کد خبر: 1347421
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۱
حجت‌الاسلام سالک:

حرکت‌های سیاسی بدون توجه به مبانی فرهنگ دینی، اصیل نخواهد بود

گروه سیاسی: رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اهمیت کارآمدی حرکت‌های سیاسی گفت: حرکت‌های سیاسی منهای مبانی ارزشی و فرهنگ دینی اصیل نخواهد بود، زیرا سیاست باید ذیل فرهنگ باشد و فرهنگ در جمهوری اسلامی یک مسئله فرعی نیست.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین احمد سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درگفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به لزوم توجه عمیق به مسائل فرهنگی گفت: یکی از مسائل مهم برای بهبود وضعیت فرهنگی کشور، وضع قوانین درست در دستگاه‌های حکومتی و ایجاد قوانین مبنایی در حوزه فرهنگ است.

وی عنوان کرد: یک محور دیگر برای بهبود وضعیت فرهنگی کشور، وجود مجریان آموزش دیده در مسائل فرهنگی است که متاسفانه مشاهده می‌شود کسانی برای مسائل فرهنگی مسئولیت می‌پذیرند که آشنایی با مسائل اولیه فرهنگی را ندارند.

عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه یک مسئول فرهنگی در کنار آشنایی با اولیات فرهنگ باید در دین‌شناسی نیز کارشناس باشد، افزود: متاسفانه بسیاری از مجریان فرهنگی کشور اسلام‌شناس، دین‌شناس و ارزش‌شناس نیستند تا بتوانند با استفاده از سرچشمه دین برای مشکلات فرهنگی مردم چاره‌جویی کنند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این رابطه عنوان کرد: به طور مثال یکی از مسائل فرهنگی و دینی بحث عفاف و حجاب است، ما برای اینکه بتوانیم این مسئله را به پیش ببریم نیازمند قانون هستیم و تدوین این قانون باید توسط کسانی انجام شود که در عین آشنایی با مسائل فرهنگی دین‌شناس نیز باشند.

عضو جامعه روحانیت مبارز در بخش دیگر این گفت‌و‌گو  با اشاره به اهمیت کارآمدی حرکت‌های سیاسی گفت: حرکت‌های سیاسی منهای مبانی ارزشی و فرهنگ دینی اصیل نخواهد بود، زیرا سیاست باید ذیل فرهنگ باشد و فرهنگ در جمهوری اسلامی یک مسئله فرعی نیست و اولویت در همه مسائل و مخصوصا سیاست، فرهنگ اسلامی ماست.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با ذکر اینکه تهاجم فرهنگی مسئله مهمی است که نباید در هیچ زمانی به فراموشی سپرده شود، افزود: رهبر معظم انقلاب از سال‌های گذشته نسبت به شبیخون و تهاجم فرهنگی دشمن مسئولان را آگاه کرده‌اند، باید مشخص شود که مسئولان تا چه حد برای رفع این دغدغه معظم‌له مصمم بوده‌اند.

عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اهمیت دانشگاه‌ها عنوان کرد: دانشگاه‌ها نباید جولانگاه مسائل سیاسی باشد، لذا رؤسای دانشگاه‌ها و کسانی که در دانشگاه مسئولیت دارند باید افراد صالح و سالمی باشند و آنها اگر بخواهند یک‌جانبه جریان‌سازی کنند مشکلات دانشگاه‌های کشور مخصوصا در حوزه فرهنگی و علمی بیشتر خواهد شد.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مورد خصوصی‌سازی فرهنگ گفت: فعالیت‌های فرهنگی بسیار گسترده است و دولت نمی‌تواند به تنهایی از عهده آن برآید و مشارکت مردم در حوره فرهنگی ثمرات فراوانی داشته و خواهد داشت؛ دولت هر چند دارای وزارتخانه تخصصی و سازمان‌های فرهنگی متعدد است اما نمی توان نقش مردم را در حوزه فرهنگ ناچیز دانست.

عضو جامعه روحانیت مبارز عنوان کرد: به طور مثال در اصفهان بیش از 800 کانون فرهنگی در کنار 1000 هیئت مذهبی فعال است، تشکیلات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی نمی‌تواند مسئولیت 800 کانون فرهنگی را فقط در اصفهان به دوش بکشند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ‌پایان گفت: رهبر معظم انقلاب تأکید دارند که دولت باید از این ظرفیت مردمی برای پیشبرد اهداف فرهنگی به درستی استفاده کند و نباید از این ظرفیت بزرگ مردمی در حوزه مسائل فرهنگی غفلت شود.

captcha