کد خبر: 1352164
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۹
سبدعلی سرابی عنوان کرد:

ضرورت اعمال طرح آموزش نهج‌البلاغه در مراکز آموزشی کشور

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور خواستار اعمال طرح آموزش نهج‌البلاغه در کشور شد و گفت: اخیرا رویکرد مؤسسات نسبت به اجرای طرح‌های آموزشی نظیر صحیفه سجادیه، نهج‌البلاغه و دیگر منابع روایی توسعه یافته و در برنامه‌های آموزشی گنجانده شده است.

سید‌علی سرابی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با تأکید بر اشاعه منابع اسلامی در سطح جامعه عنوان کرد: با توجه به گستره فعالیت‌های قرآنی میان آحاد جامعه لازم است تا به منابع اسلامی به‌ویژه نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه توجه شود؛ البته باید یادآور شد که مؤسساتی در این راستا به‌ طور تخصصی عمل کرده‌اند و مورد استقبال جامعه قرآنی واقع شده‌اند.

وی در رابطه با نحوه اجرایی شدن آموزش نهج‌البلاغه توسط نهادها و مؤسسات قرآنی کشور گفت: از سال‌های گذشته تاکنون توسط مراکز تصمیم‌گیری فرهنگی، فنون و معارف نهج‌البلاغه توسعه یافته است؛ در این راستا می‌توان به اجرای طرح حفظ و مفاهیم نهج‌البلاغه از سوی مؤسسات قرآنی وابسته به کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور اشاره کرد.

سرابی مؤسسه قرآن و نهج‌البلاغه قم را از جمله مؤسسات فعال در زمینه آموزش منابع اسلامی و دینی عنوان کرد و افزود: در اوایل سال 70 مؤسسات قرآنی ـ مردمی بسیاری از سوی کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور به اجرای طرح آموزش نهج‌البلاغه در ابعاد مختلف حفظ و مفاهیم پرداختند که می‌توان فعال‌ترین مراکز این عرصه را مؤسسه قرآن و نهج‌البلاغه قم نام برد.

ضرورت گسترش منابع روایی اهل‌ بیت(ع) در کشور

قائم مقام شورای عالی قرآن با بیان لزوم توجه مؤسسات قرآنی در حیطه آموزش نهج‌البلاغه مطرح کرد: اخیراً رویکرد مؤسسات قرآنی نسبت به اجرای طرح‌های آموزش توسعه یافته است؛ ناگفته نماند که هم‌اکنون دوره‌های نظیر آموزش صحیفه سجادیه، نهج‌البلاغه و دیگر منابع روایی اهل‌بیت(ع) در سطح کشور گسترش یافتند.

این کارشناس قرآنی در ادامه بیان کرد: باید یادآور شد که در راستای ترویج معارف اهل بیت(ع) اتحادیه تشکل‌های قرآنی به اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت تغییر یافته‌ است؛ یادآور می‌شود که این مرکز نسبت به گسترش احادیث اهل بیت(ع) و روایات پیامبران توجه بیشتری دارد.

وی با تأکید بر ضرورت ارتقای مؤسسات قرآنی ـ مردمی نسبت به منابع اسلامی گفت: به‌طور طبیعی در ارتباط با نهج‌البلاغه، اغلب مؤسسات قرآنی تخصص لازم را ندارند؛ بدین دلیل که نهج‌البلاغه حاوی مطالبی در امور تربیتی، سیاستی و حکومتی است و نیاز است تا مؤسسات ارتقاء یابند.

ارتقای مؤسسات قرآنی ـ مردمی جهت توسعه فرهنگ نهج‌البلاغه

سرابی افزود: یکی از عوامل غفلت جامعه قرآنی در عرصه نهج‌البلاغه را عدم تخصص و اطلاعات است؛ در این راستا ساماندهی و نظارت مستمر متولیان قرآنی کشور نسبت به اعمال برنامه‌های مؤسسات قرآنی مردمی نیاز مبرمی است که باید در دستور کار قرار بگیرد.

قائم مقام شورای عالی قرآن به تصویب اجرای طرح آموزش نهج‌البلاغه در مؤسسات قرآنی اشاره و تصریح کرد: در جلسه اخیر اتحادیه تشکل‌های قرآنی مصوب شود تا منابع اهل بیت(ع) به ویژه نهج‌البلاغه از طریق مؤسسات در سطح کشور اجرایی شود.

لزوم حمایت متولیان قرآنی کشور نسبت به رویکرد مؤسسات در حوزه آموزش نهج‌البلاغه

وی اضافه کرد: به هر حال آنچه در حوزه منابع اسلامی گنجانده شده و در شأن و جایگاه نهج‌البلاغه است، کم رنگ جلوه یافته است؛ بر این اساس لازم است تا مؤسسات قرآنی مردمی به‌صورت کاربردی با حمایت متولیان قرآنی وارد این عرصه شوند.

این کارشناس قرآنی به شناسایی مؤسسات قرآنی ـ مردمی متخصص در زمینه آموزش سیر و سلوک اهل بیت(ع) اشاره کرد و گفت: اتحادیه تشکل‌های قرآنی عترت در نظر دارد تا مؤسسات متخصص در حوزه نهج‌البلاغه را شناسایی و اطلاعات مربوط به آموزش منابع اسلامی استخراج می‌کند.

رئیس اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور در رابطه با تشکیل ستاد نهج‌البلاغه در سطح کشور اظهار کرد: به طور خاص همین که مؤسسات قرآنی ـ مردمی در عرصه آموزش نهج‌البلاغه و متولیان قرآنی کشور به برنامه‌ریزی و نظارت بر اعمال این مراکز بپردازند، کفایت دارد و نیاز به ستاد نهج‌البلاغه نخواهد بود.

سرابی در پایان یادآور شد: همان‌طور که مؤسسات قرآنی در رابطه کارهای توسعه فرهنگ در حوزه آموزش، پژوهش، تبلیغ و ترویج فعالیت دارند باید در ارتباط با نهج‌البلاغه صورت گیرد در این راستا باید مؤسسات قرانی در این حوزه تقویت شوند.

اخبار مرتبط

....................................................................

ساماندهی حوزه فرادستگاهی مؤسسات قرآنی جهت اشاعه فرهنگ نهج‌البلاغه

captcha