کد خبر: 1350666
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۶
رئیس مرکز ملی پاسخگویی به شبهات دینی:

آگاهی، تهدیدهای شبکه‌های اجتماعی را به فرصت مبدل می‌سازد

گروه فضای مجازی: حجت‌الاسلام مخدوم گفت: باید از شبکه‌های اجتماعی که می‌تواند تهدید به شمار آید به عنوان یک فرصت استفاده کرد.


حجت‌الاسلام والمسلمین علی مخدوم، رئیس مرکز ملی پاسخگویی به شبهات دینی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تبلیغ شبکه‌های اجتماعی داخلی اظهار کرد: در توسعه شبکه‌های اجتماعی داخلی در حوزه امکانات ضعیف هستیم و در این حوزه باید بتوانیم سرویس کامل را به کاربران داخلی ارائه دهیم. برای مثال ما سال‌ها تلاش کردیم تا کاربران داخلی از پست‌های الکترونیک خارجی کمتر استفاده کنند وقتی نتوانستیم امکانات لازم را در اختیار کاربر قرار دهیم، نباید اصرار داشته باشیم که از سرویس‌های خارجی استفاده کنیم.



وی افزود: زمانی که کاربران از سرویس داخلی استفاده می‌کنند،  امکانات آن سرویس به لحاظ امنیت، اطلاعات و فنی قابل مقایسه نیست و این ظرفیت‌ها قابل رقابت با آن سرویس خارجی نیست.



رئیس مرکز ملی پاسخگویی به شبهات دینی تصریح کرد: یکی از نیازهای شبکه‌های اجتماعی داخلی این است که به لحاظ حمایت‌های دولتی یا به هر شکل دیگر تقویت شود. این شبکه‌ها نیازمند این موضوع است که امکانات متناسب قابل رقابت داشته باشد.



وی بیان کرد: کاربران در شبکه‌های اجتماعی داخلی باید احساس امنیت داشته باشند و این اطمینان‌بخشی باید در این شبکه‌ها به لحاظ فرهنگی و فنی نهادینه شود.



کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی داخلی به دنبال اعتماد هستند



حجت‌الاسلام مخدوم اظهار کرد: کاربر ایرانی زمانی که می‌بیند در فضای داخل کشوراین سرویس ارائه می‌شود و می‌تواند به آن اعتماد کند و بخشی از شرایط فرهنگی و روانی را جبران کند و زمانی که می‌بیند استحکام فنی آن مجموعه به گونه‌ای است که اطلاعاتش مورد هک قرار نمی‌گیرند و شرایط قابل قبولی خواهد داشت این علاقمندی سبب سوق یافتن به سمت شبکه‌های اجتماعی داخلی می‌شود.



وی یادآور شد: استفاده از شبکه‌های اجتماعی داخلی به نوعی فرهنگسازی است که باید در این زمینه جدی عمل کنیم. ما باید نسبت به اینکه می‌توانیم برخی از سرویس‌ها را در داخل تولید کنیم و در ادامه برایش امنیت تعریف کنیم.



رئیس مرکز ملی پاسخگویی به شبهات دینی با اشاره به خطرات شبکه‌های اجتماعی تصریح کرد: این شبکه‌های اجتماعی به همان میزان که می‌توانند برای‌مان یک فرصت باشد، یک تهدید هم هست. به همان نسبت که امکان ارتباط میان کاربران وجود دارد طبیعی است که این ارتباط در اشکال مختلف می‌تواند آسیب‌زا باشد.



وی یادآور شد: ما در زمینه فرهنگسازی هنوز نتوانسته‌ایم عملکرد خوبی داشته باشیم. ما باید تهدیدهای ناشی از شبکه‌های اجتماعی خارجی را جدی بگیریم و به نوعی آموزش دهیم تا کاربران در جریان این مسائل باشند.



صرف گفتن آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی کافی نیست



حجت‌الاسلام مخدوم اظهار کرد: صرف گفتن آسیب‌های ناشی از شبکه‌های اجتماعی خارجی با توجه به روحیه کاوش‌گر جوانان به راحتی امکان پذیر نیست بلکه باید به مرور این آسیب‌ها با برنامه‌ریزی درستی به کاربران تبیین شود.



وی یادآور شد: رسانه ملی، مطبوعات و همه کسانی که نسبت به فرهنگ در این جامعه سهم دارند، باید برنامه‌ریزی کنند و ظرفیت استفاده درست از شبکه‌های اجتماعی را جابیندازند. ما باید از این شبکه‌های اجتماعی که برای‌مان تهدید به شمار می‌رود باید با آگاهی برای تربیت جامعه از آن استفاده کنیم. اشتراک دانایی در رشد و بالند گی فرد، اثر می‌گذارد و همان آشنایی سبب ارتقا انسانیت، اخلاق و معاشرت می‌شود.

captcha