به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله حسینی بوشهری، شنبه، 14 دیماه، در دیدار با اعضای هستههای گزینش استان قم، گفت: اسلام اهمیت بسیار زیادی به بحث گزینش نیروی انسانی میدهد و آن را از مهمترین امور برای پیشبرد اهداف حکومت میداند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: گزینش، مبنای هر نوع حرکت سازنده در کشور است؛ نیروی انسانی در هر دولت و حکومت و جامعهای، مهمترین رکن پیشرفت است.
مدیر حوزههای علمیه کشور اظهار کرد: در همه نظامها و حکومتها، الگوها و شرایط خاصی برای جذب نیرو وجود دارد ولی هیچ کدام از آنها حساسیتها و دقتها و ظرافتهای اسلام را لحاظ نکردهاند.
ذکر مبانی گزینش کارگزاران در عهدنامه مالک اشتر
وی گفت: در عهدنامه مالک در حکومت مصر که از سوی امام علی(ع) بیان شده است، مبانی و مضامین بسیار عجیبی در خصوص دقتهای اسلام در به کارگیری کارگزاران بیان شده است که دقت به آنها میتواند بسیاری از مشکلات این بخش را در کشور مرتفع سازد.
مدیر کارآمد باید در شرایط بحرانی بهترین تصمیم را بگیرد
حسینی بوشهری بیان کرد: یکی از دقتهایی که اسلام و امام علی(ع) به وزرا و کارگزاران خویش توصیه میکردند، این بود که هر شغل باید متناسب با شاغل باشد؛ مدیریت در اسلام، مدیریت معمولی نیست که یک مدیر از یک منبع مالی وسیع و بدون دغدغه مدیریت کند؛ بلکه باید در شرایط بحرانی و حساس بهترین تصمیمها را اتخاذ کند.
خلاقیت در تصمیم گیری در شرایط بحرانی؛ از ویژگیهای مدیران
وی گفت: خلاقیت در تصمیمگیری در شرایط بحرانی از جمله مهمترین خصایص یک مدیر و کارگزار است؛ از همین روی برای جذب نیروها باید به دنبال افرادی باشیم که توان تصمیمگیری در شرایط بحرانی را داشته باشند؛ از همین روی است که در هستههای گزینش باید گروههای مشورتی ایجاد شود و سوالات و مراحلی پیش بینی شود که بر اساس آنها بتوان نیروهای خلاق را شناسایی کرد.
مدیر حوزههای علمیه اظهار کرد: مدیران گزینش در کشور باید در شناسایی و جذب استعدادهای علمی و مدیریتی فعالتر عمل کنند؛ استعدادها نباید معطل بمانند و باید در بهترین مکانها به کار گرفته شوند.
وی افزود: کارگزاران گزینشی در جامعه اسلامی باید همیشه از خدا بخواهند که انتخابهایشان بهترین انتخاب باشد و در این راه دعا را هیچ گاه نباید فراموش کنند چون این انتخابها با مصالح مردم و نظام سر و کار خواهد داشت؛ مسئله توانایی، قدرت علمی و روحی و روانی بسیار مهم است که باید در همه انتخابها مورد توجه واقع شود.
طرح ملاکهای انتخاب رهبر از سوی حضرت موسی(ع) در انتخاب هارون
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: خداوند نیز در قرآن کریم به مسئله کارگزینی و انتخاب، اهمیت بسیار داده است که از آن جمله میتوان به ملاکهای انتخاب رهبر از سوی حضرت موسی(ع) در داستان انتخاب هارون اشاره کرد.
وی ادامه داد: امام علی(ع) چهار ویژگی به حاشیه رفتن اصل و اصلی شدن حواشی، روی کار آمدن انسانهای سست عنصر و به حاشیه بردن انسانها و مدیران قوی و لایق و فاضل را مایه ضعف و سستی در نظام و دولت بر میشمرند.
حسینی بوشهری عنوان کرد: مدیران گزینش نباید در شغل خود دچار ضعف و خلل و روزمرگی شوند زیرا انتخابهای آنها بسیار مهم است و باید برای تک تک این انتخابها در درگاه الهی و حقوق ملت و نظام پاسخگو باشند.