کد خبر: 1351062
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۹
ویژه‌برنامه‌های قرآنی دهه فجر اعلام شد؛

برگزاری صبحگاه‌ مشترک قرآنی نظامیان و تکریم چهره‌های قرآنی کشور

گروه فعالیت‌های قرآنی: شرکت‌کنندگان در نشست کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی، از برپایی صبحگاه مشترک قرآنی نظامیان و تکریم چهره‌های قرآنی کشور به‌عنوان ویژه‌برنامه‌های ایام‌الله این دهه خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز(15 دی‌)، با حضور رئیس کمیته قرآن و مسئولان و نمایندگان دستگاه‌ها و نهادهای قرآنی کشور، در سازمان دارالقرآن الکریم برگزار شد.

براساس این گزارش، در نشست کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی پس از ارائه گزارش فعالیت‌های کمیته قرآن از سوی قره‌شیخلو، یوسف افراش، معاون ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات سازمان دارالقرآن الکریم و حجت‌الاسلام‌‌و‌المسلمین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی، نمایندگان دستگاه‌های قرآنی و فرهنگی کشور به ارائه گزارشی درباره فعالیت‌های قرآنی خود در دهه فجر و ارائه پیشنهادات خود پرداختند.

حجت‌الاسلام‌‌والمسلمین ذکاوت، مشاور شبکه رادیویی قرآن، در این نشست اظهار کرد: رادیو قرآن در سی‌امین سالگرد تأسیس خود که امسال است، برنامه‌های ویژه‌ای را پیش‌بینی کرده و علاوه بر حضور فعال در مباحث قرآنی دهه فجر انقلاب اسلامی در نمایشگاه دستاوردهای قرآنی نیز حضور خواهد داشت و در این شبکه رادیویی آمادگی آن را داریم تا اخبار و رویدادهای قرآنی سازمان‌های مختلف را در دهه فجر، پوشش رسانه‌ای دهیم.

برگزاری صبحگاه مشترک قاریان و حافظان ارتش جمهوری اسلامی

وی با بیان اینکه امسال نخستین صبحگاه مشترک قرآنی نیروهای نظامی همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد، عنوان کرد: حافظان و قاریان ارتش جمهوری اسلامی ایران و ستاد نیروی هوایی، صبحگاه مشترکی خواهند داشت که در این صبحگاه مشترک، محفل انس با قرآن کریم نیز برگزار می‌شود.

مشاور شبکه رادیویی قرآن با یادآوری اینکه سال گذشته در راهپیمایی 22 بهمن فقط یک غرفه داشتیم، ادامه داد: امسال تلاش داریم تا در تمامی راه‌هایی که منتهی به میدان آزادی می‌شود، غرفه داشته باشیم و همچنین چند برنامه رونمایی از محصولات قرآنی رادیو قرآن را نیز برگزار خواهیم کرد.

وی با ارائه این پیشنهاد که در مراسم تکریم پیشکسوتان قرآنی از فعالان رسانه‌های قرآنی نیز تجلیل شود، اظهار کرد: به طور مثال برنامه «نورباران» رادیو قرآن از جمله برنامه‌های موفقی بوده که به تأیید مقام معظم رهبری نیز رسید و ایشان پس از شنیدن این برنامه رضایت خود را اعلام کرده بودند که البته خوب است، دست‌اندرکاران چنین برنامه‌هایی نیز تجلیل شوند.

ذکاوت در ادامه به نمایشگاه محصولات قرآنی مؤسسات قرآنی اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه یک نمایشگاه ملی است و به همین دلیل نیز بهتر است که از سفیران کشورهای اسلامی در ایران نیز دعوت شود تا در این نمایشگاه حضور داشته باشند و متوجه شوند که مردم به صورت خودجوش در فعالیت‌های قرآنی کشور مشارکت می‌کنند.

در این بخش از نشست کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی، حیدر جاودان، مدیر گروه مناسبت‌ها و مسابقات شبکه قرآن و معارف سیما، با بیان اینکه بُرد رسانه‌ای و تبلیغاتی صداوسیما نسبت به سایر رسانه‌ها به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست، اظهار کرد: از مسئولان دستگاه‌های قرآنی و فرهنگی کشور تقاضا داریم که برنامه‌های قرآنی خود برای دهه فجر را هر چه زودتر به ما اعلام کنند تا بتوانیم برنامه‌ریزی لازم برای پوشش رسانه‌ای این برنامه‌ها را از شبکه‌های مختلف سیما انجام دهیم.

وی با تأکید بر اهمیت تولید و پخش یک تیزر تبلیغاتی برای برنامه‌های کمیته قرآن دهه فجر گفت: این تیزر باید تولید و از شبکه‌های مختلف صداوسیما پخش شود و پخش این تیزر موجب خواهد شد تا اقبال خوبی به برنامه‌های قرآنی و نمایشگاه دستاوردهای قرآنی وجود داشته باشد.

 پوشش رسانه‌ای برنامه‌های کمیته قرآن به همت شبکه‌های صداوسیما

جاودان ادامه داد: هفته آینده جلسه‌ای به منظور برنامه‌ریزی برای پخش برنامه‌های دهه فجر از شبکه‌های مختلف سیما خواهیم داشت تا شبکه‌های مختلف سیما همزمان با ایام‌الله دهه فجر به پوشش مناسب برنامه‌ها بپردازند که در این میان شبکه قرآن و معارف سیما نیز برنامه‌های اجتماعی، خانوادگی، مستند، مسابقات و... را پیش‌بینی کرده و به روی آنتن می‌برد.

