کد خبر: 1300419
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۱
ساماندهی آموزش مفاهيم دينی؛ نيازی بدون پاسخ/ حجت‌الاسلام معزی تأكيد كرد

اشاعه مفاهيم دينی؛ وظيفه‌ای بر دوش تمام نهادهای فرهنگی

مدرس حوزه‌های علميه تهران گفت همه نهادهای دينی و فرهنگی وظيفه دارند در راه توسعه جايگاه مفاهيم دينی در اجتماع فعاليت‌های خوبی را به اجرا بگذارند و در را احيای آموزه‌های دينی كوشا باشند.









حجت الاسلام و المسلمين محمدحسين معزی، مدرس حوزه‌های علميه تهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) با بيان اين مطلب اظهار كرد: نقش رسانه‌ها، سازمان تبليغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در كنار حوزه‌های علميه و آموزش عالی در ساماندهی آموزش مفاهيم دينی كمرنگ نبوده و همگی اين نهادها وظيفه دارند در راه توسعه جايگاه مفاهيم دينی در اجتماع فعاليت‌های خوبی را به اجرا بگذارند.


وی افزود: همه اين دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی و دينی در احيای آموزه‌های دينی در جامعه نقش دارند و حضور همه اين‌ها شرط لازم است ولی كافی نيست.


حجت‌الاسلام معزی خاطر نشان كرد: اساسا عمل فرهنگی از جانب دستگاه‌های حكومتی گذرا و مقطعی است از اين منظر كه اثر گذاری‌ها به‌صورت كوتاه مدت انجام می‌شود و اين امر در يك كشور اسلامی واقعا تاسف‌بار است.


مدرس حوزه علميه مهدوی در ادامه بيان كرد: با توجه به مشكلات نهادهای حكومتی بهتر است بگوييم دستگاه اصلی فرهنگ‌ساز در عرصه مفاهيم دينی خانواده‌ها هستند كه متاثر از نهادهای مردم نهاد هم‌چون مساجد، حوزه‌های علميه به‌صورت سنتی و رفتارهای فرهنگی كوچك هم‌چون تشكل‌های محلی عمل می‌كنند.


نمی‌توان انحصارأ يك نهاد را متولی اين امر دانست


وی در پاسخ به اين سئوال كه مسئولان ارائه دهنده مفاهيم دينی در كشور چه سازمان و ارگان‌هايی هستند گفت: اساسا دستگاه‌های فرهنگی موجود برخی مجری و برخی توليد‌گر هستند و نمی‌توان انحصارأ يك نهاد را متولی اين امر دانست ولی حوزه‌های علميه با ابزار مساجد، رسانه‌های سنتی و نوين و دانشگاه‌ها اصلی‌ترين متوليان توليد محتوا موضوعات دينی در جامعه هستند.


وی تصريح كرد: به بركت انقلاب اسلامی دستگاه‌های دولتی مجريان توليدات دينی معرفی شده‌اند كه اين امر خود اولين معضل بر سر راه ساماندهی مفاهيم دينی در جامعه است و بهتر است بگوييم مشكل اصلی اين موضوع از همين جابجايی مجری و توليد‌كننده‌های محتوايی، شروع می‌شود.


نويسنده و پژوهشگر دينی و اديانی در ادامه اظهار داشت: اگر ‌آموزش دينی را فقط وظيفه مربيان و مدارس بدانيم قطعا هرگاه اين آموزش‌ها قطع شوند، رقبای محتوايی ديگر جايگزين خواهند شد‌، برای همين علت است كه خانواده را می‌توان بهترين متولی معرفی كرد.


نهاد پاسخگو نهادی است كه قدرت اعتماد سازی بيشتری در بين اقشار جامعه را داشته باشد


حجت‌الاسلام معزی اضافه كرد: خانواده، مساجد و حوزه‌های فرهنگی سنتی به همين راحتی تعطيل پذير نيستند، اگر آموزش‌های دينی حين تحصيل همانند بقيه موارد آموزشی باشد يعنی امرانه و قانون شده باشد، به محض برداشته شدن اوامر، اثر خود را از دست می‌دهند، اما اگر آموزش‌های با مبانی صحيح و در محيط‌های اصلی باشد به همين سادگی جايگزين ندارند.


اين مدرس حوزه علميه بيان كرد: بطور قطعی نهاد پاسخگو نهادی است كه قدرت اعتماد سازی بيشتری در بين اقشار جامعه را داشته باشد.


وی گفت: در جامعه مذهبی ما، ساماندهی آموزش مفاهيم دينی را دستگاهای سنتی تبليغ دين هم‌چون روحانيت، معلمان و مربيان كار آزموده به عهده خواهند داشت.


حجت‌الاسلام معزی در آخر حضور قدرتمند مسائل محتوايی دينی را در رسانه ملی و فضای مجازی برای رسيدن به هدف ساماندهی مفاهيم دينی ضروری خواند.

captcha