محمدرضا پورزرگری، قاری بینالمللی قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به بهرهگیری از فضای مجازی برای ترویج فرهنگ گفت: از طریق فضای مجازی مردم میتوانند حرف و مطالبشان را در اختیار دیگران قرار دهند به صورتی که همه دنیا میتوانند آن را ببینند و از کم و کیف آن با خبر شوند.
فضای مجازی؛ بستر مناسب برای ترویج فرهنگ اسلامی
وی افزود: فضای مجازی قابلیتهای بسیار زیادی دارد که افرادی متخصص در این زمینه میتوانند از این فرصت برای انتقال فرهنگ استفاده کنند و معلومات خود را در اختیار دیگران قرار دهند. در مباحث دینی، قرآنی و فرهنگی هم فضای مجازی یک بستر بسیار مناسب برای ترویج است که با قابلیتهای موجود در این فضا میتوان فرهنگ را با هنرمندی عرضه کنند تا علاقهمندان بتوانند از این معلومات استفاده کنند.
این قاری کشورمان با اشاره به فعالیتهای دیگر کشورها برای از بین برای نابود کردن اعتقادات مردم از طریق فضای مجازی افزود: امروزه همه سایتهای خبری دنیا و همه افرادی که در گرایشهای مختلف و ادیان گوناگون و با فعالیتهای فرهنگی و مذهبی مختلف و حتی شیطانپرستان و کسانی که ایجاد هجمه فرهنگی میکنند و به دنبال نابود کردن اعتقادات مردم در همه دنیا هستند که یک بیاعتقادی و بیتوجهی به این موارد را ایجاد کردهاند و از طریق فضای مجازی بسیار فعال هستند و بهترین استفاده را میبرند.
پورزرگری فعالیت در شبکههای اجتماعی را مستلزم اقدامات اساسی و پیگیرانه برای انتشار معارف اسلامی و قرآن دانست و تصریح کرد: ما مسلمانان باید از فضای مجازی بیشترین استفاده را کنیم وفقط صرف اینکه چند تلاوت قرآن در شبکههای اجتماعی جهانی و بعضی از سایتها گذاشته شده است، کفایت نمیکند.
وی بیان کرد: باید در زمینه پاسخ به شبهات دینی و معرفی مکتب حقه اهل بیت(ع) و اسلام در دنیا و همچنین کسانی که تخصصی در این زمینه دارند، در بهتر ارائه کردن و بستهبندی اطلاعات فرهنگی و عقاید ناب و خالص صحیح اسلامی و شیعی در شبکههای اجتماعی فعالیت مستمر داشته باشند.
قاری بینالمللی کشورمان شبکههای اجتماعی را زمینه مناسبی برای انتشار معارف اسلامی و قرآن دانست و خاطرنشان کرد: با این فعالیتها باید زمینهای فراهم شود تا افرادی که تشنه معارف اصیل و حقه اسلام و اهل بیت(ع) هستند از این موارد سیراب و بهرهمند شوند. در این فضا جای برای سانسور وجود ندارد. ما در شبکههای تلویزیونی با این سانسورها مواجه میشویم و حتی برنامههای ما را قطع میکنند و نمیگذارند که پیامهای ما به گوش جهانیان برسد. اما در شبکههای اجتماعی و مجازی این فضا باز است.
پورزرگری تاکید کرد: اگر از طریق فیسبوکها، متدینین و اهالی مکتب اهل بیت(ع) و افرادی که اطلاع خوبی دارند بتوانند با انتشار کلمات قصار اهل بیت(ع)، که با دل و جان مردم و یا با روح انسانهای آزاده آموختگی دارد آرام، آرام در شبکههای اجتماعی اینترنتی بین خودشان ترویج دهند، قدمی را در اشاعه معارف اسلام و اهل بیت(ع) به جهان میتوانیم برداریم.
وی افزود: بهجای خیلی از کلمات و الفاظی که بعضی از بزرگان قومیتهای مختلف دارند و آنها را در شبکههای اجتماعی ترویج میکنند و دست به دست به یکدیگر منتقل و منتشر میشود از کلمات اهل بیت(ع)، برای معرفی ایشان استفاده شود چرا که امام رضا(ع) هم در این زمینه میگویند اگر محاسن کلام ما را به مردم برسانید خودشان تبعیت و پیروی میکنند.