در ادامه سخنان نماینده شبکه قرآن و معارف سیما در کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی، مهدی قره‌شیخلو، رئیس کمیته قرآن و رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اظهار کرد: هرچند که تکریم از فعالان رسانه‌ای در عرصه قرآن نیز کار شایسته‌ای است، اما همایش تکریم چهره‌های قرآنی با توجه به مأموریت‌های سازمان در حوزه آموزش قرآن به تجلیل از پیشکسوتان قرآنی که بیش از 25 سال تدریس قرآن داشته‌اند، می‌پردازد و نمی‌توانیم این برنامه‌ را گسترده‌تر از این برگزار کنیم.

در بخش دیگری از نشست کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی، محمدرضا، مصیب‌زاده، معاون قرآن اداره‌کل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش، با بیان اینکه قرآن باید وجه اتحاد همه فعالیت‌های ما باشد، گفت: در حوزه دانش‌آموزی برنامه‌های مختلف قرآنی همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی پیش‌بینی شده و اجرا خواهد شد.

مصیب‌زاده با یادآوری اینکه ما سه محفل انس با قرآن برای دانش‌آموزان در طول سال پیش‌بینی کرده‌ایم، ادامه داد: یکی از این محافل قرآنی همزمان با ایام‌الله دهه فجر در مدارس برگزار می‌شود که مدارس موظف هستند، همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی حداقل یک محفل انس با قرآن کریم داشته باشند.

برگزاری محافل انس با قرآن در 2500 مدرسه برنامه‌ای قرآنی

وی ادامه داد: مدارس برنامه‌ای قرآنی که بیش از دو هزار و 500 مدرسه هستند، نیز در ایام‌الله دهه فجر برنامه‌های مختلف قرآنی خواهند داشت که برگزاری محفل انس با قرآن از جمله این برنامه‌ها است و همچنین در نمایشگاه دستاوردهای قرآنی که بهمن‌ماه برگزار خواهد شد، نیز وزارت آموزش و پرورش غرفه‌ای را به منظور ارائه دستاوردها و محصولات قرآنی آموزش و پرورش خواهد داشت.

در بخش دیگری از این نشست هم‌اندیشی، حجت‌الاسلام‌‌والمسلمین محمدی‌پیام، نماینده سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در کمیته قرآن، گفت: همزمان با ایام‌الله دهه فجر انقلاب اسلامی، محافل انس با قرآن کریم برگزار می‌شود که براین اساس بیش از 70 محفل انس با قرآن پیش‌بینی شده و این محافل قرآنی با حضور قاریان قرآن ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در بخش نمایشگاه دستاوردهای قرآنی نیز آمادگی حضور و ارائه دستاوردهای قرآنی خود را داریم و جدا از فعالیت نمایشگاه می‌توانیم در بخش تلاوت‌های اساتید قرآنی نیز همکاری داشته باشیم و قاریان و حافظان پیشکسوت قرآنی را معرفی کنیم تا در طول برپایی نمایشگاه به اجرای برنامه بپردازند.

در بخش دیگری از این برنامه محمد محمودی‌کیا، نماینده جهاد دانشگاهی و سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور، در کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یکی از خروجی‌ها و مولود مبارک انقلاب، برنامه‌های متنوعی را در سطح واحدهای جهاد پیش‌بینی کرده که این برنامه‌ها از سوی سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری بین‌المللی قرآن اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: برگزاری نشست‌های قرآنی از سوی سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری ایکنا، پوشش خبری و رسانه‌ای برنامه‌های قرآنی کمیته قرآن و ... از دیگر فعالیت‌هایی است که همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی از سوی جهاد دانشگاهی دنبال می‌شود.

تولید پرونده ویژه خبری برای تکریم چهره‌های قرآنی کشور

محمودی‌کیا یادآور شد: همچنین پرونده ویژه خبری به منظور تکریم چهره‌های قرآنی، معرفی و تکریم چهره‌های قرآنی و حضور در نمایشگاه دستاوردهای قرآنی مؤسسات قرآنی از دیگر برنامه‌هایی است که همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی دنبال می‌کنیم و در بخش دانشجویی نیز آثار قرآنی فراوانی داریم که قابل ارائه در این نمایشگاه است.

وی در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: دغدغه‌ای که در سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور داریم، این است که نمایشگاه‌های قرآنی بیشتر به یک ویترین تبدیل می‌شود اما پیشنهاد می‌کنیم همانطور که قرآن به عنوان سند و مرجع هویتی معرفی شده در این نمایشگاه به تبیین نقش قرآن در جامعه‌پذیری سیاسی توجه شود.

در ادامه نشست کمیته قرآن، حسین همتی، سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، اظهار کرد: نمایشگاه دستاوردهای قرآنی مؤسسات قرآنی باید به مباحث آموزشی و پژوهشی بپردازد و با رویکرد تبلیغی، ترویجی و آموزشی و پژوهشی کار کند و قرآن را از انحصار در حفظ و قرائت خارج کند.

وی ادامه داد: قرآن گستردگی زیادی دارد که نمایشگاه دستاوردهای قرآنی باید به تمامی این حوزه‌ها بپردازد و در بحث تدبر و تفسیر قرآن و سبک زندگی اسلامی نیز فعالیت داشته باشد.

captcha