قاسم جعفری، عضو کمیسین آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با بیان اینکه سال 88 یکی از نقاط عطف در تاریخ جمهوری اسلامی است و مسائلی که در این سال به وقوع پیوست بسیار پیچیده بود، اظهار کرد: 8 ماهی که بعد از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری تا 9 دی به طول انجامید، خلاصه شدهای از 8 سال دوران دفاع مقدس بود و بلکه بیش از آن دوره تأثیرگذار بود.
وی خاطرنشان کرد: دشمن در این برهه تمام سوارهنظام، پیادهنظام، سختافزارها و نرمافزارهای خود را به کار گرفت تا انقلاب و نظام اسلامی را دچار چالش کند و با مشکلات جدی روبرو سازد؛ عدهای نیز در این میان قاعده بازی، دموکراسی و قانون را فراموش کردند.
منتخب مردم بجنورد در مجلس افزود: انسانهای عاقل اگر در مسئلهای حقی داشته باشند اما مصالح عمومی و سرنوشت ملتی تحتالشعاع قرار گیرد، از حق خود می گذرند؛ اما در سال 88 برخی که متوهم شده بودند، اما میدانستد مسیری که طی میشود باطل است، بر سر گفتههایشان اصرار و لجاجت داشتند و در ابعاد مختلف برای نظام مشکلات جدی به وجود آوردند.
جعفری با تأکید بر اینکه نظام، رهبری و دلسوزان انقلاب مراحل امر به معروف و نهی از منکر را به درستی در ارتباط با سران این جریانات طی کردند، گفت: آنها با خیرخواهی به صورت آشکار و نهان فتنهگران را نصیحت کردند و سخنان امام راحل را متذکر شدند، اما افرادی که در صحنه بودند، نپذیرفتند و مسیر خود را ادامه دادند و دشمنان نیز از زمینه ایجاد شده سوءاستفاده کردند تا بتوانند با یک انقلاب رنگین، اهداف خود را علیه نظام جمهوری اسلامی پیاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: ابعاد روشنتری از این ماجرا روز به روز برای مردم مشخصتر شد؛ روشنگریهای رهبر معظم انقلاب نیز اتمام حجتی برای مسئولان و مردم شد و همین امر باعث شد افرادی که با اعتقاد به تداوم راه امام و شهدا رأی داده بودند، دست از حمایت فتنهگران بردارند اما عدهای سر عقل نیامدند و مسیر خود را ادامه دادند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تأکید بر اینکه حضور مردم تمامکننده بود و مثل همیشه انقلاب را نجات داد، اظهار کرد: 9 دی مصداق بارز نصرت خداوند در پی حضور مؤمنان بود تا انقلاب و میراث ماندگار شهدا نجات یابد؛ این حضور به قدری مهم بود که دشمن را وادار به هزیانگویی کرد چرا که عدهای حضور مردم در وسعت 18 مایلی را حقّه تلویزیونی خواندند و عدهای نیز حضور میلیونی مردم در صحنه را برای دریافت ساندیس رایگان تعبیر کردند.
وی تصریح کرد: اگر 9 دی یکی از ایامالله خوانده میشود، برای این است که مردم بار دیگر بعد از سه دهه نشان دادند همچون روزهای اول انقلاب در صحنه حضور دارند و از انقلابی که خودشان به وجود آوردهاند، دفاع میکنند و به راحتی و ارزانی آن را از دست نخواهند داد.
جعفری بصیرت و ولایتمداری مردم را رمز موفقیت 9 دی دانست و گفت: در این روز مردم ثابت کردند که تا چه میزان قدر اکسیر ولایت را می دانند؛ آنچه باعث شد نظام جمهوری اسلامی در مقابل تمامی طوفانها و حوادث سیاسی و اجتماعی حفظ شود، ولایتمداری و توجه مردم به این مسیر بود.
وی تکریم 9 دی را ضروری عنوان کرد و افزود: در این روز مردمی تکریم میشوند که هوشیارانه به میدان آمدند؛ همچنین در این روز میراث ماندگار شهدا و انقلاب تکریم میشود.
این نماینده مجلس نهم با اشاره به سخنان عدهای که اذعان میکنند باید اتفاقات سال 88 فراموش شود، گفت: افرادی که این روزها به ظاهر از باب نصیحت و خیرخواهی سخنانی ایراد میکنند و معتقدند هر چه بوده تمام شده و باید فرصت دوستی را غنیمت شمرد، بدانند که فاجعه و ضایعهای که در سال 88 برای انقلاب به وجود آمد، به راحتی فراموش نمیشود و نمیتوان از فتنهگران گذشت.
جعفری خاطرنشان کرد: همانطور که در قرآن کریم ذکر شده است، «الفتنه اشدّ من القتل»؛ ممکن است در قتل یک نفر کشته شود و قاتل بخشوده شود اما فتنه آتش برافروختهای است که میتواند قرنها طول بشکد و موجب قتلهای مختلف و پی در پی شود.
وی خاطرنشان کرد: در این مسئله ساکتین فتنه و کسانی که در این جریان شریک بودند و یا مفتون واقع شدند، باید پاسخگوی مردم باشند و نمیشود از هر کسی که نسبتهای ناروا به این نظام نثار کرد به راحتی گذشت؛ چرا که این مسئله منطقی نیست و باید کاری کنیم که صلابت و منطقیبودن نظام حفظ شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تأکید بر ضرورت اجرای عدالت گفت: اگر با کسانی که عامدانه در فتنه نقش داشتهاند و در تشدید پندار فتنه کمک کردند با مسامحه برخورد شود، عدالت کنار گذاشته میشود.