کد خبر: 1342834
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۹
معاون سیاسی ـ امنیتی استانداری مرکزی:

توجه به علم از ضروریات جامعه اسلامی است

گروه خبرنگاران افتخاری/ مهدیه احمری: معاون سیاسی ـ امنیتی استانداری مرکزی در جلسه ستاد راهبردی نهضت سوادآموزی استان مرکزی گفت: توجه به علم از ضروریات جامعه اسلامی بوده و علم و آگاهی کلید اصلی توسعه جامعه است.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جلسه ستاد راهبردی نهضت سوادآموزی استان مرکزی با حضور حسن بیگی، معاون سیاسی ـ امنیتی استانداری مرکزی، فتح‌آبادی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی، کریم‌زاده، رئیس آموزش و پرورش استان و نمایندگانی از دستگاه‌های اجرایی در سالن جلسات معاونت سیاسی استانداری مرکزی برگزار شد.

در این جلسه حسن‌‌ بیگی، معاون سیاسی ــ امنیتی استانداری مرکزی با تأکید بر اینکه از ضروریات جامعه اسلامی توجه به علوم و دانش است، اظهار کرد: قطعاً نتیجه توسعه علم، عزت و قدرتمندی کشور و اسلام خواهد بود و به نوعی می‌توان گفت که مقدمات قدرت، سواد و علم است.

وی افزود: امروز از مشکلات ما در حوزه علم و دانش این است که علی‌رغم تأکیدات دین مبین اسلام بر اهمیت دانش‌اندوزی و وجود کتب و مکاتب غنی در این حوزه، در این عرصه مطلوب عمل نکرده‌ایم و غربی‌ها در این راستا این علوم را از ما گرفته‌اند و خوب هم برای گسترش و تقویت آن برنامه‌ریزی کرده‌اند.

بیگی با اشاره به اینکه امروز حتی در بین باسوادها نیز عملکرد علمی مناسبی نداریم و نرخ و شاخص مطالعه در کشور گواه این امر است، تصریح کرد: جلسات این ستاد باید مرتب برگزار شود و توجیه و تعمیق سواد را مدنظر داشته باشیم.

معاون سیاسی ـ امنیتی استاندار مرکزی گفت: لازم است همه اعضای ستاد در جلسه حاضر باشند تا بتوان با هم‌فکری تصمیمات درستی در این راستا گرفته شود، صداوسیما و سایر دستگاه‌های اجرایی باید برنامه‌ها و اقدامات خود را به صورت مستند گزارش دهند و برمبنای برنامه پنج ساله عمل کنند و از افرادی که در زمینه نهضت سوادآموزی فعال هستند در هفته سوادآموزی تقدیر شود.

سیف‌الله کریم‌زاده، رئیس آموزش‌ و پرورش استان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه هفته پژوهش، هفته قرآن و سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی را در پیش داریم و در این راستا برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته است، گفت: سوادآموزی شاخص توسعه در دنیا و به نوعی زبان مشترک کشورهاست و خوشبختانه این شاخص در ایران تقریبا با شاخص و نرم جهانی برابر است.

وی اظهار کرد: میانگین افراد باسواد در استان مرکزی 94 درصد است و در برخی شهرستان‌ها نیز آمار بی‌سوادی به صفر رسیده است. اقدام خوبی که در سال‌های اخیر صورت گرفته این است که در نهضت سوادآموزی آموزش فرد به فرد یا برون‌سپاری انجام می‌شود و کسی که فرد بی‌سوادی را با سواد کند حق‌الزحمه دریافت می‌کند.

کریم‌زاده با بیان اینکه در راستای کاهش بی‌سوادی در استان با 63 دستگاه اجرایی توافق‌نامه امضا شده است و 21 دستگاه نهایت همکاری را با ستاد داشته‌اند، افزود: به منظور پیشرفت اقدامات ستاد، 14 میلیون تومان در نظر گرفته شده و همچنین 30 میلیون تومان نیز در جلسه گذشته پیشنهاد شده است که خواستار تصویب این اعتبار در این جلسه هستیم.

رئیس آموزش و پرورش استان اضافه کرد: برخی افراد به ویژه در روستاها در این خصوص واکنش منفی دارند و از تحصیل فرزندان ممانعت می‌کنند، چراکه در زمینه تحصیل احساس نیاز نمی‌کنند و اهرم‌های موجود نیز در این عرصه مؤثر نیست. اگر در این خصوص قوانین کاملا اجرا می‌شد قطعا در حال حاضر رقم بی‌سوادی به صفر رسیده بود.

غلامرضا فتح‌آبادی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری استان مرکزی نیز در این نشست گفت: مبارزه با بی‌سوادی یکی از محورهای مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است و در این راستا معظم له تأکید ویژه بر استفاده از ظرفیت صدا و سیما در ترغیب مردم و تکلیف این رسانه ملی در تولید برنامه‌های با محتوای آموزشی و ترغیب به سوادآموزی داشته است.

وی افزود: دستگاه‌های متولی در امر سوادآموزی باید با مستندسازی برنامه‌های خود بر محور اصول برنامه پنجم به گونه‌ای حرکت کنند که مقیاس کمی و کیفی اقدمات آنها قابل طرح و دفاع بوده و در مدت زمان معین بتوان به ضریب قابل قبولی از کاهش بی‌سوادی در استان دست یافت.

در ادامه جلسه، مینایی، معاون سوادآموزی استان مرکزی گزارشی از مصوبات جلسه گذشته ارائه داد و در خصوص روال کاری نهضت سوادآموزی، گفت: عملکرد و فعالیت نهضت سوادآموزی به دو دسته تقسیم می‌شود؛ دوره اول سوادآموزی که فرد مدرک سوم ابتدایی را دریافت می‌کند و در دوره دوم نیز دوره انتقال در نظر گرفته شده است که فرد تا مقطع هفتم آموزش می‌بیند. البته برای افرادی که احتمال ترک تحصیل دارند دوره تحکیمی در نظر گرفته شده است.

وی تعداد افراد بی‌سواد در استان را حدود 10 تا 11 هزار نفر که غالباً افراد بالای 29 سال هستند عنوان کرد و با اشاره به اینکه رویکرد آموزشی نهضت سوادآموزی شیوه برون‌سپاری است، تصریح کرد: حدود 222 نفر با عنوان آموزش‌یار با نهضت همکاری می‌کردند که با توجه به شرایط آموزشی کشور و همچنین اجرای طرح دوره ششم، این تعداد به کمک آموزش‌ و پرورش آمدند و به صورت رسمی در حال فعالیت در آموزش‌ و پرورش هستند.

در ادامه جلسه کارگر نماینده صدا و سیما گزارشی از اقدامات و برنامه‌های تولید شده با محوریت سوادآموزی در این راستا ارائه داد و خواستار تخصیص اعتباری در این حوزه شد که فتح‌آبادی تأمین اعتبار برای ساخت برنامه‌ها را با توجه به تفاهم‌نامه امضا شده بین رئیس سازمان صدا و سیما و نهضت سوادآموزی کشور برعهده خود صدا و سیما عنوان کرد.

همتا، نماینده بهزیستی استان نیز در پایان اقدامات صورت گرفته در این راستا را شرح داد و گفت: 447 بی‌سواد تحت پوشش بهزیستی هستند که 132 نفر از این تعداد در حال آموزش هستند.

یادآور می‌شود، در این نشست مصوب شد 300 میلیون ریال برای برنامه‌های آموزشی و تبلیغاتی مبارزه با بی‌سوادی تخصیص داده شود.

 

captcha