کد خبر: 1238769
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۸

يادواره هنری «طلوع خرداد» فرياد شهيدان از حلقوم هنرمندان است

محمود فرهنگ در يادداشتی به مناسبت برگزاری نخستين يادواره هنری طلوع خرداد اين رويداد هنری را هر چند دير اما بازنمايی فرياد شهيدان از حلقوم هنرمندان تئاتر و هنرهای تجسمی خواند.


گروه هنر: محمود فرهنگ در يادداشتی به مناسبت برگزاری نخستين يادواره هنری طلوع خرداد اين رويداد هنری را هر چند دير اما بازنمايی فرياد شهيدان از حلقوم هنرمندان تئاتر و هنرهای تجسمی خواند.


به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن (ايكنا)محمود فرهنگ، رئيس كانون تئاتر دينی به مناسبت برگزاری نخستين يادواره هنری «طلوع خرداد» يادداشتی به شرح زير نوشت:


صدای الله اكبر و ناله‌ها و فريادها و ناسزاها و شليك گلوله و بوی خون و باروت فضای حوزه علميه را گرفته بود. جسم بی‌جان و زخمی و عمامه‌ها و نعلين‌ها فضا را غم‌انگيز كرده بود.


جوان خوش سيمايی كه از بالای بام به زير انداخته شد و به شهادت رسيد. از چشمان خون‌آشام دژخيمان رژيم شاه شعله‌های خشم درندگی می باريد ، فرياد الله اكبر طلبه جوان فضای فيضيه و آسمان راپر كرد.


فاجعه فيضيه خون به دل حضرت امام خمينی(ره) كرد ، جوانان جويای اسلام به وضع وحشيانه‌ای به شهادت رسيده بودند.


به حرمت حوزه‌ها مركز علم و دين حمله شده بود.


عصر عاشورای حسينی 13 خرداد ماه ايشان سخنرانی آتشينی فرمودند ، خون حسينی فرزند حسين (ع) از جنايات رژيم شاه ملعون به جوش آمده بود. فرياد حق‌جوی او در مدرسه فيضيه در فضای حوزه پيچيده و فضا را پر كرد و به آسمان رسيد.


مردم خدا‌جو اين ندا را شنيدند و ندای حق در وجود آنها اوج گرفت .


مردان و زنان سرزمين پيشوا و ورامين و اطراف، پا در ركاب در خدمت رهبر و به خروش آمدند ، فرياد الله اكبر، خمينی رهبر سر دادند و ندای يا مرگ يا خمينی آسمان را پر كرد. و ندای ولی خدا را جواب گفتند ، اما شليك گلوله‌ها به ايشان امان نداد وخون سرخ قيام 15 خرداد سنگ فرش خيابان را رنگين كرد و ندای فرياد خداجوی اين زنان و مردان تا امروز در آسمان پيچيده است و اكنون اين فرياد از حلقوم هنرمندان تئاتر و ادبيات و هنرهای تجسمی شنيده می شود واين هنرمندان با زبان جديدی آن رشادت‌ها و شهادت‌ها و پايداری‌ها را تجلی می‌بخشند.


اين فرياد زيبا كه تبلورش هنر نمايش است و زنده كننده خاطره انسا‌های شريفی كه امروز به ما صلح ، امنيت و زندگی و... بخشيدند.


اين حركت اگر چه دير اتفاق افتاد و شايسته بود كه جشنواره در سالهای قبل در بخش‌های مختلف تئاتر از جمله نمايشنامه نويسی و اجرای نمايش صحنه‌ای و خيابانی و اجرای نمايش فاخر و مسابقه نمايشنامه‌نويسی داشته باشد و امروز پس از 34 سال ما تعدادی اثر فاخر در ادبيات نمايشی و اجرای صحنه‌ای ناب داشته باشيم كه نداريم . اما حضور پرشور هنرمندان تئاتر تئاتر در ايام اله 15 خرداد يك بار ديگر تجلی هنر تئاتر انقلاب را رقم می‌زدند.


اما می‌تواند اين حركت به يك جريان خوب و قوی تبديل شود كه ظرفيت و برد هنر نمايش در خصوص 15 خرداد بروز كند.


يادآور می‌شود، اختتاميه يادواره هنری «طلوع خرداد»فردا شنبه 18 خرداد در تالار وحدت برگزار خواهد شد.


captcha