کد خبر: 1321308
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۷
برای نخستین بار؛

منشور اخلاقی و انتظامی سازمان نظام پزشکی منتشر شد

گروه سلامت: سازمان نظام پزشکی در طول بیش از نیم قرن فعالیت خود علاوه بر حفظ و حراست از حقوق اعضای صنفی جامعه پزشکی در راستای اخلاق مداری و توجه به مسائل انسانی حرفه پزشکی و حمایت از حقوق مردم برای اولین بار منشور اخلاقی و انتظامی خود را منتشر کرد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) سازمان نظام پزشکی در طول بیش از نیم قرن فعالیت خود علاوه بر حفظ و حراست از حقوق اعضای صنفی جامعه پزشکی در راستای اخلاق مداری و توجه به مسائل انسانی حرفه پزشکی و حمایت از حقوق مردم برای اولین بار منشور اخلاقی و انتظامی خود را منتشر کرد.



در متن این منشور آمده است: با توجه به مسئولیت خطیری که طبق بند «و» ماده سه قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران به سازمان داده شده است وظیفه قانونی‌، شرعی و اخلاقی خود می دانیم که رعایت حقوق بیماران و افراد مراجعه کننده را سرلوحه اقدامات اجرایی خود قرار داده و شرایطی را فراهم کنیم که شاکیان با آرامش، آسودگی خاطر و اطمینان کامل ما را جهت رسیدگی به شکایات خود انتخاب کنند.



در بخش دیگری از این منشور آمده است: در رسیدگی به پرونده رعایت انصاف، عدل و قانون را کرده و با در نظر گرفتن رضایت حق تعالی و رعایت حق، عدالت و مدنظر قرار دادن کلیه جوانب علمی و تخصصی به موضوعات رسیدگی کنیم؛ رسیدگی علمی و تخصصی به پرونده‌ها و صدور رای عادلانه موجب آرامش خاطر، رضایت شاکی و مشتکی عنه می‌‌شود لذا برخود فرض می‌دانیم تا در اسرع وقت به آنها رسیدگی کنیم.



در ادامه منشور اخلاقی و انتظامی سازمان نظام پزشکی تاکید شده است: با توجه به اینکه هر نوع اقدام درمانی خصوصا اعمال تخصصی تهاجمی در بخش کلینیکی و پاراکلینیکی می‌تواند همراه با عوارض خواسته، ناخواسته و غیرقابل پیش بینی باشد بنابراین در رسیدگی به این شکایت‌ها باید شرایطی فراهم شود تا همکاران نیز با خیالی آسوده به این خدمات درمانی پرداخته و ترس از عوارض احتمالی مانعی در پذیرش و خدمت به بیماران پرخطر نگردد.



در ادامه این منشور آمده است: برگزاری دوره‌های آموزشی جهت آشنایی پزشکان با سیر رسیدگی به شکایات در دادسراها، هیئت‌های انتظامی و نتایج و اثراتی که آرا انتظامی می‌تواند بر آینده شغلی آنها داشته باشد و نیز تعامل و همکاری بیشتر با مراجع قضایی و نظارتی ذیربط (دادگستری-تعزیرات حکومتی، معاونت درمان دانشگاه‌ها و...) جهت ایجاد اعتماد بیشتر در رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی توسط کارشناسان نظام پزشکی باید مورد توجه قرار بگیرد.



در بندهای پایانی این منشور نیز خاطرنشان شده که در رسیدگی به پرونده‌ها از کارشناسان مجرب، خوش نام، متخصص، متعهد وعادل استفاده کرده و بدون در نظر گرفتن هیچ ملاحظه ای نسبت به صدور رای عادلانه در اسرع وقت اقدام کنیم؛ رعایت کرامت و شأن انسانی و احترام به طرفین دعوا در طول رسیدگی به پرونده‌ها را سرلوحه اقدامات خود قرار دهیم و رسالت سازمانی خود را «اطمینان در بیمار و آرامش در همکار» و شعار سازمانی خود را «دقت، حرمت وعدالت» قرار دهیم.



براساس گزارش ایکنا، طبق بند «و» ماده 3 قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران رسیدگی انتظامی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان حرف پزشکی که عنوان جرائم عمومی را نداشته باشند بر عهده سازمان است.

captcha