کد خبر: 1347893
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۶
در سفر اعضای انجمن صنفی خبرنگاران قم به عسلویه عنوان شد؛

صرفه‌جویی در مصرف با استناد به آیات قرآنی

گروه خبرنگاران افتخاری / جلال بیطرفان: اصولاً نگاه قرآن به مسئله اقتصادی نگاهی در راستای بهره‌وری مناسب از امکاناتی است که خداوند متعال در اختیار بشر به طور مستقیم و یا با تولید و کار قرار داده است.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در سفر انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران استان قم به عسلویه، سیدمحمد طباطبایی، یکی از مسئولان روابط عمومی پارس شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: با توجه به حلول فصل سرما و افزایش مصرف گاز ازسوی مردم، در صورت عدم همیاری مردم و صرفه‌جویی در مصرف گاز، گازرسانی به برخی از شهرها دچار افت و یا مشکل خواهد شد.



وی افزود: با توجه به افزایش سرما و به تبع آن مصرف گاز درکشور، هم‌اکنون تولید گاز در پارس جنوبی که بیش از 40 درصد گاز کشور را تأمین می‌کند، به اوج خود رسیده است و با توجه به توان تولید ما، درصورت عدم صرفه‌جویی مردم در مصرف گاز، هموطنان عزیز ما در برخی از شهرها در تأمین گاز خود دچارمشکل خواهند شد.



طباطبایی خاطرنشان کرد: درصورت صرفه‌جویی 5 تا 10 درصدی مردم درمصرف گاز، ما از این مرحله بدون هیچ مشکلی گذر خواهیم کرد اما در صورت عدم این صرفه‌جویی، برای تأمین گاز برخی از شهرها دچار مشکل خواهیم شد.



مدیر انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران استان قم نیز بیان کرد: صرفه‌جویی در زمان بحران معنا و مفهوم تازه‌ای پیدا می‌کند، اگر جامعه‌ای دچار بحران در یک یا چند کالای اقتصادی شد باید همگان چنان تلاش کنند تا از آن رها شوند در این زمان است که صرفه‌جویی گاه به معنای کم‌ مصرف در حد اعتدال و میانه است که تنها نیازهای اساسی و اصلی شخص و یا جامعه پاسخ داده شود.



هادی دریس افزود: آیه ۱۴۱ سوره مبارکه انعام به مسئله اعتدال در مصرف اشاره دارد که همان معنای صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف در اقتصاد امروز جهان است. خداوند در این آیه اعتدال در مصرف و دوری از اسراف و تبذیر را اصلی مهم در هزینه کرد اموال اقتصادی برشمرده و در آیه ۳۱ سوره اعراف و نیز ۲۶ سوره اسراء و همچنین، ۶۷ سوره فرقان برآن تأکید می‌ورزد.



وی تصریح کرد:  درحقیقت از نظر اسلام و قرآن، اعتدال در مصرف و میانه‌روی و صرفه‌جویی به معنای مصرف درست و متناسب، اصلی اساسی و از اصول نخستین اقتصاد اسلامی است که مؤمنان برای دستیابی به کمال شخصی و جمعی و امت اسلامی برای رسیدن به جامعه نمونه و برتر باید آن را در نظام اقتصادی خویش درنظر گیرند.



یادآور می‌شود، در این دیدار اعضای انجمن صنفی خبرنگاران قم و خبرنگاران رسانه‌های مختلف با ارائه گزارشی از فعالیت‌های خود مقوله صرفه‌جویی در مصرف گاز به‌ویژه در فصل سرد سال را از موضوعات بسیار مهم عنوان کردند.

captcha