کد خبر: 1343397
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۵
آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی:

تحقق وحدت حوزه و دانشگاه در گرو اثبات اسلامی بودن همه علوم است

گروه خبرنگاران افتخاری / امیرمحسن سلطان‌احمدی: آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی در دیدار با جمعی از معاونان پژوهشی حوزه‌های علمیه، دست‌اندرکاران مراسم کتاب سال حوزه، اعضای دبیرخانه کنگره علامه حلی، مدیران انجمن‌های علمی و مدیران کتابخانه مرکزی حوزه علمیه گفت: تحقق وحدت حوزه و دانشگاه در گرو اثبات اسلامی بودن همه علوم است.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اسراء، همزمان با روز ملی پژوهش، جمعی از معاونان پژوهشی حوزه‌های علمیه، دست‌اندرکاران برگزاری مراسم کتاب سال حوزه همچنین، اعضای دبیرخانه کنگره علامه حلی، مدیران انجمن‌های علمی و مدیران کتابخانه مرکزی حوزه علمیه با حضور در محل بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی دیدار و گزارشی از اقدامات پژوهشی انجام شده در حوزه‌های علمیه را به محضر ایشان ارائه کردند.



در این دیدار، آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی با ارج نهادن هفته پژوهش، از خداوند متعال توفیق ارائه آثار پژوهشی بهتر و برتر را برای پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی مسئلت کرد.



وی همچنین، در سخنانی با اشاره به سابقه درخشان تاریخی کشورمان در تولید علم و ارائه آثار فاخر پژوهشی اذعان کرد:

انسان در برابر هر نعمتی مسئول است، در قیامت درباره استعداد علمی که خداوند به یک ملت داده است از آن ملت سؤال می‌شود که این استعداد را در کجا و در چه راهی صرف کرده‌اید؟.



استاد برجسته حوزه علمیه با بیان پاره‌ای از خدمات ارزشمند علمای ایرانی به اسلام و تشیع بیان کرد: اساس مباحث علمی حوزه‌های علمیه مانند کتب اربعه محصول کار محققان و پژوهشگران ایرانی است که در آسمان علم و فقاهت همچون ستارگان فروزان می‌درخشند.



وی ادامه داد: در کنار این استعداد خدادادی به حمدالله دست‌ محققان ما از نظر منبع نیز پر است برخلاف تحقیقات علمی غرب که سبقه علمی ندارد چراکه آن‌ها منبع یعنی کتاب و سنت را در اختیار ندارند.



آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی در فراز دیگری از سخنان خود با انتقاد از کسانی که اجماع را همتراز با سنت در مباحث علمی می‌دانند، افزود: اجماع اگر حجت باشد زیرمجموعه سنت است و نه در کنار و همتراز با سنت که متأسفانه برخی با بی‌توجهی به جایگاه رفیع عقل به اجماع توجه دارند در حالیکه باید عقل را شکوفا کرد تا مانند یک چراغ مسیر علم را روشن کند.



وی با بیان اهمیت وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد: اگر حوزه اثبات کند که علم اگر علم است غیر دینی نخواهد بود و محال است که علم غیر دینی داشته باشیم وحدت حوزه و دانشگاه محقق خواهد شد زیرا همان‌گونه که در حوزه‌های علمیه قول خداوند مورد بررسی قرار می‌گیرد، در دانشگاه نیز به بررسی فعل خداوند می‌پردازند.



آیت‌ا‌لله‌العظمی جوادی آملی در ادامه بیان کرد: ما اساساً علم غیر دینی نداریم، تمایز علوم و تمایز روش‌ها به تمایز موضوعات است، لذا اگر موضوع دینی بود، علم دینی می‌شود و روش هم دینی می‌شود ولی اگر موضوع غیر دینی شد روش هم غیر دینی می‌شود.



وی با اشاره به نقل حدیثی از امام معصوم توسط شخص کافر خاطرنشان کرد: شخص کافری که سخن از امام معصوم نقل می‌کند حرف اسلامی می‌زند گرچه خود مسلمان نیست لذا می‌توانیم عالم غیر مسلمانی داشته باشیم که علم اسلامی تولید می‌کند و بر عکس آن نیز ممکن است.



در ابتدای این دیدار، حجت‌الاسلام عماد، معاون پژوهش حوزه در سخنانی با تأکید بر رشد فعالیت‌های پژوهشی در حوزه عنوان کرد: نیازهای متعدد و روزافزون و پیچیده اجازه توقف در یک سطح را به ما نمی‎دهد، باید متناسب با نیازهای روز، به روند تولید علم و دانش در حوزه کمک کنیم.



وی افزود: وضعیت پژوهش در حوزه پس از انقلاب اسلامی با زمان پیش از آن قابل مقایسه نیست و امروزه شاهد رشد بسیار خوبی در این عرصه هستیم.



معاون پژوهش حوزه تصریح کرد: در کنار این آثار و مجلات و کتب، شاهد شکوفایی حوزه در عرصه پژوهش در میان طلاب جوان بوده‎ایم و پژوهش و آثار پژوهشی در حوزه اسلام‌شناسی و مطالعات راهبردی در شرایط فعلی نشان‌دهنده رشد روزافزون فرهنگ پژوهش درحوزه است.

captcha