيما برای تشخيص مردم فراهم كرده است، امكان بالايی برای تشخيص و رسيدن به نتيجه از ميان داوطلبان انتخابات وجود دارد.


رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: ممكن است نتيجه‌ای كه فرد به آن می‌رسد، درست و يا غلط باشد كه اين اشكالی ندارد. مهم آن است كه با آگاهی و بصيرت، براساس تشخيص خود عمل كنيم كه قطعاً شامل اجر خداوند نيز خواهد شد.


حضرت امام خامنه‌ای توصيه‌ای به داوطلبان انتخابات رياست جمهوری داشتند و گفتند: آقايان داوطلبی كه در صدا و سيما برنامه دارند، وظايف سنگينی بر عهده دارند و بايد مراقب باشند كه خدايی نكرده برای جلب توجه مردم، هر حرف خلاف واقعی را بر دهان نياورند.


ايشان تأكيد كردند: سخنان كانديداها بايد واقعی، صميمی، متكی بر اطلاعات درست و صادقانه باشد.


رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطرنشان كردند: كانديداهای انتخابات رياست جمهوری بايد فقط واقعيت را به مردم بگويند؛ هم واقعيت اوضاع كشور و هم واقعيت در مورد خودشان.


حضرت امام خامنه‌ای افزودند: اگر صادقانه عمل شود، قطعاً خداوند كمك خواهد كرد و اين كمك الهی نيز گاهی با دست يافتن به توفيق خدمت و مسئوليت است و گاهی هم با توفيق نيافتن برای خدمت در اين مسئوليت است.


ايشان تأكيد كردند: كانديداها نبايد برای جلب رأی مردم، به تخريب نامزدهای ديگر و همچنين تخريب واقعيات جامعه، اقدام كنند.


رهبر معظم انقلاب اسلامی بار ديگر به موضوع انتساب نظر رهبری در انتخابات به برخی افراد اشاره كردند و گفتند: اين حرف‌ها هميشه بوده و واقعيت هم ندارد؛ زيرا كسی نمی‌داند كه رهبری به چه فردی رأی خواهد داد.


حضرت امام خامنه‌ای خاطرنشان كردند: رهبری نيز همانند بقيه مردم يك رأی بيشتر ندارد.


ايشان با اشاره به تبليغات رسانه‌های بيگانه درخصوص رأی و نظر رهبری در انتخابات تأكيد كردند: دشمنان براساس اهداف شناخته شده آنها، اين تبليغات را در دستور كار خود قرار داده‌اند، اما نظام اسلامی بدون توجه به اين تبليغات، و بر اساس هدف، راه و تدابير مشخص، كار خود را انجام خواهد داد.


رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش ديگری از سخنان خود، فرصت نمايندگی مجلس شورای اسلامی را فرصتی مغتنم برای خدمت در نظام اسلامی و در عين حال مقطعی حساس و امتحان بزرگی در پيشگاه خداوند دانستند و افزودند: بايد در اين مقاطع حساس مراقب خود بود، زيرا اگر فرد مسئول، بتواند از اين پيچ خطرناك به سلامت عبور كند، آنگاه در نزد خداوند موفق و سربلند خواهد بود.


حضرت امام خامنه‌ای حضور تخصص‌های متنوع در مجلس دهم را نشان‌دهنده ظرفيت بالای مجلس برای بررسی دقيق و كارشناسی طرح‌ها و لوايح دانستند و خاطرنشان كردند: از نظر مواضع سياسی، مجلس در يك‌سال گذشته، موضع‌گيری‌های صحيح و بجايی داشته است.


ايشان رفتار و خلقيات نمايندگان در مجلس را بسيار مهم و تأثيرگذار در جامعه خواندند و افزودند: اگر در مجلس، عقل، فكر، طمأنينه، آرامش و محبت حكم‌فرما باشد، اين ويژگی‌ها در جامعه نيز مشاهده خواهد شد و اگر خلاف آن نيز از مجلس منعكس شود، در رفتار مردم تأثير خواهد گذاشت.


رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطرنشان كردند: اگر در مجلس، تقوا، امانت، اخلاق، احساس مسئوليت و نشاط كاری ديده شود، مردم را به نمايندگان خوش‌بين و نزديك خواهد كرد.


حضرت امام خامنه‌ای خاطرنشان كردند: رفتار نمايندگان قطعاً در تربيت جامعه و سوق دادن آن به سوی برخی ارزش‌ها يا ضد ارزش‌ها تأثيرگذار است.


ايشان با تأكيد بر لزوم كار دقيق و كارشناسی نمايندگان در مورد طرح‌ها و لوايح افزودند: اين موضوع، حق مردم بر دوش نمايندگان است؛ بنابراين دادن رأی ممتنع در طرح‌ها و لوايح قابل قبول نيست، زيرا اگر فرد نماينده صاحب تخصص در آن موضوع است بايد براساس اجتهاد خود عمل كند و اگر صاحب تخصص هم نيست از متخصصان مشورت بگيرد.


