عبدالحسین فخاری، دبیر کل موسسه حلال جهانی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به ضرورت نامگذارای یک روز به نام روز «غذای حلال»، گفت: نامگذاری روزها برای تمرکز بر مناسبتها و موضوعات مختلف در همه دنیا جا افتاده به طوریکه جهانیان از طریق سازمانهای مختلفی چون سازمان یونسکو نسبت به ثبت بینالمللی روزهای فرهنگی در تقویم سالیانه اقدام میکنند.
اهداف ثبت روزها با عناوین مختلف
وی در تبیین اهداف ثبت روزها با عناوین مختلف، اظهار کرد: چنین تمرکز موضوعی در یک روز خاص باعث اهتمام جهانی برای فرهنگسازی در آن زمان و حتی پس از آن میشود به طوریکه شاهد هستیم همزمان با روزهایی به نام وقف و حمایت از کهنسالان و .. تمرکز بر روی این موضوعات بیشتر و فرهنگسازی موثرتر میشود.
روزی به نام حلال مبنایی برای فرهنگسازی و همبستگی
فخاری با بیان اینکه یکسوم جمعیت جهان مسلمان ولی در همه جای دنیا پراکنده هستند، گفت: نامگذاری یک روز به نام حلال مبنایی برای فرهنگسازی و همبستگی کشورها و ملتهای مسلمان در این زمینه قرار خواهد گرفت و البته این بحث پیش از این از سوی دیگر کشورها پیشنهاد و به صورت محدود پیگیری میشد.
وی ادامه داد: ثبت یک روز به نام غذای حلال در تقویم رسمی کشورمان میتواند گام موثری برای ادامه این بحث در سطح بینالمللی و محقق شدن نامگذاری یک روز در جهان با این عنوان باشد.
تقاضای ثبت روز حلال از یونسکو
فخاری با اشاره به اینکه ثبت بینالمللی روز غذای حلال را از سازمان بینالمللی یونسکو تقاضا میکنیم، بیان کرد: برخی کشورها روز 17 ماه رمضان که سالروز نزول آیه 69 سوره انفال «فَکُلُواْ مِمَّا غَنِمْتُمْ حَلاَلًا طَیِّبًا: پس از آنچه به غنیمت بردهاید حلال و پاکیزه بخورید ... » بوده را برای چنین نامگذاری مطرح کردهاند و زمان مناسبی برای فرهنگسازی در این زمینه است زیرا ماه رمضان با برگزاری جشنوارهها و نمایشگاههای مختلفی چون جشن رمضان و نمایشگاه قرآن است.
وی افزود: بهرهمندی از ظرفیتها و برکات این ماه مبارک امکان نامگذاری یک هفته از 11 تا 17 رمضان را نیز با عنوان این روز فراهم میکند و اگر با برگزاری سخنرانیها و سمینارها همراه شود نوید بخش جا افتادن هرچه بیشتر فرهنگ غذا و کسب و کار حلال و طیب در میان مردم و جوامع اسلامی خواهد بود.
فخاری با اشاره به اینکه مکاتبات لازم برای ثبت چنین روزی در سطح بینالملل انجام شده است، اظهار کرد: پیگیریهای لازم برای ثبت بینالمللی این روز از طریق دوستان ما در ترکیه در حال انجام است و ما نیز از طریق دفتر یونسکو در ایران اقدامات لازم را انجام میدهیم.
لازم به ذکر است، ایجاد استاندارد واحد حلال از بهترین دستاوردهای سالهای اخیر بوده که در سال 2010 در استانبول ترکیه به تصویب رسید و به دنبال آن تثبیت این استاندارد در جهان، فعالیتهای تحقیقاتی برای انطباق فرآیند تولید محصولات کارخانجات بر اساس این استاندارد، همایشهای علمی، نمایشگاه های تجاری حلال، همکاری های دانشگاهی و آزمایشگاهی روز به روز گسترش پیدا میکند.