حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد الحسینی، کارشناس گروه تاریخ و سیره مرکز نور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به نقش شبکههای اجتماعی اظهار کرد: نقش شبکههای اجتماعی هماکنون نقش غیرقابل انکار، مهم و تأثیرگذار در دنیای امروز به ویژه در دنیای دیجیتال است.
وی افزود: اگر شبکههای اجتماعی با مدیریت، نظارت و کنترل داخلی در کشور با شرایط فرهنگی و بومی خودمان راهاندازی شود، به مراتب می تواند مفیدتر و تأثیرگذارتر از شبکههای اجتماعی همچون فیسبوک و توییتر باشد.
کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: اکنون بسیاری از مباحثی که در فیسبوک و توییتر مطرح میشود با فرهنگ دینی، اسلامی و ایرانی ما همخوانی ندارد. به هر حال ما باید بیاییم شبکههای داخلی خودمان را راهاندازی کنیم که این امر بسیار میتواند تأثیرگذار باشد.
وی بیان کرد: البته نمونههای شبکههای اجتماعی داخلی را میتوان در برخی از نهادها، ادارات و مراکز فرهنگی به صورت درون سازمانی مشاهده کرد که آنها از شبکههای اجتماعی خارجی الگوبرداری کردهاند و بسیار در فرهنگ کارکنان، ارتقاء سطح سوادی و مشارکتشان در بحث اجتماعی، روابط و تعاملها تأثیرگذار بوده است.
باید به سمت توسعه شبکههای اجتماعی داخلی سوق یابیم
حجتالاسلام الحسینی اظهار کرد: ما باید حتماً به این سمت و سو برویم که یک سری نهادهای ذیربط وارد میدان شوند و به توسعه و گسترش شبکههای اجتماعی داخلی بپردازند.
وی با اشاره به ضعف شبکههای اجتماعی داخلی گفت: در بحث شبکههای اجتماعی داخلی، ما علاوه بر ضعف مدیریتی، دچار ضعف فرهنگی هستیم. ما به نوعی عادت کردهایم که با هر پدیده نوظهوری که روبرو میشویم، ابتدای کار به سراغ استفادههای غیرمرتبط، غیرمجاز وبه نوعی دنبال یک سری عقده گشاییهای فرهنگی خودمان برویم.
کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: در بحث شبکههای اجتماعی داخلی، دچار ضعف فرهنگی و فقر فرهنگی که در طبقات مختلف جامعه موج میزند، هستیم. معمولاً تبلیغات رسانهای که خارجیها با هزینههای گزاف و گستردگی کاری که دارند، از جذابیتهای فرهنگی وغیر فرهنگی در شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و بسیار هم این جذابیتها میتواند در اقشار مختلف جوامع تأثیرگذار باشد.
وی بیان کرد: فرهنگ ناب اسلامی بخشهای مختلفی دارد و از میان بخشها، بخش تاریخ و سیره اهل بیت(ع)، نحوه زندگی و تعامل است که میتوان آن را به مسائل اجتماعی و فرهنگی تعمیم داد. ما متأسفانه در این زمینه خوب کار نکردهایم و نتوانستهایم به خوبی به زوایای زندگی معصومین بپردازیم.
حجتالاسلام الحسینی اظهار کرد: در قرآن، مباحث مختلف بسیاری وجود دارد که میتوان این مباحث را از دل قرآن استخراج کرد و در همین شبکههای اجتماعی ترویج داد. در این شرایط همه کاربران جوامع میتوانند در آن مشارکت داشته باشند و در این حالت فرهنگ قرآنی و اسلامی فراگیرتر و همهجانبهتر میشود.
خطرات شبکههای اجتماعی بسیار است
وی افزود: خطرات شبکههای اجتماعی خارجی بسیار است و سبب تزلزل بنیان خانواده، تزلزل دینی افراد، تزلزل شخصیتی میشود. همچنین به دلیل نشر اطلاعات، تصاویر و فیلمها در شبکههای اجتماعی با مشکلات بسیاری روبرو خواهند شد. اگرچه شبکههای اجتماعی داخلی میتواند فوایدی داشته باشد اما خطرات آن بسیار است که مهمترین آن تزلزل بنیاد خانواده از طریق شبکههای اجتماعی و ماهوارهای است.