کد خبر: 1343066
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۶
استاندار قزوین:

نماز به یک امر تشریفاتی در دستگاه‌های اجرایی تبدیل نشود

گروه اجتماعی: مرتضی روزبه با بیان اینکه نباید نماز در ساز و کار جمهوری اسلامی و در سازمان‌ها و ادارات به یک کار صرفاً تشریفاتی و بی روح تبدیل شود، گفت: نماز انسان را از فساد و منکر باز می‌دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قزوین، مرتضی روزبه، استاندار قزوین دیروز، 24 آذر در همایش رابطان نماز که در سالن باغستان جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: متاسفانه با توجه به شأن و جایگاه نماز در قرآن و روایات معصومین،  باید اعتراف کنیم که از توجه شایسته به معنی و کارکردهای نماز فاصله داریم.

وی با بیان اینکه رابطان نماز در دستگاه‌های اجرایی در وهله اول باید اهلیت داشته باشند، افزود: تمام رفتار و حرکات رابطان نماز باید متأثر از نماز باشد تا سایر افراد با نگاه کردن به آنها متوجه اثرات و پیامدهای مثبت نماز شوند و این افراد  را به عنوان یک الگو و اسوه  رفتاری و اخلاقی  انتخاب کنند.
استاندار قزوین با بیان اینکه رابطان نماز باید در تمامی سطوح و حوزه‌ها ، اسوه و الگو باشند، خاطرنشان کرد: نباید نماز در ساز و کار جمهوری اسلامی و در سازمان‌ها و ادارات به یک کار صرفاً تشریفاتی، اداری و بی روح تبدیل شود.

وی از نگاه تشریفاتی به نماز به عنوان یک آفت یاد و تصریح کرد: برای پیشگیری و جلوگیری از این آفت ، رابطین نماز باید در اخلاق، رفتار، وجدان کاری، نظم، رعایت بیت‌المال، قانون‌مداری و امانت‌داری اسوه و الگوی سایرین در دستگاه خود باشند.

 روزبه  با اشاره به تأکید قرآن در رابطه با نقش نماز در کاهش فسادها و منکرها اضافه کرد: بسیاری از کاستی‌های زندگی فردی و جمعی ناشی از عدم اهتمام جدی به مقوله نماز است چرا که براساس نص صریح قرآن، کارکرد نماز این است که انسان را از فساد که مصداق بارز منکراست، باز می‌دارد.
استاندار ادامه داد: امروزه کم کاری، عدم التزام به تعهد سازمانی، بی‌دقتی و کم‌توجهی به رعایت امانت و حقوق بیت‌المال ، کم توجهی به نظم و قانون از مصادیق بارز فساد اداری و جزو منکرات محسوب می‌شود و توجه به معنی نماز می‌تواند از نزدیکی انسان به این مفاسد جلوگیری کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای اینکه نماز جایگاه و تأثیر واقعی خود را در دستگاه‌های اجرایی داشته باشد باید مدیران شخصاً متولی و متکفل امر نماز در سازمان‌ها و ادارات باشند و معنی و مفهوم نماز در رفتار و سلوک فردی و اجتماعی آنها نمایان باشد.

captcha