رهبر معظم انقلاب اسلامی با اظهار گلايه از حضور كم تعداد نمايندگان در برخی جلسات و خالی بودن صندلی‌ها، تأكيد كردند: نمايندگان بايد در مجلس، هم حضور جسمانی و هم حضور ذهنی و قلبی داشته باشند و نسبت به طرح‌ها و لوايح اهتمام جدی نشان دهند.


حضرت امام خامنه‌ای رعايت انصاف را يكی ديگر از نكات لازم برای نمايندگی مجلس برشمردند و خاطرنشان كردند: نمايندگان بايد در مقابل همكاران خود و دولت و قوه قضاييه، انصاف را مراعات كنند، زيرا رعايت نكردن انصاف موجب اثرگذاری منفی آن در جامعه می‌شود.


ايشان به موضوع تعامل قوه مقننه و قوه مجريه نيز اشاره كردند و افزودند: قوای مقننه و مجريه هر كدام براساس قانون دارای محدوده و حق مشخصی هستند كه بايد اين محدوده را حفظ كنند و با يكديگر تعامل لازم را داشته باشند.


رهبر معظم انقلاب اسلامی تأكيد كردند: تعامل دولت و مجلس، يك جاده دو طرفه است كه بايد از هر دو طرف مورد توجه قرار گيرد.


حضرت امام خامنه‌ای، وجود برخی اختلاف نظرهای كاری ميان مجلس و دولت را طبيعی دانستند، اما گفتند: اين، اختلاف نظرهای طبيعی نبايد تشديد و يا تبديل به كدورت شود.


ايشان مجلس و دولت را به ملاحظه يكديگر سفارش كردند و افزودند: مجلس بايد بداند كه دولت در وسط ميدان كارهای سنگين اجرايی است و ملامت‌ها هم به طرف اوست، بنابراين بايد رعايت حال قوه مجريه شود.


رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطرنشان كردند: دولت هم بايد رعايت حق عظيم مجلس در قانون را بكند.


حضرت امام خامنه‌ای با تأكيد بر اينكه، اساس همه كارها قانون است و مجلس ريل‌گذار حركت دولت است، گفتند: دولت بايد بر روی همان ريلی كه مجلس می‌گذارد، حركت كند اما مجلس هم بايد ريلی بگذارد كه دولت بتواند بر روی آن حركت كند و در پيچ‌های خطرناك به دره سقوط نكند.


ايشان يك نكته ديگر را هم درخصوص مجلس متذكر شدند و افزودند: مجلس قطعاً در رأس امور است، اما اين به معنای آن نيست كه هر نماينده‌ای خود را در رأس امور بداند.


رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطرنشان كردند: امروز، وظيفه مهم همه ما، انجام كارها با نيت خالصانه و با جديت و مجاهدت و احساس وظيفه است.


رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای بيانات خود از تلاش‌های يك سال گذشته رئيس، هيئت‌رئيسه و نمايندگان مجلس شورای اسلامی تشكر كردند.


در ابتدای اين ديدار، آقای دكتر لاريجانی، رئيس مجلس شورای اسلامی در مورد عملكرد يك سال گذشته قوه مقننه گزارشی را بيان كرد.


رئيس مجلس، تلاش كميسيون‌های مختلف در شفاف‌سازی بودجه سال 92، حل مسائل معيشتی و تورم، كنترل نوسانات ارز، حمايت از توليد ملی و اقتصاد مقاومتی، توجه به كشاورزان و بازنشستگان و وضعيت سلامت، اعمال انضباط مالی و توجه ويژه به بخش نفت و گاز، نيرو و دفاع را از اقدامات مهم مجلس شورای اسلامی عنوان كرد.


آقای دكتر لاريجانی همچنين تصويب 53 قانون از مجموع 300 طرح و لايحه مطرح شده در صحن مجلس، بهره‌گيری ديوان محاسبات از روش‌های نوين نظارتی و ارتباط مستمر با مديران دستگاه‌های محتلف، ارائه نظرات مشورتی از سوی مركز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و ورود مجلس در كمك به دولت برای حل مشكلات اقتصادی را از ديگر اقدامات قوه مقننه در يك‌سال گذشته بيان كرد.


رئيس مجلس شورای اسلامی انتخابات 24 خرداد را به لحاظ شرايط منطقه‌ای و بين‌المللی، بسيار حساس خواند و اظهار اميدواری كرد: حضور پرشور مردم در انتخابات رياست جمهوری، حماسه سياسی بزرگی را رقم بزند.

captcha