به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، همایش همه واقف باشیم با حضور حجتالاسلام والمسلمین قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز، حجتالاسلام والمسلمین محمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران، چاوشی، معاون سیاسی - امنیتی استاندار تهران و جمعی از مدیران ادارات اوقاف و رؤسای ادارات و همچنین، خادمان امامزادگان، متولیان موقوفات و اصحاب رسانه برگزار شد.
بنابراین گزارش، در این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین محمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران با بیان اینکه حدود 9 هزار و 426 موقوفه متصرفی در استان تهران وجود دارد، گفت: نزدیک به یکچهارم از آنها از هزار تومان تا درآمدهای بالای میلیارد دارند و بقیه مثل مساجد یا انتفاعی هستند یا درآمدی ندارند.
وی افزود: اطلاعات دقیقی از تعداد مساجد در تهران نداریم و آمار اختلافی بین اوقاف، مرکز رسیدگی به امور مساجد، شهرداری و سازمان تبلیغات به دلیل مدیریت چندگانه در امر مسجد اعلام میشود.
محمدزاده با اشاره به اینکه در جمعبندی آمار این مراکز نزدیک به چهار هزار مسجد در تهران وجود دارد، گفت: اگر این تعداد به همراه حوزههای علمیه، بیمارستانها و درمانگاهها را از مجموع موقوفات استان تهران کم کنیم، در کل حدود هزار و 560 موقوفه درآمد دارند.
وی با بیان اینکه بخش دیگری از موقوفات، متصرفینی دارند که به هر علت رابطه حقوقی و شرعی با اوقاف ایجاد نکردهاند، تصریح کرد: به عنوان مثال نزدیک به 100 هزار نفر متصرف موقوفات در شهر پاکدشت وجود دارد که 92 هزار نفر آنها رابطه استیجاری با ما ندارند در حالیکه نیت تمام این موقوفات در رابطه با ایتام است که اگر پرداخت شود، دیگر نیازی به موقوفات جدید درباره ایتام نداریم.
مدیرکل اوقاف استان تهران همچنین، گفت: 306 بقعه در سراسر استان تهران وجود دارد که 356 امامزاده در آنها مدفون هستند و نزدیک به 60 بقعه از میان آنها نذورات دارد و بیش از 200 بقعه هیچ نوع نذوراتی ندارد و حتی خادم آنها به صورت افتخاری و تبرعی خدمت میکند.
محمدزاده همچنین، با اشاره به وظایف سازمان اوقاف و امور خیریه در رابطه با فعالیتهای قرآنی اظهار کرد: برگزاری مسابقات قرآن از سطح شهرستان تا بینالمللی و همچنین، تربیت حافظان قرآن کریم دو وظیفه و مسئولیت عمده ماست که هماکنون حدود 40 هزار نفر در طرح تربیت حافظان کل قرآن کریم شرکت کردهاند.
در ادامه این همایش، چاووشی، معاون سیاسی استاندار تهران نیز با تأکید بر ضرورت فرهنگسازی برای نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه گفت: در استان تهران کارگروه اجتماعی، فرهنگی در این زمینه تشکیل شده که راههای نهادینه کردن این سنت حسنه را با حضور دستگاههای ذیربط بررسی میکنیم.
وی از آمادگی استانداری تهران برای هرگونه حمایت از اوقاف و موقوفات با همکاری دستگاههای ذیربط خبر داد و افزود: امیدواریم بتوانیم مدیریت نهادهای فرهنگی همچون مساجد را متمرکز کنیم تا از موازیکاری جلوگیری شود.
معاون سیاسی استاندار تهران همچنین، خواستار همکاری ائمه جماعت و روحانیون مستقر در امامزادگان برای دریافت کمکهای مردمی جهت کمک به ساخت صحن حضرت زهرا(س) در نجف اشرف و طرح توسعه حرم امام علی(ع) شد و افزود: این کار به همت ستاد بازسازی عتبات عالیات استان تهران در 220 هزار متر مربع به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای عمرانی در اماکن مقدسه آغاز شده و درخواست داریم ائمه جماعت و مبلّغان در فضای امامزادهها نسبت به تشویق مردم و جمعآوری کمکهای مردمی همکاری لازم را داشته باشند.
بنابراین گزارش، در ادامه این مراسم از سردار سرلشگر رحیمصفوی به عنوان رئیس هیئتامنای امامزادگان عینعلی و زینعلی(ع)، جمال جعفریان، متولی موقوفه حاج عبدالوهاب تهرانی، اکبر هوشمند از مدیران کل استانداری تهران، افضل، محمدجواد آخوندی، معاون فرهنگی، پرورشی شهرستانهای تهران، رامین اردستانی، سیدامیر محقق، محمود رمضانی از خادمان بقاع متبرکه، حسن قالبی، رئیس اداره قرآن و عترت آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران، مصطفی آقابیگی، ناصر بخار صادقی، کامران شهریوری، سیدمهدی رضایی، امام جماعت بقعه شمسالدین محمد، به عنوان فعالان عرصه وقف و بقاع متبرکه تجلیل شد.
همچنین، از میان فعالان رسانهای نیز غفار مهردوست از خبرگزاری ایسنا، سمیه نجفی گزارشگر رادیو صدای آشنا و رادیو فرهنگ، معصومه آقاامینی خبرنگار ایرنا، صدیقه توانا خبرنگار روزنامه کیهان از برگزیدگان رسانهای این همایش بودند.