گروه بينالملل: مسئولان يك مدرسه ابتدايی در سوئيس، دو دانشآموز مسلمان سوماليايی را بهخاطر رعايت پوشش اسلامی از مدرسه اخراج و از تحصيل محروم كردند.
به گزارش خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاعرسانی «romandie»، دو دانشآموز محجبه در سوئيس به خاطر رعايت پوشش اسلامی از تحصيل در مدرسه محروم شدند.
مسئولان مدرسه ابتدايی «اوهيربراگ» (Au-Heerbrugg) در سوئيس اين دو دانشآموز را كه تبعه كشور سومالی بودند، صرف داشتن حجاب از مدرسه اخراج كردند.
اين دانشآموزان مسلمان كه به همراه خانوادهشان از سال 2012 در سوئيس زندگی میكنند، پيش از اين نيز برای يادگيری زبان آلمانی به اين مدرسه مراجعه كرده و با ممنوعيتی مواجه نشده بودند.
اما هنگامی كه برای شركت در كلاسهای عمومی به اين مدرسه مراجعه كردند با ممانعت مدير مدرسه مواجه شدند كه ابراز داشت حجاب از سال 2011 هنگام حضور در كلاسهای عمومی اين مدرسه ممنوع اعلام شده است.
اين اقدام مدرسه با واكنش گروههای مختلف اسلامی در سوئيس مواجه شد.
مجمع مركزی اسلامی سوئيس(CCIS) ضمن محكوميت اين اقدام، اخراج اين دو دانشآموز از مدرسه را از سوی مسئولان مدرسه يك عمل اسلامهراسانه دانست و آن را در تضاد با قانون اساسی سوئيس معرفی كرد.
گفتنی است، پيش از اين نيز دو دانشآموز مسلمان آلبانيايی كه به خاطر داشتن حجاب از مدرسهای در شهر «بورگلن» در ايالت «تورگوی» سوئيس اخراج شده بودند، نزد مجامع قانونی اين كشور شكايت كرده و توانسته بودند حق خود را در زمينه حفظ حجاب در مدرسه به رسميت بشناسانند.
هيئت منصفه دادگاه شهر بورگلن با بيان اينكه دلايل قضايی كافی برای ممنوعيت پوشش اسلامی برای دختران در مدارس وجود ندارد، تصميم مدير مدرسه را غيرقانونی دانستند و با ممنوعيت حجاب در اين مدرسه ابراز مخالفت كردند.