به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علی ربیعی، امروز در مراسم تودیع و معارفه رؤسای صندوق بیمه روستاییان و عشایر گفت: همه ما به نوعی با روستا و روستاییان در ارتباط بودهایم و کار برای طبقه کارگر، دهقان و روستاییان، نه وظیفه حرفهای، بلکه وظیفه دینی، اخلاقی و اسلامی است.
وی ادامه داد: این همان چیزی است که ما به خاطر آن انقلاب کردهایم و روستاییان در این سالها ثابت کردهاند که حامی مسؤولان بودهاند و رأی معنادار آنها در انتخاب دولت تدبیر و امید، قابل تأمل است.
ربیعی در ادامه با تأکید بر این که نگاه به روستا باید نگاه جدی شود، اظهار کرد: قبل از انقلاب، سیاستها مدرنیزاسیون بود و نیاز به بازنگری در این زمینه داریم.
وی با تأکید بر این که اگر روستایی، قرار است در روستا بماند و تولید کند، نظام تأمین اجتماعی باید تقویت شود، تصریح کرد: با تقویت نظام تأمین اجتماعی، بسیاری از مشکلات روستاییان حل خواهد شد و میتوانیم سطح زندگی آنها را بهبود بخشیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تأمین اجتماعی را حق همه مردم میداند و از این جهت مترقی است؛ اما مسأله این است که بخش مهمی از جامعه ایران، یعنی جامعه روستایی و عشایری، از حق داشتن تأمین اجتماعی و خدمات حمایتی مرتبط با آن محروم بوده است.
وی با بیان اینکه هنوز پوشش جامع تأمین اجتماعی و خدمات بیمهای برای جامعه روستایی و عشایری وجود ندارد، بیان کرد: ارائه خدمات بیمهای به روستاییان و عشایر کار بسیار دشواری است چرا که این خدمات باید به ساکنان نزدیک به 60 هزار سکونتگاه روستایی و عشایری ارائه شود.
وی افزود: هم بر اساس مندرجات قانون اساسی و هم با توجه به رویکرد عدالتطلبانه دولت و نظام، که خواهان زندگی بهتر برای همه شهروندان هستند، برای ارتقای کیفیت زندگی روستائیان و عشایر باید خدمات بیمهای به آنها ارائه شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: ما در سالهای پس از انقلاب، تلاشهای بسیاری برای ارائه خدمات به روستا و محرومیتزدایی از روستا انجام دادهایم، اما اکنون، زمان بازنگری در سیاستهای توسعه روستایی است.
ربیعی تصریح کرد: من نه در مقام وزیر، بلکه در مقام یک تحلیلگر اجتماعی، معتقدم، عمده اقداماتی که ما در سالیان گذشته در روستاها انجام دادهایم، به تقویت تولید در روستا نینجامیده است و سیاستها معطوف به تقویت تولید نبودهاند.
وی تاکید کرد: اگر به نقطهای برسیم که بیمه روستاییان، خدمات حمایتی و درمانی به اندازه شهرنشینان ارائه کند، قطعاً برخی انگیزههای حضور در شهرها کاهش مییابد. همه اینها اقدامات دشواری است که امید دارم مدیر عامل جدید صندوق نسبت به آنها اهتمام داشته باشند.
ربیعی ادامه داد: مثل بقیه صندوقها و بخشهای اقتصادی زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، انتظار دارم شفافیت در صندوق افزایش یابد و با فعالیت علمی و کارشناسی، منابع صندوق در جهات مولد و مؤثر بهکار گرفته شود.
وی در ادامه تأکید کرد: همچنین انتظار داریم به تدریج سرمایه اجتماعی صندوق، به اندازه سرمایه اقتصادیاش افزایش یابد و سرمایه اجتماعی صندوقها، اعتمادی است که مردم به صندوقها دارند. شفافیت، سلامت اقتصادی و مشاهده خدماتدهی خوب این سرمایه اجتماعی را افزایش میدهد.
وی با بیان این که انتظار دارم این صندوق به عنوان عامل افزایش عدالت بین شهر و روستا و در نقش حامی جدی ولی غیرمستقیم تولید در جامعه روستایی و عشایری عمل کند، اظهار کرد: روستانشینی به لحاظ ساختار اکولوژیکی و اجتماعی روستاها، با درجات قابل توجهی از محرومیت همراه است. علاوه بر این که به دلیل ماهیت تولید کشاورزی و آسیبپذیری شدید آن در مقابل عوامل اغلب مهارناپذیر اقلیمی و طبیعی، میزان مخاطرات تولیدی و اجتماعی کار و زندگی در روستاها معمولاً بیشتر و شدیدتر از نقاط شهری است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به جنبه اجتماعی کارکردهای تأمین اجتماعی، گفت: گسترش بیمه در میان جوامع شهری و روستایی سبب تعدیل درآمد، بالا بردن سطح زندگی مردم فقیر و کم درآمد می شود؛ همچنین از ضایعات و خطرات نابرابری شدید اجتماعی میکاهد و از همه مهمتر، حاشیه نشینان اجتماعی را به مشارکت در زندگی اجتماعی در متن جامع دعوت میکند.
وی اظهار کرد: پوشش تأمین اجتماعی به روستاییان علاوه بر حمایت مستقیم از این قشر مولد که عمرشان را از دوره نوجوانی در راه تأمین قوت و غذای هموطنانشان صرف کردهاند، غیر مستقیم از نیروهای فعال و شاغل کنونی جامعه نیز حمایت میکند. بیمههای اجتماعی، موجب کاهش تنش در محیط کار و همچنین خانواده روستاییان میشود و این آرامش موجب بهتر شدن فرآیندهای تولید و ... خواهد شد.
وزیر تعاون، کار ورفاه اجتماعی گفت: از سوی دیگر گسترش تأمین اجتماعی و ورود این مقوله به درون روستاها موجب آرامش خاطر روستاییان در برخورد با پیامدهای ناگوار اقتصادی و اجتماعی می شود و با برخورداری از این حق که موجب ارتقاء منزلت اجتماعی آنان می شود در سرنوشت سیاسی و اجتماعی خود دخالت و فرد را سهیم و مسئول در اداره کشور برخواهد شمرد.
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: قانون و مصوبات مجلس و دولت در قالب وظایف و مسئولیتهای صندوق بایستی تنها ملاک رفتار این صندوق یا افراد تحت پوشش باشد. لذا از هرگونه رفتار سلیقهای و غیر قانونی بایستی پرهیز شود و چنانچه در طول این دوران اقداماتی بر خلاف قانون موجب تضییع حقوق شده است در این فرصت مورد بررسی و تجدید نظر قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: انتظار دارم صندوق مذکور، بتواند زمینه امنیت خاطر تأمین زندگی آینده جامعه روستایی را به نحوی فراهم کند که فقر، بیاعتمادی، بیماری و ... از خانه و کاشانه آنها رخت براندازد و به جای آن امید، سلامتی، سربلندی، آرامش خاطر و برقراری یک زندگی شرافتمندانه رویش کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در پایان از خدمات ارزنده مهندس موسویان، رئیس سابق این صندوق، تقدیر و تشکر کرد.