کد خبر: 1344833
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۲
مدیر پورتال تخصصی «مناظره و گفتگو» بیان کرد:

شبکه‌های اجتماعی؛ ابزاری برای ایجاد همگرایی بین متخصصان علوم

گروه فضای مجازی: مدیر پورتال تخصصی مناظره و گفتگو گفت: تقویت پیوندهای درونی بین افراد، جامعه را در برابر تهاجم‌ فرهنگی، محافظت می‌کند؛ شبکه‌های اجتماعی می‌توانند همگرایی میان متخصصان علوم مختلف نیز ایجاد کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد پیکری، مدیر پورتال تخصصی «مناظره و گفتگو» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به ضرورت توسعه شبکه‌های اجتماعی داخلی اظهار کرد: از آنجا که انسان، موجودی اجتماعی است به این معنی که خداوند به گونه‌ای او را آفریده که در تعامل با همنوعانش ادامه حیات دهد، بنابراین ضرورت ارتباط از طریق فضای واقعی و مجازی برای انسان امری فطری است.

وی ادامه داد: اگر انسان در خانه‌ای تنها نشسته باشد، در تخیلش با آدم‌های دیگر حرف می‌زند، حتی گذشتگان خود را در خواب و بیداری در ذهن خود حاضر و تصور می‌کند، بنابر این برای پاسخگویی به این نیاز فطری، هر نوع ارتباط سالمی که بین انسانی با انسان دیگر باشد، امری ضروری است و باید به آن پرداخته شود.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: شبکه‌های اجتماعی هم در همین چارچوب قرار می‌گیرند؛ انسان‌ها دوست دارند با کمترین زحمت با سایرین ارتباط داشته باشند و شبکه‌های اجتماعی این امکان را فراهم می‌کنند.

قرآن کریم به ارتباط سالم تأکید بسیار دارد

وی بیان کرد: از لحاظ مبانی درون دینی، هم قرآن کریم و هم روایات معصومین(ع) ما را به یک ارتباط سالم با سایرین راهنمایی می‌کند و اساسا قرآن کریم، گروه گروه بودن انسان را مبنای شناخت متقابل می‌داند.

وی بیان کرد: شبکه‌های اجتماعی از لحاظ اصل وجودشان مورد تأیید مبانی درون دینی هستند و مهم نحوه ارتباط است که این نحوه ارتباط باید سالم باشد، به گونه‌ای که از اهداف کمال انسانی خارج نباشد و در مسیر هدایت باشد.

حجت‌الاسلام پیکری اظهار کرد: شبکه‌های اجتماعی داخلی به دلیل اشتراکات اجتماعی و فرهنگی جامعه موثق‌تر خواهند بود و این نقاط اشتراک، کاربران را به هم نزدیک می‌کند، بنابر این شبکه‌های اجتماعی داخلی می‌توانند از فرصت‌های اشتراک فرهنگی استفاده کنند.

وی یادآور شد: برای مثال شب یلدا که در فرهنگ‌مان یک امر متداول است، می تواند سوژه و موضوع خوبی برای شبکه‌های اجتماعی داخلی باشد تا از این شب به عنوان یک ظرف نگاه کنند و ارزش‌های فرهنگی را مظروف این ظرف قرار دهند؛ بنابر این شبکه‌های اجتماعی داخلی هم ضروری‌اند و هم می‌توانند موفق‌تر باشند.

شبکه‌های اجتماعی می‌توانند همگرایی میان متخصصان علم ایجاد کنند

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: برای مثال، اگر فارغ‌التحصیلان مقطع لیسانس، در یک دانشگاه در کشور با یکدیگر،  یک شبکه اجتماعی کوچک درست کنند، این فارغ‌التحصیلان هریک در گوشه‌ای از جامعه، شبکه اجتماعی خودشان را تبلیغ می‌کنند. در این میان شاهد تقویت پیوندهای درونی جامعه خواهیم شد یعنی همان چیزی است که ما را در مقابل تهاجم فرهنگی محافظت می‌کند.

وی بیان کرد: تقویت پیوندهای درونی جامعه ما را در مقابل تهاجم‌های فرهنگی، محافظت می‌کند و شبکه‌های اجتماعی وسیله خوبی برای این منظور می‌تواند باشد.

captcha