کد خبر: 1279027
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۴
حجت تصريح كرد

آثار فرهنگی كشور هر كدام داروی دردی هستند

معاون ميراث فرهنگی سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری گفت آثار فرهنگی كشور هر كدام داروی دردی هستند و در مراجعه به آنها رعايت آداب زيارت، قرائت كردن و مواجهه با آنها لازم است.



به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، مهدی حجت، معاون ميراث فرهنگی سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری پيش از ظهر امروز، 5 شهريور در نخستين نشست تخصصی مديران و معاونان سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری كه به منظور تبيين سياست‌ها و راهبردهای سازمان رد دولت يازدهم تشكيل شده بود، با اشاره به ضرورت ارتقای نقش و موقعيت ميراث فرهنگی در تمام سطح تشكيلاتی سازمانی و موقعيت فيزيكی، گفت: به اين ترتيب فضای لازم برای دستيابی به اهداف سازمان فراهم می‌شود.


محكم‌ترين سند بين‌المللی و داخلی در حوزه ميراث فرهنگی


وی با اشاره به آيه‌ای از قرآن در مورد نجات فرعون پس از غرق شدن به منظور آنكه آيه‌ای باشد برای آنان كه فكر می‌كنند، گفت: خداوند در آيات متعددی مكررا به ميراث فرهنگی به عنوان وديعه‌ای برای آيندگان توجه داشته و هيچ سند بين‌المللی و داخلی محكم‌تر از اينها برای مبانی نظری در حوزه ميراث فرهنگی وجود ندارد.


برنامه و اهداف جدی و محكم برای جهان اسلام در حوزه ميراث فرهنگی بر اساس قران


حجت با اشاره به اينكه آيات متعددی از قرآن انسان را به اموری از قبيل ميراث برای آيندگان متوجه و آثار و عواقب آن را متذكر می‌شود، افزود: در اين آيات مجموعه‌ای از راهنمايی‌ها ارائه شده كه به عنوان برنامه و اهداف جدی و محكم برای جهان اسلام در حوزه ميراث فرهنگی می‌توانند حرف‌های بسيار برای گفتن داشته باشند.


مفهوم سير در قرآن و مبانی نظری آن


وی با اشاره به آيه‌ای ديگر در مورد سير در زمين، گفت: ترجمه فارسی اين عبارت گردشگری صرف و توام با تفنن نيست بلكه سيری مورد نظر است كه امثال آن را ابن بتوته، سعدی و ناصر خسرو تجربه كرده‌ بودند و مبانی نظری خاصی بر آن‌ها متصور است.







 مهدی حجت:
آثار ما آيات الهی هستند و هر اثر فرهنگی قواعدی برای ملاقات دارد و ما در حقيقت به زيارت آثار فرهنگی می‌رويم و اين زيارت ادابی دارد

حجت با اشاره به برخی از اين مبانی نظری كه بر سير مطلوب قرآن متصور است، بيان كرد: قلب‌ها بسته می‌شوند و با سير گشوده می‌شوند و اين همان سيری است كه بزرگان ملی و مذهبی ما برای رسيدن به آن گام در سفر و سير ارض می‌گذاشتند.


حجت با اشاره به اينكه آثار ما آيات الهی هستند، افزود: هر اثر فرهنگی قواعدی برای ملاقات دارد و ما در حقيقت به زيارت آثار فرهنگی می‌رويم و اين زيارت آدابی دارد كه مجموعه آثار هر كشور نيز همچون مجموعه كتاب‌هايی است و هر كدام حرفی برای گفتن دارند و در ملاقات آن‌ها بايد آداب زيارت را رعايت كنيم.


ميراث فرهنگی آيات الهی و دارای آداب زيارت هستند


وی ادامه داد: آثار فرهنگی كشور هر كدام داروی دردی هستند و در مراجعه به آنها رعايت آداب زيارت، قرائت كردن و مواجهه با آنها لازم است.


وی با اشاره به اينكه پژوهش، حفظ و احيا، و آموزش سه پايه ميراث فرهنگی و «سير» مورد توجه در قرآن نيز از مسايل مهم سازمان است، اظهار كرد: ايجاد تركيب معقول در ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری در سازمان معجزه می‌كند و ما را به ريشه‌های اصلی خود باز می‌گرداند.

captcha