اسماعیل کوثری، مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی در امور ایثارگران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بیان خاطرات، خصوصیات و زندگینامه شهدا را بهترین راه انتقال سیره این الگوها به نسل امروز معرفی کرد و گفت: با برگزاری یادوارهها و بزرگداشت شهدای هشت سال دفاع مقدس، خاطرات آن روزگاران مجدداً برای رزمندگان، خانوادهها و فرزندان شهدا و سایر افراد جامعه زنده میشود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: تجدید خاطرات شهدا و رزمندگان سبب تداعی و سوق دادن ذهن به آن دوران میشود تا بتوانیم با همان اعمال و رفتار زندگی کنیم و به فعالیت یپردازیم.
وی اظهار کرد: امروز باید از نظر رفتار، اخلاق و گفتار همانگونه که شهدا میخواستند، عمل کنیم و رفتار آنان را در زندگی سرمشق خود قرار دهیم. شهدا پیشتاز ایثار و فدارکاری در جامعه هستند و ما باید این صفات را سرلوحه خود قرار دهیم.
فرمانده سابق لشگر 27 محمد رسولالله(ص) با اشاره به وجود خاطرات بسیاری که از شهدا و رزمندگان دوران دفاع مقدس موجود است، افزود: بیان خاطرات شهدا و رزمندگان میتواند الگوی خوب و مناسبی را برای نسل جوان ارائه کند.
سردار کوثری با اشاره به تأثیر شهدا بر زندگی امروز مردم، گفت: این سیره نه تنها در جامعه خودمان، بلکه بر جامعه جهانی نیز اثر گذاشته و سبب شده است که فرهنگ ایثار، شجاعت، فداکاری، ایستادگی و مقاومت شهدا و رزمندگان الگویی شود برای مقاومت در مقابل مستکبرین عالم. بسیاری از ملتها این الگوها را سرلوحه خود قرار دادهاند که این موضوع غلو نیست، بلکه واقعیتی است که در جامعه جهانی انجام شده.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا در مجلس هم یادوارهای از شهدا برگزار میشود یا خیر، بیان کرد: بله، در اوایل این دوره از مجلس، اکثر نمایندگان را برای راهیان نور به شلمچه بردیم تا با یاد شهدا و الگوگیری از آنان، جلسات مجلس را آغاز کنیم.